کشاورزی در زمین‌های شور توسط محققان دانشگاه MIT

در راستای کمک به تولید غذا برای جمعیت در حال افزایش جهان، پژوهشگران MIT پوششی از ابریشم را طراحی کرده‌اند که به گیاهان اجازه رشد در خاک‌های بسیار شور را می‌دهد. علاوه بر محافظت بذرها و گیاهان از شوری، از آنجا که این پوشش دارای باکتری‌های طبیعی تولید کود نیتروژن می‌باشد، پتانسیل جوانه زنی بذر ها و رشد آنها افزایش می یابد.

به گزارش سرویس اخبار علمی تک نیوز به نقل از دانشگاه ام آی تی، این کار در راستای تحقیقات قبلی پروفسور Benedetto Marelli انجام شده است. او در گذشته از پوشش ابریشمی برای جوانه زنی بذرها استفاده کرده بود و در راستای همین تحقیقات از باکتری‌هایی که نیتروژن را از هوا جذب می‌کنند و کود بیولوژیکی تولید می‌کنند نیز استفاده کرده بود.
انواع مختلفی از باکتری‌هایی که نیتروژن را از هوا جذب کرده و آن را به شکل قابل استفاده گیاهان در می‌آورند وجود دارد اما مشکل این است که این باکتری‌ها به محض اینکه از خاک خارج شوند می‌میرند.

از آنجا که پوشش ابریشمی محیط مناسبی برای حفظ مواد بیولوژیکی می‌باشد، پژوهشگران تصمیم گرفتند تا باکتری‌هایی با نام “ریزوباکتری های تقویت کننده گیاه” را به این پوشش اضافه کنند و پوشش را در خاک قرار دهند.اما آزمایش‌ها طبق انتظار پیش نرفت و باکتریها بر خلاف انتظار از بین رفتند. بنابراین دانشجوی کارشناسی ارشد، Augustine Zvinavashe، پیشنهاد افزودن “ترهالوز” که نوعی قند مورد استفاده توسط میکروارگانیسم ها در شرایط کم آبی می‌باشد را داد.

پژوهشگران برای تولید این پوشش، ابریشم، باکتری‌ها و ترهالوز را در آب معلق کردند و برای آغشته کردن دانه ها، آنها را به مدت چند ثانیه در آب فرو بردند. این آزمایش که در دانشگاه MIT انجام شده است نشان می‌دهد که بذرهایی که دارای پوشش می‌باشند در مقابل بذرهای بی پوشش بهتر عمل می‌کنند و می‌توانند در زمین‌هایی که قابلیت کشت ندارند جوانه بزنند.
نکته مهم این است که این پوشش ارزان قیمت است و به راحتی می‌توان با استفاده از اسپری یا غوطه ور کردن بذرها در ماده آن را بوجود آورد. همچنین ایجاد این پوشش در دما و فشار محیط‌های عادی نیز امکان پذیر است و کشاورزان می‌توانند به راحتی این عملیات را انجام دهند.

محققان می گویند ابریشم مورد استفاده آنها محلول در آب است، به این معنی که باکتری‌های موجود به محض قرار گرفتن در خاک، آزاد می شوند. با استفاده از این پوشش، می‌توان از بذرها در خاک‌های بسیار شور محافظت کرد و مواد مغذی مورد نیاز برای جوانه زنی بذرها را فراهم کند.

در حال حاضر نتایج محققان MIT نشان می‌دهد که با استفاده از این پوشش می‌توان نخود و لوبیا را در خاک‌های بسیار شور کاشت اما آنها به دنبال این هستند تا دریابند که آیا می‌توان از این پوشش برای بذر دیگر گیاهان نیز استفاده کرد یا نه. به گفته پژوهشگران می‌توان با اصلاح DNA گیاهان، باکتریها یا هردو می‌توان تأثیر بخشی این روش را بهبود بخشید. پژوهشگران می‌گویند حتی اگر تنها این روش مناسب حبوبات باشد، روشی بسیار مؤثر و چشمگیر می‌باشد که با استفاده از آن می‌توان سطوح غیرقابل کشت را زیر کشت حبوبات برد. دیگر خبرهای فناوری را در صفحه اخبار تکنولوژی روز دنبال کنید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=38373

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان