دبیر ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی گفت: با کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلولهای بنیادی، تولید علم و دانش در حوزه سلولهای بنیادی ایران با رشد ۷۰ درصدی همراه بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، احسان عارفیان دبیر ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی با اشاره به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید علم سلول بنیادی در دنیا قرار گرفته است، گفت: همچنین شاهد هستیم که ایران در منطقه نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه در برنامه جامع راهبردی ۱۰ ساله ستاد، چند هدف کلان تعریف شده که دسترسی ایران به رتبه ۱۰ تولید دانش سلول بنیادی یکی از اصلیترین این اهداف بوده است گفت: در همین راستا، با تلاشها و برنامهریزیهای انجام شده، ایران تاکنون توانسته رتبه ۱۳ تولید علم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان را به خود اختصاص دهد و باید این جایگاه را تا پایان سال ۱۴۰۴ به رتبه ۱۰ ارتقا دهد.
به گفته او، با توجه به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید دانش در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی قرار گرفته اما در منطقه خاورمیانه و شرق مدیترانه رتبه نخست را دارد و بالاتر از ترکیه و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است.
وی، مشارکت بخشهای غیر دولتی، استقلال و خودکفایی در انواع بانکهای سلولی، تولید ثروت ملی و خوداتکایی در قابلیت تولید را از دیگر اهداف اصلی ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی برشمرد و خاطر نشان کرد: در بررسیهای آماری مشخص شده که تولید دانش ایران در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی با رشد ۷۰ درصدی از سال ۲۰۲۰ نیز همراه بوده است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در مقایسه با بسیاری از حوزههای علم و فناوری در کشور بسیار جوان است، تصریح کرد: با این وجود، ایران توانسته است جایگاه خوبی را در میان سایر کشورهای دنیا و خاورمیانه کسب کند و با توجه به پیشرفتهای حوزه سلولهای بنیادی توسط محققان داخلی، ایران جز پیشتازان این حوزه است.