محققان در یک روش جدید و انقلابی توانستند با استفاده از چاپ سه بعدی به طرز شگفت آوری چندین دارو را در یک قرص قرار دهند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، دانشمندان دانشگاه ناتینگهام طی یک فناوری جدید و شگفت انگیز توانستند با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی چندین دارو را درون یک قرص قرار دهند. با روش ابداعی جدید امکان برنامهریزی برای انتشار آنها در زمانهای خاص وجود دارد. بدین ترتیب هرکس میتواند داروی سفارشی خود را با توجه به داروهای مختلف بسازد.
دکتر یینفنگ هی از مرکز تولید مواد افزودنی در دانشگاه ناتینگهام با همکاری پروفسور فلیسیتی رز از دانشکده داروسازی رهبری این پیشرفت را بر عهده داشتند که میتواند در آینده درمان بیماریها را متحول کند. تکنیک چاپ سه بعدی جدید با نام جوهر افشان چند مادهای روشی است که با استفاده از آن میتوان قرصهای سفارشی با ساختارهای داخلی پیچیده و دلخواه تولید کرد. اهمیت این ساختارها به این دلیل است که به دانشمندان کمک میکند تا بتوانند در زمان مناسب داروی مناسبی را ارائه کنند.
نکته مهم در این روش جوهر فرموله شده آن است که حاوی مولکولهای حساس به نور بوده و در طول فرایند چاپ در اثر قرارگیری در معرض نور فرابنفش به شکل جامد درآمده و تشکیل یک چهارچوب محلول در آب درون قرص را خواهند داد. به گفته دانشمندان با استفاده از این طراحی دقیق میتوان سرعت انتشار داروها را کنترل کرد.
همچنین با استفاده از روش جدید مصرف داروها در آینده آسانتر خواهد شد. زیرا با استفاده از این روش میتوان چندین دارو را در یک قرص ترکیب کرد. همچنین دیگر دردسر مدیریت پیچیده مصرف داروها در زمانهای مختلف نیز وجود نخواهد داشت. با وجود پتانسیل غیر قابل انکار این روش هنوز موانعی برای استفاده از آن وجود دارد. به عنوان مثال فناوریهای فعلی نیازمند توسعه فرمولهای جوهر بیشتری هستند تا بتوانند طیف وسیعتری از داروها را تولید کنند.