همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی به همت ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک، ۲۰ اسفندماه از ساعت ۱۴ تا ۱۸ در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، بهروز مینایی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک ضمن اشاره به اینکه «مدل زبان بزرگ» یا LLM (Large language model)، یک نوع نوآوری در حوزه هوش مصنوعی است که از شبکه های عصبی با پارامترهای گسترده برای پردازش پیشرفته زبان استفاده میکند؛ گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری نوظهور در حال اثرگذاری مستقیم برروی تمام شئون زندگی بشری است.
وی، هوش مصنوعی مولد را در میان انواع فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی، عالیترین مظهر بروز دانست و افزود: هوش مصنوعی مولد در یک سال اخیر بیشترین پیشرفت را به خود اختصاص داده و عمده سهم این پیشرفت متکی به مدلهای زبانی بزرگ(LLM ها ) بوده است.
مینایی مدلهای زبان بزرگ را یک نوع از مدلهای هوش مصنوعی برشمرد و خاطرنشان کرد: مدلهای زبان بزرگ توانایی پردازش اطلاعات چندجانبه را دارند. این مدلها از قدرت بینظیر خود در پردازش زبان برای ایجاد پاسخهای بهینه تر و بهتر به سوالات مختلف کاربران استفاده میکنند. در حال حاضر، طراحی و مهندسی دستورالعملهای بهینه برای این مدلها از اهمیت زیادی برخوردار است و تیمهای پژوهشی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مختلف به این موضوع توجه ویژهای دارند.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک، با هدف بررسی مجموعه اقدامهای صورت گرفته در زمینه توسعه مدلهای زبانی بزرگ فارسی و تبیین برنامه های پیشرو در خصوص این فعالیت ها، همایشی با عنوان الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی در تاریخ ۲۰ اسفندماه از ساعت ۱۴ تا ۱۸ در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برنامهریزی شده است.