نائب رییس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران گفت: میانگین کشوری خودکشی در ایران از میانگین جهانی کمتر است اما طی سالهای اخیر شاهد افزایش آن هستیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید پیروی، نائب رییس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران، با بیان اینکه این همایش ملی بههمت جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران، مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و سازمانها و نهادهای مرتبط برگزار میشود، در ادامه اظهار کرد: طی این دو روز پانلهای تخصصی، با موضوعات پیشگیری از خودکشی در محیطهای کاری، در گروههای دانشجویی و دانشآموزی و کادر درمان، چالشهای اجرای برنامه ملی پیشگیری از خودکشی ایران و پیشگیری از خودکشی از منظر قضایی و ملاحظات پزشکی قانونی و آموزشهای دینی برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری پانل نقش رسانه و فنآوریهای نوین در پیشگیری از خودکشی، مدیریت سلامت در حوادث خودکشی توسط اورژانس کشور در ادامه خاطرنشان کرد: پانل نوآورانهای تحتعنوان «تجارب زیسته در اقدام به خودکشی» با حضور کسانی که بهصورت مستقیم و غیرمستقیم درگیر پدیده خودکشی بودند، برگزار میشود.
مرگ سالانه ۷۰۰ هزار نفر در جهان براثر خودکشی
رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه در این همایش دو روزه آخرین دستاوردهای محققان در ایران و جهان بهصورت سخنرانی ارائه میشود، گفت: سالانه ۷۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر خودکشی بهعنوان یک چالش بزرگ بهداشت عمومی جان خود را از دست میدهند و هر خودکشی پیامدهای اجتماعی، عاطفی و اقتصادی گستردهای را بههمراه دارد.
پیروی، «تغییر روایت در خودکشی و گفتوگو درباره خودکشی» را شعار ۳ سالانه انجمن بینالمللی پیشگیری از خودکشی مورد تأئید سازمان بهداشت جهانی برشمرد و افزود: امید میرود طی این ۲ روز در فضای کاملاً علمی با برنامههای آموزشی تدارک دیده شده به اهداف از پیش تعیینشده دست یابیم.
وی، ماه سپتامبر را ماه آگاهی از خودکشی دانست و اظهار امیدواری کرد که آگاهی از خودکشی در سطح جامعه عمومی گسترش یابد و در ادامه تأکید کرد: برای آنکه بتوان درباره پدیده خودکشی و پیشگیری از آن صحبت شود باید زبان علمی حرف زدن درباره خودکشی را یاد بگیریم.
میانگین خودکشی در ایران پایینتر از میانگین جهانی اما رو به افزایش
نائب رییس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران، با بیان اینکه در عرصه قرار دادن اطلاعات صحیح و مناسب در اختیار جمعیت عمومی رسانهها نقش مهمی را ایفا میکنند، افزود: میانگین جهانی خودکشی رو به کاهش است و هر چند میانگین کشوری این پدیده در ایران از میانگین جهانی کمتر است اما طی سالهای اخیر شاهد افزایش آن هستیم که این موضوع ایجاب میکند بیشتر درباره خودکشی صحبت و برنامههای علمی و مداخلات مدون اجرا شود.
پیروی، با بیان اینکه این همایش دارای مجوزهای همایشهای مرکز استنادی علوم جهان اسلام(ISC)، است، در ادامه تصریح کرد: در عین حال روانشناسان و مشاور عضو سازمان روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و پزشکان و پیراپزشکان شاغل در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میتوانند با شرکت در این همایش علمی امتیاز بازآموزی کسب کنند.
سومین همایش ملی پیشگیری از خودکشی با مشارکت و حمایت معنوی انجمنهای علمی روانشناسی ایران، انجمن علمی روانپزشکان ایران، انجمن علمی روانشناسی «اسلامی – ایرانی»، انجمن علمی روانشناسی اجتماعی، انجمن مددکاری اجتماعی ایران و با مشارکت سازمانهای بهزیستی کشور، معاونت اجتماعی فراجا، سازمان آتشنشانی، وزارت آموزش و پرورش، سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و دیگر سازمانها و ارگانهای فعال در حوزه پیشگیری از خودکشی ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایشهای بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.