معرفی کامل ورزش ای ام اس و نحوه عملکرد دستگاه EMS

به نقل از فیتامین:

تا چه حد با ورزش ems یا (EMS-Training) و یا همان تمرینات ای ام اس آشنایی دارید؟ بهتر است بدانید که وقتی شما ورزش می‌کنید، عضلات بدن‌تان به‌طور طبیعی درگیر می‌شوند و تمام تارهای عضلانی‌تان به نوبت منقبض خواهند شد.

EMS-Training یک روش منحصربه‌فرد است که سعی می‌کند تا عضلات را با الکترودهای الکترونیکی به‌صورت عمقی و به مقدار بسیار بیشتر تحریک و منقبض کنند. با ما در این مطلب همراه باشید تا به تمام سوالات‌تان درباره ورزش ems پاسخ دهیم.

ورزش ems چیست؟

EMS Traing مخفف عبارت Electronic Muscle Stimulation  است که به عبارت تحریک الکترونیکی عضله ترجمه می‌شود. تحریک الکتریکی عضله (یا میوستیولاسیون الکتریکی) یک شکل بسیار موثر تمرین تخصصی در موارد خاص مدیکالی است.

در این روش، تکنولوژی به کمک ورزش می‌آید و از جریان‌های الکتریکی با فرکانس پایین و متوسط ​​برای افزایش چشمگیر انقباضات ماهیچه‌ای طبیعی بدن استفاده می‌کند. در نتیجه تارچه‌های عضلانی بیشتری و به‌صورت عمیق در مقایسه با روش‌های تمرینی معمولی فعال می‌شوند.

ورزش ems

توضیح EMS-Training به زبان ساده

در هنگام ورزش، عضلات بدن شما به کار می‌افتند و تمام تارهای عضلانی به نوبت درگیر و منقبض می‌شوند؛ اما ورزش ems سعی می‌کند تا عضلات شما را با الکترودهای الکترونیکی از درون و به مقدار بسیار بیشتر تحریک و منقبض کند.

در این روش شما یک لباس خاص که خیس می‌شود و تعداد مشخصی الکترود دارد را می‌پوشید. این الکترودها روی گروه‌های عضلانی اصلی بدن، مثل عضلات چهارسر ران یا سرشانه‌ها، نصب می‌شوند. سپس ورزش خود را شروع می‌کنید.

مربی شما (به‌صورت تخصصی آموزش دیده) با یک دستگاه بی‌سیم ایمپالس‌هایی با شدت مختلف، اما کنترل‌شده به بدن شما می‌فرستد تا عضلات حین تمرین به مقدار بیشتر و شدیدتر منقبض شوند.

این تکانه‌های الکتریکی در عضلات‌تان لرزش ایجاد می‌کنند و عضلات شما را ۲۰ برابر حالت عادی، منقبض و درگیر می‌کنند. نگران نباشید این لرزش‌ها دردناک نیست و کاملا هم بی‌ضرر است.

لباس ای ام اس چیست؟

لباس ای ام اس، یک لباس تخصصی طراحی شده است که در حین ورزش ems پوشیده می‌شود. لباس ای ام اس یا همان EMS-Wear عضلات شما را با الکترودهای کوچکی که در آن تعبیه شده، تحریک می‌کند. بااینکه کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما نگران نباشید، این لباس کاملا راحت و سبک است و به راحتی می‌توانید با وجود این لباس تمرین کنید.

این لباس با دستگاه منبع تغذیه (که کنترلش دست مربی شماست) در ارتباط است و به طور کامل انرژی را از الکترودها به بدن شما منتقل کرده و از پوست شما در برابر تماس مستقیم با الکترودها محافظت کامل خواهد کرد و در عین حال پوست را خنک می‌کند.

دستگاه ems یا شبیه ساز ورزش چگونه کار می‌کند؟

دستگاه EMS با ارسال تکانه‌های الکتریکی خفیف به ماهیچه‌ها کار می‌کند و باعث انقباض بیشتر و عمیق تر عضلات‌تان می‌شود. به بیان دیگر این دستگاه یک تکنولوژی تخصصی در علوم پزشکی-ورزشی است که عملکرد سیستم عصبی مرکزی را به نوعی متفاوت تقلید می‌کند، یعنی به جای اینکه مغز سیگنال‌های انقباض را به عضله بفرستد، این دستگاه تکانه‌های الکتریکی تولید می‌کند که ماهیچه‌‌‌ها تحریک و منقبض شوند.

همانطور که بالاتر هم توضیح دادیم این تحریک با لباسی که شما می‌پوشید، مستقیماً از طریق الکترودهایی که روی پوست قرار می‌گیرند یا در لباس جاسازی می‌شوند، رخ می‌دهد.

ورزش ایموشن

کاربرد یا کارکرد اصلی تمرینات ems چیست؟

کارکرد اصلی ورزش ems ، بازیابی عضلات صدمه‌دیده و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده است. EMS-Training یک تمرین برای کل بدن است که باعث کاهش وزن، افزایش قدرت بدنی، تحریک رشد عضلانی و کاهش تنش و از بین‌رفتن عدم تعادل عضلانی می‌شود. به عنوان شکلی از تمرین، این روش می‌تواند با اهداف تمرینی متعددی سازگار شود. به‌عنوان مثال، ثابت شده است که تمرینات EMS به‌طور قابل توجهی کمردرد را کاهش می‌دهد.

در برخی موارد، با استفاده از این روش حتی از بین رفتن کامل کمردرد مزمن بیماران نیز مشاهده شده است. با توجه به افزایش توده عضلانی و جریان خون به بافت مجاور، ems می‌تواند تأثیر مفیدی بر مشکلات پوستی هم داشته باشد.

فواید ورزش ای ام اس

اگرچه ورزش EMS به‌عنوان یک روش تمرینی جدید و ابتکاری شناخته می‌شود، اما تاریخچه آن به دهه ۱۹۵۰ می‌رسد. تحریک الکتریکی موضعی ماهیچه‌ها سال‌هاست که در فیزیوتراپی برای درمان بیماری‌های مزمن مختلف و تسکین بیماران استفاده می‌شود.

در اصل این روش برای بیمارانی که به تمرینات توان‌بخشی نیاز دارند مفید است؛ اما غیر از این، افراد عادی هم می‌توانند تاحدی از این روش بهره‌مند شوند. در زیر به مزایای استفاده از آن اشاره می‌کنیم.

۱. صرفه جویی در زمان

به لطف فعال‌سازی هم‌زمان ۳۵۰ عضله، می‌توانیم زمان تمرین را به ۲۰ دقیقه کاهش دهیم. فعال‌سازی قوی و تعداد زیاد عضلات فعال‌شده، این امکان را برای ما فراهم می‌کند که فقط دوبار در هفته تمرین کنیم. با انجام این تمرین به مدت ۲۰ دقیقه و دوبار در هفته و یک برنامه‌ریزی صحیح، می‌توانید هرچه زودتر به اهداف خود در این زمینه برسید.

۲. نتیجه گرفتن سریع‌تر

همان‌طور که گفتیم با انجام ای ام اس در زمان صرفه‌جویی می‌شود و زودتر به نتیجه می‌رسید. نتایج ورزش ems بسیار سریع‌تر از تمرینات معمولی دیگر است، چراکه در این تمرین، عضلات بیشتر با کیفیت بالاتر فعال می‌شوند.

مطالعات نشان می‌دهد که فعال‌سازی عضلانی با تحریک الکتریکی می‌تواند به ۹۵٪ از کل تارهای تشکیل‌دهنده یک عضله برسد، درحالی‌که در تمرینات معمولی ۶۰ تا ۷۰ درصد تارها فعال می‌شوند.

تمرینات ای ام اس

۳. بدن زیباتر

از آنجایی که ورزش ems قادر به هدف قرار‌دادن مناطقی است که به سختی تمرین داده می‌شود، این امکان وجود دارد که شما بهتر از همیشه ورزش کنید.

ای ام اس و ورزش با لباس مخصوص، همراه با کاردیو نه‌تنها عضلات شما را تقویت می‌کند؛ بلکه به سوزاندن چربی، کاهش سلولیت و بهبود گردش خون نیز کمک می‌کند و منجربه سفت‌ترشدن و شادابی پوست شما می‌شود.

۴. بهبود وضعیت ایستایی

استفاده از ورزش ems می‌تواند عضلات میان‌تنه و پشتی شما را به‌خوبی فعال و تحریک کند که در نتیجه هرگونه قوز یا گودی کمر را برطرف می‌کند. پس از مدتی تمرین با این متد تمرینی، شما تفاوت را به‌خوبی احساس خواهید کرد!

۵. کمک به لاغری و کاهش وزن

ورزش ems همه گروه‌های عضلانی بزرگ بدن را به کار می‌گیرد و بافت‌های عضلانی غیرفعال و حتی بسیار عمیق‌تری را فعال می‌کند که معمولاً دسترسی به آن‌ها با روش‌های تمرین سنتی، به‌ویژه برای مبتدیان دشوار است.

مطالعات نشان می‌دهد که شدت ورزش ems تقریبا ۲۰ برابر بیشتر از روش‌های تمرین قدرتی معمولی مانند تمرینات با وزنه یا تمرینات شدت بالا است. بنابراین این روش می‌تواند به کاهش وزن بیشتر افراد کمک کند.

۶. کمک به عضله سازی

الکترودهای دستگاه EMS مستقیماً روی هر گروه عضلانی اصلی روی بدن قرار می‌گیرند، بنابراین تمام تکانه‌ها به هدف خود می‌رسند و توده عضلانی شما را به‌خوبی درگیر می‌کند.

آیا لاغری با دستگاه ems امکان پذیر است؟

به‌صورت کلی خیر. رسالت این تکنولوژی کاهش وزن نبوده و شما نمی‌توانید چنین انتظاری از این متد داشته باشید، هرچند که کسانی‌که از این روش استفاده می‌کنند، معمولا کاهش وزن را تجربه می‌کنند.

این تکنولوژی با مصرف کالری بیشتر در زمان مشخص، می‌تواند به شما در مسیر کاهش وزن کمک کند؛ اما همان‌طور که گفتیم، هرگز بدونِ رعایت برنامه غذایی هیچ کاهش وزن چشمگیر و پایداری در کار نیست.

اگر هدف شما کاهش وزن است، در درجه اول باید برنامه غذایی خود را اصلاح کنید و در شرایط نقصان کالری قرار بگیرید. در درجات بعدی ترکیب تمرینات هوازی و قدرتی به شما کمک می‌کند که کالری‌سوزی خوبی را تجربه کنید و نیازی به استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی بسیار پرهزینه ندارید.

ems چیست؟

آیا تمرین EMS ایمن است؟ و می‌توان هر روز ورزش ems را انجام داد؟

ورزش ems تا زمانی که به درستی و تحت شرایط مناسب استفاده شود، برای اکثر افراد بی خطر است. این فناوری مورد تایید FDA است و تا زمانی که شرط و شروط های احتیاطی رعایت شود، خطری برایتان ندارد. حتما با یک مربی کارشناس EMS کار کنید که کاملا به روش کار دستگاه مسلط باشد.

ورزش ای ام اس از تحریک الکتریکی با فرکانس پایین تا ۱۲۰ هرتز برای انقباض عضلانی استفاده می‌کند. برنامه تمرینی EMS با سطوح مختلف طراحی شده است، مبتدی، پیشرفته و غیره.

مربی برای‌تان تعیین می‌کند که با کدام فرکانس و چه مدت کار کنید؛ هرگز برای رسیدن به نتیجه سریع، از آستانه تحمل عضلانی خود فراتر نروید. چنین کاری می‌تواند باعث التهاب و آسیب به عضلات شود.

هر چند وقت یک‌بار می‌توانم ورزش ems را انجام دهم؟ آیا می توانم هرروز تمرین کنم؟

خیر تمرین هرروز مجاز نیست. توصیه می‌شود ۱-۲ بار در هفته به مدت ۲۰ دقیقه انجام دهید. به یاد داشته باشید که عضلات برای بازیابی از تحریک الکتریکی به زمان بیشتری نیاز دارند. ۴ روز بین جلسات‌تان فاصله بگذارید و به عضلات خود کمک کنید تا با تکانه‌های الکتریکی سازگار شوند و دچار تمرین زدگی نشوند.

تمرین بیش از حد با EMS می‌تواند باعث درد و التهاب عضلانی و یا حتی پارگی فیبرهای عضلانی شود که گاهی بسیار خطرناک و آسیب زاست. اگر بعد از ورزش ems، دچار درد یا تپش قلب شدید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.

عوارض ورزش ems چیست؟

به‌طورکلی، جریان‌های الکتریکی که شما در معرض آن هستید کاملا بی‌ضرر هستند! مکانیسم عصبی EMS مانند مکانیسم بدن شما است. تنها تفاوت این است که سیگنال الکتریکی به صورت خارجی اعمال می‌شود.

با این حال موارد منع مصرف خاصی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. قبل از اولین جلسه EMS-Training یک مربی با شما مصاحبه کاملی انجام می‌دهد و سابقه پزشکی شما را بررسی می‌کند تا ببیند آیا منعی برای استفاده آن دارید یا خیر.

مواردی که استفاده شما را منع می‌کند، به دو دسته منع مصرف مطلق و نسبی تقسیم کرد. در چنین شرایطی نه‌تنها این روش برای شما فایده‌‌ای ندارد، بلکه دچار عارضه و آسیب نیز خواهید شد.

چه کسانی نمی توانند از EMS استفاده کنند؟

ورزش ems با تمام فوایدی که دارد، برای همه افراد مناسب نیست. قبل از استفاده از آن باید با پزشک خود و مربی حرفه ای مشورت کنید. در زیر تمام مواردی که باعث ممنوعیت استفاده از ورزش با جلیقه الکتریکی می‌شود را نام بردیم. بنابراین این قسمت را بادقت بخوانید و اگر در هریک از موقعیت‌های زیر هستید، دور ای ام اس را خط بکشید.

ممنوعیت مطلق استفاده از EMS

اگر هر یک از موارد زیر در مورد شما صدق می‌کند، جلسه تمرینی EMS برای‌تان مجاز نیست و ابدا اجازه تمرین با این روش را ندارید.

  • دیابت
  • بارداری
  • آریتمی قلبی
  • تومور یا سرطان
  • سابقه جراحی به‌تازگی
  • فتق شکم یا اینگوینال
  • فشار خون درمان‌نشده
  • اختلالات خونریزی (هموفیلی)
  • ایمپلنت‌های الکتریکی، ضربان‌ساز
  • جراحی بای پس معده در ۶ ماه گذشته
  • تصلب شرایین و سایر اختلالات گردش خون
  • در شرایط خاصی اعتیاد حاد به الکل، مواد مخدر
  • بیماری‌های نورون حرکتی، اختلالات عصبی‌ (صرع)
  • بیماری‌های حاد، اختلالات، عفونت‌های باکتریایی و فرآیندهای التهابی
معایب ems

ممنوعیت نسبی استفاده از ems

در مواردی ورزش ems برای شما ممنوع است. اگر هر یک از موارد منع مصرف نسبی زیر در مورد شما صدق می‌کند، باید اجازه‌نامه کتبی از پزشک داشته باشید تا بتوانید از این متد استفاده کنید.

  • اِدِم
  • نورالژی
  • بیماری حرکتی حاد
  • شرایط قلبی عروقی
  • ایمپلنت‌های ارتوپدی
  • مصرف داروهای خاص
  • فتق دیسک ستون فقرات
  • پیوند عضو به ویژه پیوند کلیه
  • کمردرد حاد تشخیص داده نشده
  • جراحات باز پوست، زخم، اگزما یا سوختگی

سخن پایانی

در ورزش ای ام اس عضلات بدن با الکترودهای الکترونیکی به‌صورت عمقی و بیشتر از تمرینات معمولی تحریک و منقبض می‌کند.

ورزش ems یک روش خیلی خوب برای توان‌بخشی به عضلات آسیب‌دیده است. در این مطلب به موضوع ای ام اس پرداختیم و ویژگی‌ها و مزایا و موارد ممنوعیت استفاده از آن را به تفصیل بیان کردیم.

منابع: ems-training _ smartfit.fitness

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=50200

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان