اولین آیین بزرگداشت بانوان شهید دانشگاهی در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه الزهرا(س) ،زهرا ناظم بکائی، رییس دانشگاه الزهرا(س) در این برنامه اظهار داشت: زمانی که تصمیم بر برگزاری این آیین شد، در ابتدا اطلاعات کمی از زنان شهید در دست بود چرا که در این حوزه آمار کم و مبهم است. ما ۷ هزار شهید زن در دفاع مقدس و انقلاب اسلامی داریم که نزدیک به ۱۰۰ تن از آنان نیروی نظامی بودند که اطلاعی از دانشگاهی یا حوزوی بودن آنها نداشتیم.
ناظم بکائی با بیان اینکه برای جمعآوری اطلاعات از بخشهای مختلف کمک گرفتیم، افزود: تعداد بانوان شهید دانشگاه محدود و انگشت شمار بود. سوال بعدی این بود که این بانوان را چه بنامیم، به نظر رسید برای شهدای بی نام میتوان فلسفهای پیدا کرد. ما الگویی به نام حضرت زهرا (س) را برگزیدیم و تلاش کردیم در این سالها از ایشان الگو بگیریم.
رییس دانشگاه الزهرا (س) تصریح کرد: «عصمت پور انوری» ۱۹ ساله در مسیر گلزار شهدای دزفول به شهادت میرسد و ۴۳ سال بعد دانشجومعلمی ۲۰ ساله در مسیر گلزار شهدای کرمان به شهادت میرسد که نامش «فائزه رحیمی» است. هر دو معلم و فعال فرهنگی بودند، هر دو همسن و عاشق شهادت بودند و هر دو با اصابت ترکش در ۱۹ سالگی، پیچیده در چادر به آسمان پر کشیدند.
ناظم بکائی با بیان اینکه میدانیم امروز جبهه کفر و اسلام مقابل هم ایستادهاند، گفت: در غزه روزانه متوسط ۶۳ زن شهید شدهاند و ۶۰ هزار زن باردار فلسطینی در آستانه گرسنگی و قحطی هستند. این نشان میدهد جبهه کفر و الحاد محور را پیدا کرده است و باید محور را بزند. وظیفه ما زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا است که یک جهاد محسوب میشود. خوب است یادی کنیم از سرداری که برای حمایت از جان هموطنان و کودکان خارج از مرزها شروع به مبارزه کرد و بیان کرد به خاطر آن زن هراسانی که در بین دشمن گیرافتاده به جنگ با داعش رفته است.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شهدا مظلوم هستند و بانوان شهید مظلومتر که همواره کمتر از این شهدا یاد میشود، گفت: معرفی الگوی سوم زن را از برکات انقلاب اسلامی است چراکه پیش از انقلاب اسلامی تصور میشد خانمها یا باید بیسواد باشند و یا صرفا مسئولیت خانهداری و بچهداری را داشته باشند.
وی با اشاره به ایثار زنان پرستار و امدادگر فعال در دوران دفاع مقدس افزود: بانو «آمنه وهاب زاده» در دفاع مقدس هم امدادگر و هم تک تیرانداز بود. بانو «خدیجه میرشکار» با همسرش سردار «حبیب شریفی» در میدان جنگ حاضر بود و با هم اسیر شدند. خانم «فاطمه ناهیدی» به همراه سه بانوی دیگر به اسارت درآمد. بانو «سیده مریم امجد» خدمه توپ ۱۰۶ بود اگرچه وظیفه زنان جنگیدن نیست، اما در صورت لزوم حضور پیدا میکنند. بانو «فاطنه نواب صفوی» شخصا در عملیات بیت المقدس شرکت کرده بود. همسر شهید «عصمت پورانوری» میگفت همسرم در عشق به شهادت از من تشنهتر بود.
حجت الاسلام خسروپناه بیان کرد: ما باید الگوی سوم زن مسلمان را بشناسیم و به دنیا بشناسانیم. بنده بسیاری از بانوان مسلمان را خارج از ایران دیدهام که ایمانشان قویتر شده چرا که ایمان در جانشان نفوذ کرده است. روحیه جهادی ویژگی دیگر الگوی سوم زن مسلمان است. سومین اصل آزادی عفیفانه است. آزادی رکن انسانیت است و انسان غیر آزاده انسان نیست. آزادی از موانع که در کنارش آزادی در چهارچوب ارزشهای انسانی برای کرامت و عدالت و پیشرفت است، نه آزادی برای لمپنیزم فرهنگی که تنها، نامش آزادی است. چهارم استقلال خواهی و استکبارستیزی برای زن مسلمان مهم است و عدالت گرا و استقلال گرا است.
گفتنی است؛ در بخش دیگر این مراسم، از خانواده شهیده فائزه رحیمی تجلیل شد.