به نقل از پیلتن شاپ:
ماساژ کف پا فواید زیادی برای سلامت بدن داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود گردش خون، کاهش استرس و… میشود. اما یکی از فواید بینظیر ماساژ کف پا این است که موجب بهبود عملکرد ریه نیز میشود. در واقع افراد با ماساژ برخی از نقاط خاص در کف پا میتوانند تا حدود زیادی به عملکرد ریههای خود کمک کنند.
فهرست مطالب
حال برای آشنایی بیشتر با ماساژ کف پا برای تقویت ریهها، با ما همراه باشید تا در ادامه به نحوه انجام این نوع ماساژ و معرفی نقاط فشار در کف پا برای ریه بپردازیم تا بتوانید خود با ماساژ کف پا به سلامت ریههای بدن خود، کمک زیادی کنید.
فواید ماساژ کف پا برای ریه
بر اساس تئوری رفلکسولوژی، در کف پا نقاط خاصی وجود دارند که تحریک آن نقاط در تقویت عملکرد ریه، نقش موثری داشته و موجب بهبود بیماریهای تنفسی میشود. در واقع میتوان گفت که ماساژ کف پا برای سلامت بدن و ریهها فواید زیادی دارد و یک روش طبیعی و موثر برای بهبود تنفس است. بنابراین افراد با انجام ماساژ کف به صورت منظم، میتوانند با احساس راحتتری نفس بکشند، بدون آنکه به ریههای آنها، فشار زیادی وارد شود.
نقاط ماساژ کف پا برای ریه
همانطور که اشاره شد در کف پا، نقاطی قرار دارند که به پایانههای عصبی سراسر بدن متصل هستند که فشار دادن و ماساژ آن نقاط موجب بهبود عملکرد اندامهای داخلی بدن میشود. بنابراین در کف پا نقاط خاصی وجود دارند که با ریهها نیز ارتباط مستقیمی داشته که ماساژ و فشار دادن آن نقاط، باعث تقویت عملکرد ریهها میشود.
یکی از نقاط فشاری در کف پا برای سلامت ریهها، نقاطی هستند که در وسط کف پا قرار دارند که ماساژ آن نقاط، تاثیر مفید و مثبتی بر سیستم تنفسی بدن میگذارد. در حقیقت در وسط کف پا، عضلهای به نام دیافراگم وجود دارد که این عضله با ریهها ارتباط مستقیمی دارد، در نتیجه ماساژ وسط کف پا موجب تحریک این عضله شده و این امر نیز باعث میشود که هنگام تنفس فرد، ریههای بدن با عملکرد بهتری پر و خالی شوند و سیستم تنفسی نیز بهبود یابد.
نحوه انجام ماساژ کف پا برای بهبود عملکرد ریه
افراد برای انجام ماساژ کف پا برای بهبود عملکرد ریهها باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهند:
⇐ مرحله اول: در مرحله اول ماساژ کف پا برای ریه، فرد باید ابتدا پاهای خود را با آب گرم شسته و با حولهای کاملا خشک کند.
⇐ مرحله دوم: در مرحله بعدی فرد باید ابتدا با حرکات کششی، پاها را گرم کند. بدین منظور فرد باید ماساژ کف پا را از سمت انگشتان پا به سمت پاشنه پا انجام دهد. توجه داشته باشید برای آنکه حرکت دستها روی کف پا، روانتر شود فرد میتواند هنگام ماساژ از روغن ماساژ یا روغن طبیعی استفاده کند که انجام این کار، علاوه بر روانتر شدن حرکت دستها باعث میشود که فرد از ماساژ کف پا نیز لذت بیشتری ببرد.
تذکر: ماساژ کف پا ابتدا باید با سرعت ملایمی انجام شده و آرام آرام سرعت ماساژ و فشار دستها بیشتر شود.
⇐ مرحله سوم: در مرحله بعدی، فرد باید نقاط فشاری در کف پا برای بهبود عملکرد ریهها را شناسایی کرده و آن نقاط را ماساژ دهد. بنابراین در این مرحله، فرد باید وسط کف پاهای خود را ماساژ دهد. در واقع در این مرحله فرد باید انگشت شست خود را روی وسط کف پا قرار داده و به صورت افقی، حرکت دهد.
همچنین فرد میتواند انگشتهای دست خود را روی وسط کف پا قرار داده و به ضربه زدن، فشار دادن، رها کردن و چرخاندن پرداخته و این حرکات را تکرار کند. توجه داشته باشید که فرد باید وسط کف پاها را با تمرکز بالایی ماساژ دهد و همچنین هنگام ماساژ از اعمال فشار زیاد، خودداری کند، چون انجام این کار، ممکن است آسیبهای جدی به عصبهای بدن وارد کند. میزان فشار و ضربه زدن در وسط کف پا برای هر پا نیز باید به یک اندازه باشد.
⇐ مرحله چهارم: در مرحله آخر، فرد باید پاهای خود را با استفاده از حولهای بپوشاند تا پاها گرم بمانند.
برای مشاهده انواع ماساژور پا کلیک کنید.
تذکر: توصیه میشود افرادی که بیماری خاص از قبیل دیابت، عفونتهای پوستی، زخمهای باز و… دارند، بهتر است که قبل از انجام ماساژ کف پا برای ریه، با پزشک متخصص مشورت کرده و با دستور پزشک به ماساژ کف پا بپردازند تا با انجام این کار، بتوانند به عملکرد ریههای خود، کمک زیادی کنند.