معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به اجرای سیاستهای جمعیتی در کشور، گفت: قشر متوسط جامعه هنوز به نهضت افزایش جمعیت نپیوسته اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی رضایی افزود: بر اساس قانون جوانی جمعیت آنچه مربوط به حوزه سلامت بوده و وظایفی که بر عهده سلامت گذاشته شده بر اساس مفاد قانون ارزیابی مثبتی دارد.
معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت ادامه داد: تسهیلاتی که قرار بود برای زوجهای نابارور و مادران باردار و فرزندان متولد شده در نظر گرفته شود؛ اجرا گذاشته شد و شاخصهای حوزه سلامت برای جوانی جمعیت در این حوزه مثبت بود و موفقیتهایی در این حوزه داشتیم.
رضایی گفت: اکنون خدمات ناباروری هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی پوشش ۹۰ درصدی بیمهای دارد که حمایت خوبی است ضمن اینکه برای مادران باردار و کودکانشان تا ۵ سالگی پوشش بیمهای برقرار شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا حمایتهای قانون جوانی جمعیت در حوزه سلامت برای جوانی جمعیت و افزایش شاخص کل جمعیت کافی بوده است، افزود: اگر آخرین آمار از شاخص جمعیت کشور را ملاک قرار دهیم به نظر میرسد نه تنها تغییری در شاخص کل جمعیتی ما ایجاد نکرده بلکه شاخص جمعیتی ما کاهش هم داشته است.
معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت گفت: اهداف قانون جوانی جمعیت جز در بخش سلامت محقق شده است و در سایر حوزهها نیاز به بازنگری دارد.
رضایی افزود: بر اساس آمارگیری سال ۱۴۰۲، رشد جمعیتی کشور ۷۱ صدم درصد عنوان شده و این جمعیت مطلوبی نیست و نگرانی این است که کارشناسان جمعیتی معتقدند در سالهای آینده نرخ جمعیت به کمتر از این هم کاهش مییابد که باعث تأثر است و به همین علت به نظر میرسد باید از کارشناسان اهل فن جمعیتی کمک گرفته شود و در حوزههایی ورود و سرمایه گذاری کنیم که بتواند شاخص کل را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین بازنگری ضروری است و باید به سایر علل رشد جمعیت توجه شود و مهمترین آن در حوزههای اقتصادی و امید آفرینی است برای نسلی که نیازمندیم به این نهضت افزایش جمعیتی بپیوندند.
معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت گفت: ما جمعیت سه فرزند به بالا را شاید در اقشار ضعیفتر جامعه بتوانیم تبلیغ کنیم، اما در سایر اقشار شاید خیلی مورد توجه قرار نگیرد و جمعیتی که اکنون با این سیاست قهر کرده اند و هنوز به سیاستهای جمعیتی نپیوسته اند قشر متوسط جامعه هستند که اگر آنها به این نهضت بپیوندند و حتی یک تا دو فرزند هم بیاورند میتواند جمعیت کشور را متحول کنند و آنها نیاز به توجه دارند و سیاستگذار این قشر را باید دریابد.