همه ما درباره اینکه افراد موفق صبح های خیلی زود از خواب بیدار می شوند و پیش از آنکه مردم معمولی حتی قهوه شان را آماده کنند، دنیا را به دست می گیرند، داستان هایی شنیده ایم!
اما درباره شب ها که به همان اندازه صبح ها حائز اهمیت هستند، چه؟ افراد موفق، دقیقا قبل از خواب چه کارهایی انجام می دهند؟ آیا دوست دارید راز آن ها را بدانید؟
آن ها شب ها قبل از خواب، خود را برای داشتن فردایی بهره ور تر از دیروز، آماده می کنند. در این مقاله، به ۶ عادت قبل از خواب افراد موفق خواهیم پرداخت.
۱. یک ساعت مطالعه
بیل گیتس، صاحب میلیاردر مایکروسافت، همواره حریص و مشتاق به مطالعه است. او هر شب قبل از خواب، یک ساعت به مطالعه کتاب می پردازد. موضوعات مورد مطالعه او، از مسائل سیاسی تا وقایع معاصر را در بر می گیرد.
ثابت شده است که مطالعه روزانه، علاوه بر اینکه به دانش شما می افزاید، موجب کاهش استرس و بهبود حافظه نیز، می شود.
یکی از مطالعات دانشگاه اکسس در سال ۲۰۰۹ نشان داد که حداقل ۶ دقیقه مطالعه در روز، باعث کاهش ۶۸ درصدی میزان استرس خواهد شد.
یکی دیگر از فواید کتاب خواندن قبل از خواب، بهبود سلامت مغز در دراز مدت است. هر بار که مطالعه می کنید، ورزشی برای مغز شماست.
مطالعه دیگری که در بریتانیا انجام شد، نشان داد که افرادی که ذهن خود را با فعالیت هایی نظیر مطالعه کردن بر می انگیزند، افت شناختی حاصل از بالا رفتن سن خود را تا ۳۲ درصد کاهش می دهند.
۲. جدا شدن از گوشی موبایل
آریانا هافینگتن، هر شب قبل از خواب تلفن همراه خود را در اتاق دیگری می گذارد تا ذهنش قبل از خواب دچار آشفتگی نشود. علم نیز، این کار را تأیید کرده است.
به گفته دکتر چارلز سیزلر، استاد درمان های خواب در دانشگاه هاروارد، نور حاصل از صفحه گوشی همراه، ریتم خواب طبیعی بدن را به هم می ریزد و کاری می کند تا بدن فکر کند روز است!
نور صفحه گوشی، با پیامی که به مغز مخابره می کند، از آزاد شدن برخی مواد شیمیایی در بدن جلوگیری می کند و باعث می شود در خوابیدن دچار مشکل شویم.
پس اگر خواستار یک استراحت شبانه خوب هستید، تلفن همراه تان را در اتاقی دیگر محبوس کنید!
۳. پیاده روی
مدیر عامل بافر، دوست دارد شب ها قبل از خواب یک پیاده روی تند داشته باشد. او این کار را انجام می دهد تا ذهنش از مسائل کاری دور شود و آرام آرام خسته شود.
برای فردی پر مشغله مانند جول، روتین پیاده روی شبانه بهترین راه برای آزاد کردن فکر بعد از یک روز پر فشار است.
علاوه بر فوایدی که پیاده روی روزانه برای سلامت بدن دارد، مزیت های عجیب دیگری نیز، به همراه دارد.
مطالعه ای نشان داد که پیاده روی می تواند خلاقیت را افزایش دهد. زمانی که در حال پیاده روی هستید، ذهن شما از فعالیت شدید باز می ایستند و این بهترین زمان برای جاری شدن ایده های جدید به ذهن است.
بنابراین، اگر در زندگی با مشکل سختی مواجه شده و هنوز راه حل مناسبی برای آن نیافته اید، شاید یک پیاده روی شبانه خوب، همان چیزی باشد که برای یافتن یک راه حل عالی و خلاقانه، بدان نیاز دارید!
۴. مدیتیشن
رسانه ها مدت هاست که از ایده انجام منظم مدیتیشن، حمایت می کنند. بی شک، برنامه کاری خانم وینفری، یک برنامه پر مشغله است، و برای رهایی ذهن از یک روز پر فشار، چه چیزی بهتر از یک مدیتیشن متمرکز؟
همواره بحث و جدل بر سر مفید بودن مدیتیشن وجود داشته است. اما در سال ۲۰۱۴، مطالعه ای بر روی بیش از ۱۹۰۰۰ نفر که مدیتیشن انجام می دادند، انجام گرفت و نتایج کاملا واضح بود!
مدیتیشن به عنوان راهی برای کاهش استرس، اضطراب، افسردگی و درد، تأیید شد. پس صرف نظر از نظرات دیگران درباره مدیتیشن، خودتان می توانید نتایج را استدلال کنید!
۵. خلاق شدن
در سال ۲۰۰۶، ورا وانگ به مجله فورچون اعلام کرده بود که روتین شبانه اش شامل مدت زمانی برای طراحی خلاقانه، دست کم به طور ذهنی می باشد.
گاهی اوقات، سکوت و آرامش شبانه بهترین زمان برای خلاق بودن است. نکته جالب تر این است که مطالعه ای نشان داده که شبانگاه، می تواند بهترین زمان برای خلاقیت شما باشد، ولو اینکه پس از یک روز طولانی، بسیار خسته باشید!
مطالعه ای از سوی کالج آلبیون نشان داد که وظایفی که نیازمند به کارگیری خلاقیت هستند، در ساعاتی غیر از ساعات کاری و بهینه روز، بهتر انجام می شوند.
بنابراین، اگر فرد سحرخیزی هستید، بهترین زمان برای خلاق بودن شما، درست قبل از خواب است! محققان نیز، با این مسئله موافق هستند زیرا مغز شما در هنگام شب، آزادتر است.
در هنگام شب، اگرچه توانایی برقراری ارتباطات منطقی در شما کاهش می یابد، اما این امر به نفع شماست زیرا قادر به برقراری ارتباطات دیگری هستید که در غیر این صورت امکان پذیر نیستند.
۶. برنامه ریزی برای روز بعد
مدیر عامل خبرگزاری «امریکن اکسپرس» دوست دارد زمانش را مدیریت کند و این کار را در پایان روز به یک روش بسیار ساده انجام می دهد.
او برای سه تا از اهدافی که می خواهد در روز بعد به انجام برساند، برنامه ریزی می کند. بدین ترتیب، می تواند صبح ها از خواب بیدار شود و به محل کار خود برود و فورا به انجام همان کارهای مهم بپردازد.
در دهه ۹۰، محققان بر روی دانش آموزان مطالعه ای انجام دادند. آن ها گروهی از دانش آموزان را از زمان دبیرستان تا چهار سال بعد یعنی آخر دوران کالج شان، مورد بررسی قرار دادند.
این پژوهشگران، مهارت مدیریت زمان را در این دانش آموزان و در مقطع دبیرستان بررسی کردند و سپس چهار سال بعد، دوباره بررسی های خود را تکرار کردند و نتایج شوکه کننده بود!
دانش آموزانی که مهارت بالایی در مدیریت زمان داشتند، نسبت به هم گروهی های خود معدل بالاتری در کالج کسب کرده بودند.
اساسا در کسب موفقیت، مدیریت زمان نقش مهم ترین نسبت به میزان تحصیلات ایفا می کند.
در ادامه بخوانید : عادت های روزانه افراد موفق
منبع : lifehack.org