فواید بابونه برای مو

به نقل از مجله مهتاطب:

بابونه گیاهی است که از ۵۰۰۰ سال پیش برای مصارف پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار می گرفت. بابونه یک گیاه بی نظیر و پرکاربرد است که خاصیت آنتی اکسیدانی، آنتی باکتری و  ترکیبات قوی آن باعث شده که از بابونه به شکل دمنوش های خوراکی، روغن و محلول برای پوست و مو و سلامت بدن استفاده گردد. فهرست مطالب این مقاله شامل:
✔️فواید روغن بابونه برای مو
✔️فواید روغن بابونه برای پوست
✔️روغن بابونه برای سلامتی مفید است

بابونه و فواید آن

بابونه گیاهی است از گل های گل مرواریدی از خانواده asteraceae که تاریخچه مصرف آن در مصارف درمانی حداقل به ۵۰۰۰ سال پیش بر می گردد. بیشترین استفاده از گیاه بابونه از قسمت گل آن است و محبوبترین گل بابونه مورد استفاده در طب سنتی “بابونه آلمانی و بابونه رومی” می باشد.

ترکیبات گیاه بابونه

اصلی ترین ماده سازنده در گیاه بابونه “پلی فنول ها” هستند. از جمله پلی فنولهای موجود در گیاه بابونه آپیژنین، کوئرستین، پاتولتین، لوتئولین می باشد. پلی فنولها قویترین آنتی اکسیدان شناخته شده هستند و می توانند اثرات منفی رادیکالهای آزاد را خنثی کنند.
 رادیکال آزاد چیست؟

مولکولهایی هستند که توسط فعالیت بدن، آلودگی های محیطی و اشعه های خورشید تولید شده و با گرفتن بار الکتریکی از سلولها موجب مرگ آنها می شوند. مهمترین اثر رادیکالهای آزاد برای بدن بروز انواع سرطان، کاهش تولید کلاژن پوست و مفاصل، پیری زودرس و شکنندگی و نازکی مو می باشد.


روغن بابونه

از روغن بابونه نیز می توان به صورت خوراکی و موضعی استفاده نمود. روغن بابونه می تواند برای ساقه موها، مشکلات گوارشی، تسکین درد و نرمی پوست مفید باشد. فواید روغن بابونه به تفکیک شامل موارد زیر است.

فواید روغن بابونه برای مو

۱) تغذیه  و جلوگیری از آسیب به مو
۲) درخشندگی و براقی موها
۳) نرم کننده مو
۴) درمان خارش، پوسته ریزی ، پسوریازیس و 
اگزمای کف سر
۵) جلوگیری و درمان شوره سر

۱) تغذیه  و جلوگیری از آسیب به مو:

یکی از فواید روغن بابونه برای مو “جلوگیری از آسیب موها” است. ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در بابونه مانند فلاونوئید و پلی فنولها باعث افزایش کلاژن سازی در مو شده و همچنین مانع رساندن آسیب رادیکال آزاد به موها می شوند. در نتیجه رشد مو و ساخت سلولهای تار مو سریعتر انجام شده و از شکنندگی و نازکی موها نیز جلوگیری می شود. استفاده از روغن بابونه برای مو باعث می شود که یک لایه نازک محافظتی روی تارموها قرار بگیرد و از آسیب به لایه کوتیکول مو که بیرونی ترین و آسیب پذیر ترین لایه تار مو است، جلوگیری کند. این لایه محافظتی باعث افزایش ضخامت موها و همچنین نرمی مو می گردد. با نرم شدن موها انعطاف پذیری آن بالا رفته و احتمال آسیب و شکستن تار مو به حداقل می رسد.

۲) درخشندگی و براقی موها:

با قرار گرفتن روغن بابونه بر روی تارموها علاوه بر محافظت از مو باعث ایجاد براقی و درخشانی موها می گردد.

۳) نرم کنندگی موها:

یکی از فواید استفاده از روغن بابونه برای موها نرمی و ابریشمی شده موهاست. چربی موجود در روغن بابونه می تواند باعث درمان خشکی و التهابات مو شده و در نتیجه موها را نرم و خوش حالت کند.

تاثیر روغن بابونه بر مو- نرمی و درخشانی مو

 

۴) درمان خارش، پوسته ریزی، پسوریازیس و اگزما:

روغن بابونه یک مرطوب کننده و ضد التهاب قوی برای پوست است. علت اصلی وقوع بیماری هایی مثل اگزما، پسوریازیس و خشکی پوست کف سر در اثر خشکی و کم آبی پوست اتفاق می افتند. روغن بابونه با حفظ رطوبت موجود در پوست باعث درمان خشکی و التهابات پوست کف سر می گردد.

۵) درمان شوره سر:

شوره قالبا به دلیل خشکی، تغییر روند پوست سازی و قارچ و باکتری ایجاد می شود. روغن بابونه می تواند باکتری و قارچها را از بین ببرد و همچنین کلاژن سازی را به حالت نرمال برگرداند.

طرز استفاده از روغن بابونه برای مو

🔸موهای چرب:
مقدار لازم از روغن بابونه را در با کف دست به ساقه موها ماساژ دهید. مواظب باشید که روغن بابونه به ریشه و کف سر برخورد نکند زیرا چربی روغن بابونه می تواند باعث افزایش چربی کف سر می گردد.

🔸کف سر دارای پوسته، اگزما و پسوریازیس: 
مقداری از روغن بابونه را یک تا دو ساعت قبل از رفتن به حمام به کف سر بزنید و بخوبی ماساژ دهید تا جذب پوست شود. سپس با یک شامپوی مخصوص موی خشک بشوئید.

🔸موهای دارای شوره:
برای استفاده از روغن بابونه برای موهای دارای شوره بهتر است قبل از استحمام روغن را به کف سر زده تا هنگام شسشتو دیگر چربی بر کف سر باقی نماند.

فواید روغن بابونه برای سلامت بدن

فواید روغن بابونه برای پوست


🔸بهبود یبوست
🔸تسکین درد مفاصل به وسیله ماساژ ناحیه مورد نظر
🔸فواید روغن بابونه برای پوست
🔸مرطوب کننده پوست
🔸رفع خشکی و ترکهای پوستی
🔸روشن کننده لک و تیرگی های پوست
🔸درمان اگزما
🔸بهبود آکنه
🔸بهبودی سوختگی های ناشی از آفتاب


طرز تهیه روغن بابونه

طرز تهیه روغن بابونه

گل بابونه : نصف فنجان
روغن زیتون بکر: ۲۵۰ میلی لیتر
عصاره روغن رزماری: ۴/۱ قاشق غذا خوری

روغن زیتون را داخل ظرف شیشه ای بریزید و گلهای بابونه را به آن اضافه نمائید. ترکیبات را باهم مخلوط کنید تا گلها به خوبی به روغن زیتون آغشته شوند،  سپس درب آن را محکم ببندید. بطری شیشه ای را در مکانی قرار دهید که حداقل ۶ تا ۸ ساعت در روز نور مستقیم خورشید دریافت کند. به مدت ۲ هفته هر روز یک بار درب بطری را باز کرده و در صورت مشاهده رطوبت در اطراف درب، آن را خشک کنید، سپس درب را دوباره بسته و خوب تکان دهید بعد از گذشت این مدت که گل ها ترکیبات موجود در خود را به روغن انتقال می دهند، روغن بابونه به دست آمده را با کمک قیف و صافی داخل یک بطری تمیز بریزید.در آخر روغن رزماری و را به روغن بابونه افزوده و خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند. بعد از این مراحل روغن بابونه قابل استفاده است و برای جلوگیری از خراب شدن آن حتما بطری را در محل خنک و دور از رطوبت نگه دارید.


چای بابونه

چای بابونه مملو از آنتی اکسیدان است که در کاهش ابتلا به بیماری ها از جمله سرطان و بیماری های قلبی موثر است. دمنوش بابونه به علت داشتن طعم تقریبا شیرین، بو مطبوع، فاقد کافئین و خواص فراوان در زمینه سلامت بدن، تقویت مو و شادابی پوست یکی از نوشیدنیهای محبوب و پرطرفدار مخصوصا در میان بانوان است  که بصورت روزانه از آن استفاده می کنند. همچنین از چای بابونه می تواند جهت استفاده موضعی بهره برد. بابونه دم کرده را می توان پس از خنک شدن بر روی موها ریخت و از آن بعنوان محلول تقویت مو استفاده نمود. همچنین چای بابونه می تواند یک تونر پوست باشد و از آن برای آبرسانی و تقویت پوست بصورت روزانه استفاده نمود.

چای بابونه برای مو و پوست


فواید چای بابونه برای مو

🔹رطوبت رسانی به ساقه مو
🔹جلوگیری از ایجاد شوره و پوسته ریزی مو
🔹کاهش التهاب و بثورات پوستی کف سر
🔹درمان خارش کف سر
🔹افزایش گردش خون در کف سر و جلوگیری از ریزش مو

فواید چای بابونه برای سلامت بدن

فواید چای بابونه برای پوست


🔸کاهش عفونت دستگاه گوارش و مثانه
🔸سلامت قلب
🔸تقویت سیستم ایمنی
🔸کاهش دردهای قاعدگی
🔸 آرامش بخش و خواب آور
🔸 جلوگیری از پوکی استخوان
🔸هضم بهتر غذا و درمان اسهال
🔸کاهش درد معده
🔸جلوگیری از سرطان
🔸کاهش قند خون
🔸پاک کننده و آبرسان پوست
🔸ضد التهاب پوست
🔸ضد پیری زودرس پوست
🔸کاهش منافذ باز پوست
🔸جلوگیری از ایجاد جوش
🔸رفع تیرگی دور چشم
🔸رفع تیرگی و لکهای پوست


طرز مصرف چای بابونه برای مو 

شما می توانید پس از جداسازی تفاله های بابونه از دمنوش، آن را در ظرفی ریخته تا خنک شود. سپس از آن در حمام استفاده کنید و مانند محلول مو حاوی بابونه ، کف سر و ساقه موها را به چای بابونه آغشته کنید و اجازه دهید چند دقیقه بر روی موها بماند. پس موها را با آب ولرم بشوئید. بهتر است از چای بابونه بعد از شستشوی مو با شامپو استفاده شود. البته فواید بابونه برای مو که به شکل فرآورده روغن بابونه باشد تاثیر بهتری در نرمی، درخشانی و ترمیم موها دارد.

طرز مصرف چای بابونه برای پوست

استفاده خوراکی از چای بابونه:
روزانه حداکثر ۲ فنجان چای بابونه غلیظ می تواند باعث افزایش سلامت بدن و همچنین پوست و موی شما از طریق رساندن مواد مغذی به سلولهای کف سر و پوست می گردد.

استفاده موضعی از چای بابونه:
روزی حداکثر ۲ بار مقداری از دمنوش بابونه که تفاله ها آن جدا شده اند رو روی مقداری پنبه یا پد آرایشی بریزید و بر روی پوست تمیز و خشک خود بمالید. این محلول می تواند آلودگی باقیمانده را از پوست پاک کرده و آبرسانی عمیقی به پوست انجام دهد. به علت وجود آنتی اکسیدان در ترکیبات چای بابونه، اثر رادیکال آزاد را خنثی کرده و باعث افزایش تولید کلاژن و جوانسازی پوست می گردد. همچنین بابونه دم کرده می تواند باعث شفافیت و روشن شدن پوست گردد، اما این تنها خاصیت بابونه برای پوست نیست. بابونه برای پوست مانند کرم ضد آفتاب عمل میکند، یعنی باعث آبرسانی و حفظ رطوبت لایه زیرین پوست شده و به همین دلیل پوست سالم و دهیدراته می شود، دهیدراته و مرطوب بودن پوست از آسیب هایی مانند آفتاب سوختگی جلوگیری میکند.

استفاده موضعی از چای بابونه برای دور چشم:
پس از نوشیدن چای بابونه، تفاله های آن را در داخل کیسه توری بریزید و بر روی چشمهای خود قرار دهید. اینکار باعث رفع التهابات و خستگی روزانه شده و همچنین با افزایش گردش خون در زیر پوست موجب رفع تیرگی و چین و چروک دور چشم می شود.

طرز تهیه دمنوش بابونه

طرز تهیه چای بابونه مانند دم کردن چای سیاه است که باید مقدار کافی از گل بابونه خشک شده را در یک ظرف آب جوش قرار داده و اجازه دهید تا دم بکشد.

مقاله مرتبط : پکیج ضد چروک عمیق صورت و دور چشم

عوارض چای بابونه

چای بابونه و بطور کلی گیاه بابونه دارای مواد شیمیایی و خطرناکی نیست و بنابراین ایجاد عوارض جانبی خطرناک نمی کند. در واقع چای بابونه یکی از ایمن ترین نوشیدنیها می باشد و تا زمانی که در مصرف آن زیاده روی نشود مشکلی برای بدن ایجاد نخواهد کرد. اما در این بین برخی افراد نمی توانند از چای بابونه استفاده کنند که شامل دسته زیر هستند:
🔸افراد دارای سابقه آلرژی به گرده های گیاهی : این آلرژی بیشتر در افرادی که به سایر گلهای مرواریدی مثل گل محمدی و گل داودی آلرژی دارند احتمال دارد.
🔸نوزادان و کودکان خردسال
🔸زنان بارداری و شیرده
🔸افراد با مشکل کبد و کلیه
این دسته از افراد و همچنین افرادی که از داروهای درمان استفاده می کنند لازم است قبل از مصرف دمنوش بابونه با پزشک خود مشورت نمایند.  هر چند تا کنون واکنش جانبی تهدید کننده یا سمیت از چای بابونه گزارش نشده است.

تداخلات دارویی با چای بابونه

ابونه دارای طبیعتی تعاملی است  و ممکن است با داروهای رقیق کننده خون در تداخل باشد. داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین … برای کاهش احتمال تداخل با چای بابونه بهتر است ۳-۴ ساعت بین مصرف چای بابونه و داروهای درمانی فاصله قرار دهید.

مقالات پیشنهادی
آیا سرکه سیب در درمان ریزش مو موثر است؟
تاثیر روغن ماهی در درمان ریزش مو
خواص آووکادو برای پوست و مو

درمان گیاهی ریزش مو
 تاثیر قرص اسپیرونولاکتون در درمان ریزش مو
تاثیر آزلائیک اسید بر ریزش مو
تاثیر منفی کراتین بر ریزش مو را جدی بگیرید
تاثیر کلاژن بر درمان ریزش مو

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=25416

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان