علت و درمان پف زیر چشم

به نقل از مجله مهتاطب:

پف چشم یکی از اختلالات پوستی است که در اطراف چشم مخصوصا زیر چشم اتفاق می افت و دلیل اصلی آن ژنتیک و افزایش سن می باشد. معمولا برای درمان پف زیر چشم یا پف بالای چشم نیازی به مصرف داروهای خاص نیاری ندارد و با داشتن یک شیوه زندگی مناسب و درمانهی خانگی تا حد زیادی می توان باعث درمان پف زیر چشم شد اما در حالتی که پف زیر چشم ژنتیکی باشد و یا شدت آن زیاد باشد نیاز به مراجعه پزشک و گاها انجام عمل جراحی است. در این مقاله از مجله مهتاطب در مورد علت پف دور چشم و راه های درمان و کنترل آن صحبت خواهیم کرد. اینکه علت پف دور چشم شما چیست در درمان آن نقش مهمی دارد که به وسیله این مقاله قبل تشخیص است.

​داروخانه اینترنتی مهتاطب
تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtateb.com خریداری نمائید.

🌟لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید.

خرید محصولات از داروخانه مهتاطب از طریق برنامه ایتا و روبیکا : ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷


پف زیر چشم چیست؟

در ۸۰% مواقع پف زیر چشم با افزایش سن ایجاد می شود که علت آن از بین رفتن عضلات زیر چشم است. با مرور زمان و افزایش سن، بافت اطراف چشم از جمله برخی عضلات پشتیبانی کننده پلک ضعیف می شوند و چربی طبیعی که در داخل حفره استخوانی دور چشم قرار دارد و وظیفه آن محافظت از چشم است به اطراف چشم مخصوصا زیر چشم حرکت کرده و  شروع به فشار دادن پوست به جلو و پر کردن فشای دور چشم می کنند و در نهایت پف زیر چشم و پف پلک بالایی رخ می دهد. هر چند که مایعات بدن نیز در این نواحی از چشم جمع شده و پف را افزایش می دهند.

 

علت ایجاد پف زیر چشم چیست؟

ایجاد پف زیر چشم و پف بالای چشم هردو دلایل یکسانی دارند که شامل موارد زیر است:

🔶آلرژی
🔶اگزما
🔶اختلالات تیروئید
🔶وراثت
🔶عفونت و قرمزی چشم
🔶قرار گرفتن در معرض نور خورشید
🔶التهاب همراه با سندروم خشکی چشم
🔶نارسایی کلیه
🔶کمبود خواب و آب بدن
🔶مصرف سیگار
🔶گریه کردن
🔶رژیم غذایی نامناسب
🔶پلک نزدن

سوالات متداول در مورد پف چشم

۱) چرا بعد از بیدار شدن از خواب، چشم ها پف دارند؟

پف زیر چشم بعد از خواب به دو علت رخ می دهد. ۱ اینکه سرتان بالاتر از سطح بدن نیز و در نتیجه مایعات زیر چشم جمع می شوند. ۲ اینکه پلک نزدن در خواب باعث جمع شدن مایعات در یک ناحیه مثل زیر چشم می شود. پلک زدن برای چشم مانند راه رفتن برای پا است. زمانی که راه نروید تمامی مایعات بدن در بدن جمع می شوند و با حرکت کردن و راه رفتن این مواد پخش می شوند. پلک زدن هم چنین نقشی را برای چشم ها دارد. هر چه تایم خوا بیشتر باشد احتمال ایجاد پف زیر چشم بیشتر است.

۲) چه زمانی باید برای پف زیر چشم به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر پف زیر چشم همراه با خارش، قرمز، درد و یا دارای ترشحات بود سریعا به پزشم مراجعه نمائید.

۳) علت پف بالای چشم چیست؟

علت ایجاد پف در پلک بالایی نیز دلایلی متمایز با پف زیر چشم ندارد و راه های درمان آن نیز همان روش های پف زیر چشم است.

علائم  پف زیر چشم

🔶تورم خفیف

🔶شلی و نرمی پوست دور چشم
🔶ایجاد حلقه های سیاه دور چشم

درمان پف زیر چشم
💠چای کیسه ای:

قرار دادن چای کیسه ای زیر چشم باعث افزایش گردش خون در بافت دور چشم می شود زیرا چای کیسه ای دارای کافئین زیادی است. کافئین علاوه بر افزایش گردش خون یک آنتی اکسیدان قوی است که می تواند از پوست دور چشم در برابر اشعه فرا بنفش خورشید که باعث تیرگی، پف و چین و چروک دور چشم می گردد مقاومت کند.
چای سبز کیسه ای نیز برای درمان پف زیر چشم مناسب است زیرا خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد. با این خواص چای سبز و قرار دادن آن بر روی پوست دور چشم می توان از پوست در برابر پیری زودرس، تیرگی، پف و التهابات ناشی از لوازم آرایش  و آلرژی را کاهش می دهد.

💠کمپرس یخ:

استفاده از کمپرس خنک یا یخ باعث تسکین التهاب، رگها و سیاهی دور چشم می گردد. با کاهش التهابات دور چشم، پف دور چشم نیز کاهش می یابد.

💠مصرف آب کافی:

۶۰% بدن را آب تشکیل داده است و دور انتظار نیست که متوجه شویم کمبود آب باعث پف دور چشم نیز می گردد. بر سر میزان مصرف آب روزانه نیز اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد اما بهترین نظریه این است که آقایان ۱۳ فنجان و بانوان ۹ فنجان آب بص.رت روزانه مصرف کنند.

💠قرص آنتی هیستامین:

در مواردی که علت پف زیر چشم شما حساسیت و آلرژی باشد می توانید از داروهای ضد حساسیت مثل آنتی هیستامین، ستیریزین، لوراتادین استفاده نمائید تا التهابات ناشی از عامل حساسیت را کاهش دهد. در اقع علائم حساسیت، واکنش های سیستم ایمنی بدن به یک عامل حساسیت زا مثل مواد آرایشی، لوازم آرایش و.. است.

💠کرمها ضد پف چشم:

برندهای آرایشی مشکل پف زیر چشم را فراموش نکرده و برای درمان پف زیر چشم نیز محصولات و کرمهایی ساخته اند. این کرمها معمولا دارای ترکیبات آبرسان و ضد حساست و همچنین کلاژن ساز هستند تا بتوانند پف زیر چشم را درمان کنند.

💠کرم رتینول:
از رتینول بصورت نسخه ای و یا otc استفاده می گردد. کرم های رتینول در واقع مشتقی از ویتامین A هستند که برای درمان علائم آکنه، پسوریازیس، افزایش سن و سرطان استفاده می گردد. رتینول باعث تحریک پوست به کلاژن سازی می گردد. با افزایش کلاژن در بدن پوست جوان شده و مشکلاتی مانند تیرگی، لک، چین و چروک و پف دور چشم را از بین می برد. برای استفاده از کرم های رتینول باید با یک پزشک مشورت کرد و حتما از رتینولهای مخصوص دور چشم که ایجاد حساسیت نمی کنند استفاده کنید. افراد باردار نیز نمی توانند از کرم رتینول یا سایر ترکیبات دارای ویتامین A استفاده کنند.کرم رتینول را باید روزانه ۱ استفاده کرد و بعد از گذشت نیم ساعت پوست را شست.

💠ضد آفتاب:
برخورد اشعه های مضر خورشید به پوست می تواند عوارض بدی مانند پیری زودرس، سرطان، تغییر رنگ پوست (لک) و… را به دنبال داشته باشد. اشعه های فرا بنفش یعنی UVA و UVB برای دور چشم نیز باعث ایجاد پف و تیرگی و ایجاد پیری زودرس می کنند. آکادمی پوست امریکا تائید کرده است که افراد باید از کرم ضد آفتاب با SPF  بالای ۳۰ استفاده کنند. این نکته را فراموش نکنید که کرم های ضد آفتاب دور چشم بصورت جداگانه با ترکیبات خاصی تولید می شوند تا ایجاد میلیا یا حساسیت نکنند. ضد آفتاب های صورت را به دور چشم نزنید. همچنین از عینکهای آفتای در زمان قرار گرفتن در معرض رشید استفاده نمائید.

💠میکرونیدلینگ:
میکرونیدلینگ یک روش القایی کلاژن در پوست است. باعث تحریک پوست به کلاژن سازی و جوانسازی می گردد و می تواند چین و چروک ها را کاهش داده و پف زیر چشم را درمان کند. در روش میکرونیدلینگ از سوزهای بسیار ریزی برای سوراخ کردن پوست استفاده می شود. استفاده از میکرونیدلینگ برای درمان پف زیر چشم تدثر سریعی ندارد و باید در طی ۶ دوره بصورت ماهی یکبار انجام گیرد. اما هزینه میکرونیدلینگ از لیزر کمتر است. زمان بهبودی التهابات ناشی از میکرونیدلینگ بسیار سریع است اما خطراتی برای پوست وجود دارد که شامل: خونریزی جای سوزن ها، کبودی و عفونت و همچنین ایجاد زخم سوزن ها

💠پاک کردن آرایش:

هرگز با آرایش نخوابید. ماندن آرایش به مدت طولانی بر روی پوست باعث  مسدود شدن منافذ پوست و عد تنفس پوست می گردد در نتیجه جوش، لک و چین و چروک بر پوست ایجاد می شود. علاوه بر این زمانی که با آرایش می خوابید ریمل، خط چشم، سایه یا هر ماده آرایشی دیگری که از آن استفاده کرده اید به احتمال زیاد وارد چشم شما می شود و می تواند باعث حساسیت، التهاب، قرمزی، اگزما و بیماری های شدیدتر شود. التهابات و حساسیت ها می توانند پف زیر چشم را افزایش دهند. پس قبل از خواب ابتدا صورت را با میسلارواتر پاکرده و سپس با شوینده مناسب بشوئید. به اینکار پاکسازی مضاعف پوست نام دارد که تمامی آلودگی و آرایش را از پوست پاک کرده و ازپف زیر چشم و سایر مشکلات پوستی جلوگیری می کند.

💠قرار دادن بالاتر سر از بدن در هنگام خواب:
در هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن خود قرار دهید. برای انجام اینکار بهتر است از ۲ بالشت در زیر سرتان استفاده نمائید اما اگر عادت به قرار دادن دو بالشت در زیر سر ندارید و یا احساس گردن درد دارید می توانید قسمتی از پایه ی تخت را که سر خود را در آن قسمت قرار می دهید به وسیله آجر یا هر وسیله دیگر بالاتر از سایر قسمتها قرار دهید. بالا بردن سر از جمع شدن مایعات در پلک پایینی جلوگیری می کند. دسته ای از افراد که صبح ها زیر چشمشان پف زیادی می کند می توانند با این روش از پف کردن زیر چشم خود جلوگیری کنند.

💠خواب کافی:
علاوه بر نوع خواب، مقدار خواب و کیفیت آن در سلامت بدن و پوست اهمیت بالایی دارد. نکاتی در مورد خوابیدن وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
❄️سعی کنید هر شب در ساعت مشخصی بخوابید
❄️خواب کافی به مقدار ۸-۱۱ ساعت داشته باشید
❄️۶-۱۲ ساعت قبل از خواب از خوردن نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.
❄️قبل از خواب از خوردن نوشیدنی های الکلی بپرهیزید.
❄️وعده های غذایی شما باید ۲ ساعت قبل از خواب تمام شده باشند و ۲ ساعت قبل خواب غذایی خورده نشود
❄️قبل از خواب ورزش های سنگین نکنید
❄️۱ ساعت قبل از خواب از تماشای تلویزیون، استفاده از گوشی بپرهیزید و بجای آن کتابی مطالعه کنید.

💠داشتن رژیم غذایی مناسب حاوی کلاژن:
مواد غذایی حاوی کلاژن مانند ویتامین ث می باشند که در انواع مرکبات و میوه ها به راحتی یافت می شود. ویتامین ث آنتی اکسیدان قوی است و پوست را به تولید کلاژن تحریک می کند. با انجام این دو کار باعث سلامت و جوانی پوست شده و پف زیر چشم را از بین می برد.

💠پرهیز از غذای شور:
نمک باعث احتباس و جمع شدن مایعات می شود و در نتیجه پف زیر چشم و پف بدن ایجاد می شود. پس تا می توانید از خوردن نمک بپرهیزید و غذاهای کم نمک میل کنید.

💠پرهیز از نوشیدن الکل:
نوشیدن الکل دقیقا برعکس نوشیدن آب برای بدن است. الکل جدا از عوارض خطرناکی که برای بدن دارد باعث کم آبی و کمبود آب در بدن می شود و منجر به پف و تیرگی زیر چشم می گردد.

💠پرهیز از سیگار کشیدن:
مصرف دخانیات و سیگار که حاوی نیکوتین هستند ذخیره ویتامین ث در بدن را کاهش می دهند. ویتامین ث باعث تولید کلاژن و سلامت پوست می گردد بنابراین با سیگار کشیدن باعث ایجاد پف زیر چشم و چین و چروکهای زیاد بر صورت می شویم.

💠جراحی پلک ( بلفا پلاستی):
در حالتی که هیچکدام از روشهای فوق نتیجه رضایت بخشی ایجاد نکنند و یا علت پف زیر چشم مسائل ارثی باشند دکتر پوست شما را به یک جراح زیبایی راهنمایی می کند. جراح پلاستیک با ایجاد یک برس در چین طبیعی پلک پایینی یا بالایی چشم چربی اضافی پوست را خارج می کند و سپس بخیه می زند. در این حالت نیز در صورت نداشتن روش های مراقبتی امکان مجدد پف زیر چشم وجود دارد.

کلام آخر:
پف زیر چشم و دلایل مختلفی که عمده ترین آن افزایش سن و وراثت است یجاد می شود. برای درمان پف زیر چشم ابتدا به دنبال علت ایجاد آن باشید و سپس با یکسری تغییر در شیوه زندگی و مصرزف برخی محصولات بهداشتی می توانید پف زیر چشم را درمان نمائید. در صورتی که پف زیر چشم شما آزار دهنده بود و مقدار آن زیاد بود می توانید از جراحی پلاستیک استفاده نمائید. همچنین اگر پف زیر چشم شما همراه با التهاب و قرمزی و درد بود به پزشک مراجعه نمائید.

مقالات مرتبط:
بهترین کرم ضد چروک دور چشم
بهترین کرمهای درمان تیرگی دور چشم
نحوه مراقبت از پوست دور چشم
میلیا اطراف چشم؛ علت، پیشگیری و درمان
علت و درمان پف زیر چشم
ضدآفتاب دور چشم و ضرورت استفاده از آن

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=23454

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان