علائم ابتلا به شپش سر

به نقل از مجله مهتاطب:

شپش سر از استرس آور ترین و نگران کننده ترین مشکلات پوست و مو است که همه ساله افراد زیادی را دچار آلودگی میکند. در صورت عدم تشخیص شپش و یا درمان نادرست با محصولات بی کیفیت یا ضعیف، شپش ها بیشتر و مقاوم تر شده و درمان آنها نیز دشوارتر خواهد شد.
پس لازم است با علائم آلودگی به شپش و راه تشخیص و درمان آن به طور کامل آشنا شویم. در این مقاله به این مسائل میپردازیم. مقاله را تا انتهای مطالعه کنید تا به راحتی و در زمان کوتاهی شپش سر خود یا کودکتان را درمان نمائید.

 

داروخانه اینترنتی مهتاطب
تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtateb.com خریداری نمائید.

🌟لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید.

خرید محصولات از داروخانه مهتاطب از طریق برنامه واتس اپ-ایتا و روبیکا : ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷

علائم آلودگی به شپش سر

علائم شپش سر

✔️ احساس غلغلک دادن چیزی در سر
✔️ خارش ناشی از واکنش آلرژیک به نیش شپش
✔️ تحریک پذیری و مشکل در خواب زیرا شپش ها بیشتر در شب فعالیت و تغذیه میکنند
✔️ مشاهده شپش یا تخم شپش در سر یا روی تار موها ( البته کار سختی است)

شپش سر چیست؟

شپش سر

شایعترین نوع ابتلا به شپش “شپش سر” است. شپش یک حشره انگلی بسیار ریز است که از نور فرار میکند و از خون انسان و حیوانات تغذیه مینماید. شپش میتواند رنگ پوست خود را استتار کند و تقریبا هم رنگ محیط خود در بدن میزبان شود. شپش برای اینکه بتواند از خون انسان تغذیه کند، نزدیکترین و تاریکترین نقاط بدن یعنی روی پوست و لا به لای موها را انتخاب میکند. به همین دلیل است که تشخیص و مشاهده شپش کار دشواری است. این انگل روی پوست سر، ابرو و مژه زندگی میکند. شپش سر بیماری با خود انتقال نمیدهد. تنها هدف شپش مکیدن خون، زنده ماندن و تکثیر شدن است.

شپش سر چه شکلی است؟

شپش ۳ شکل دارد. ابتدا تخم شپش (رشک)، پوره شپش و شپش بالغ.

شکل شپش و تخم شپش

 

۱) Nit تخم شپش -رشک:

تخم شپش (رشک) توسط شپش سر ماده ی بالغ در پایه ی ساقه مو یعنی نزدیکترین نقطه به پوست سر تخم گذاری میشود. تخم شپش بافت چسبنده ای دارد تا به راحتی از سر یا ابرو نریزد و در جای خود بماند تا تبدیل به شپش بالغ شود.

تخم شپش به تار مو میچسبد

تخم شپش ها محکم به پوست سر در نزدیکی ساقه ی مو میچسبند. تخم شپش بیضی شکل، بسیار کوچک (ماننده گره مو) می باشد و به سختی دیده میشود. تخم شپش به رنگ زرد یا سفید و حتی گاهی همرنگ موی فرذ میزبان دیده میشود.
یک تخم شپش معمولا بین ۸ تا ۹ روز تبدیل به پوره شپش میشود و از تخم خارج میشود.

۲) پوره شپش :

شپش های نابالغی که تازه از تخم خارج شده و بسیار ریز هستند، پوره شپش برای دوام و زنده ماندن باید از خون تغذیه کنند پس در نزدیکی پوست سر در حداکثر در فاصله حدود ۱.۴ اینچ از پوست دیده میشوند. ۹-۱۲ روز طول میکشد که پوره ی شپش به شپشی بالغ تبدیل شود.

۳) شپش بالغ:

شپش بالغ در سر

شپش بالغ کاملا رشد کرده و تقریبا به اندازه دانه کنجد است. این حشره دست و پا دارد و رنگ قهوه ای مایل به خاکستری یا سفید دارد. شپش بالغ گاهی در موهای تیره میتواند به رنگ تیره تری نسبت به شپش در سر افراد با رنگ موی روشن دیده شود. در واقع این همان قابلیت استتار شپش و یکنواختی با محیط اطراف برای عدم شناسایی آن است. شپش سر ماده بالغ از شپش نر بزرگ تر است و روزانه حدود ۶ تخم میگذارد. شپش های بالغ کف سر، اطراف و پشت گوش، نزدیک خط گردن در پشت سر و گاهی روی مژه و ابرو قرار میگیرند. هر شپش سر حدود ۳۰ روز زنده می ماند

شپش سر چند روز بدون تغذیه از خون زنده میماند؟

طول عمر شپش

هر شپش سر حدود ۳۰ روز زنده می ماند اما اگر از روی سر بیوفتد و نتواند از خون تغذیه کند ۱ الی ۲ روز زنده می ماند. یعنی اگر شپش روی فرش یا بالشت بی افتد و یا فرد مبتلا سر خود را روی بالشت، مبل، فرش و… گذاشته باشد و شپش از آن افتاده باشد نهایتا تا ۲ روز شپش در محیط آزاد زنده میماند.

چگونه شپش را تشخیص دهیم؟

تشخیص شپش در سر با ذره بین و شانه

تشخیص شپش با مشاهده یک پوره، تخم شپش (رشک) یا شپش بالغ تحقق می باشد. از آنجایی که شپش ها به دنبال جای تاریکی هستند و از نور فرار میکنند پس دیدن آنها در نور عادی و با چشم عادی سخت است. به همین بهتر است در محیطی با نور زیاد مثلا زیر نور خورشید قرار بگیرید، ذره بین و شانه دندانه ریز مخصوص شپش داشته باشید و موها را به چند قسمت تقسیم کنید. سپس هر قسمت را از ساقه و پوست سر تا انتها به وسیله ذره بین با حرکت شنه دنبال کنید. به این شکل میتواند مطمئن شوید که یا شپش یا تخم شپش در سر شما وجود دارد یا خیر.

شپش سر چگونه وارد موها میشود؟

راه انتقال شپش

شپش ها تنها با خزیدن حرکت میکنند و نمیتوانند بپرند و یا پرواز کنند، در نتیجه تنها راه انتقال شپش تماس مستقیم فرد مبتلا با شپش و موهای فرد آلوده است.
تماس مستقیم شما با سر فردی که مبتلا به شپش بوده، مثلا خوابیدن فرد آلوده در کنار شما.
استفاده از وسایل شخصی فرد مبتلا که اخیرا از آنها استفاده کرده است، مثلا کلاه، روسری، شانه، برس، شال، مقنعه، تل، گیره سر و…

به همین دلیل توصیه میشود وسایل شخص آلوده به شپش سریعا با اسپری های ضد عفونی دافع حشرات پاکسازی شود.

چه کسانی به شپش مبتلا میشوند؟

مدرسه راهی برای ابتلا به شپشارایشگاه راهی برای ابتلا به شپش

شپش سالانه در سر تا سر جهان افراد زیادی را درگیر خود میکند. آلودگی به شپش در میان کودکان دبستانی و پیش دبستانی و همچنین زنان به دلیل مراجعه به آرایشگاه ها و استفاده از قیچی، شانه و حوله عمومی بسیار شایع است. متاسفانه انتقال شپش بسیار سریع رخ میدهد و معمولا با آلودگی یک فرد از اعضای خانواده به شپش دیگر افراد نیز مبتلا میشوند. به همین دلیل لازم است به محض مشاهده علائم شپش به خانواده، مسئولی از مدسه مانند معلمان و همچنین افرادی که در تماس مستقیم با شما هستند مانند هم کلاسی و… اطلاع رسانی کنید و اقدام به درمان شپش با محصولات ضد شپش نمائید.

آیا بهداشت فردی باعث ابتلا به شپش میشود؟

خیر. ابتلا به شپش اصلا ارتباطی به بهداشت فردی شما ندارد. بارها پیش آمده که مشتریان بصورت حضوری و تلفنی به ما گزارش میکنند که ما فرد تمیزی هستیم و استحمام و شستشوی مرتب موهای خود را داریم، پس چرا به شپش مبتلا شدیم. همانطور که در بالا اشاره کردیم شپش فقط از راه تماس مستقیم با فرد مبتلا و یا استفاده از وسایلی که فرد مبتلا از ان استفاده کرده است انتقال می باشد.
فرض کنید شما امروز وقت آرایشگاه و کوتاهی مو دارید. صبح به حمام رفته و موهای خود را بخوبی میشوئید، سپس به آرایشگاه مراجعه میکنید. فردی که نوبت قبل از شما داشته است مبتلا به شپش سر بوده، آرایشگر با قیچی و شانه و گیره تقسیمی که نفر قبلی از آن استفده کرده است شروع به کوتاه کردن موهای شما میکند. پس آلودگی به شپش سر ازتباطی به شستشو و بهداشت فردی شما ندارد.

عوارض آلودگی به شپش سر

۱) زخم شدن پوست: شپش سر بیماری را با خود انتقال نمیدهد اما با نیش زدن شپش برای مکیدن خون در کف سر و همچنین خزیدن آن روی پوست شما  دچار خارش شدید سر مخصوصا شب ها هنگام خواب خواهید شد. این زخم ها ممکن است با باکتری های موجود در پوست تماس داشته و باعث زخم عفونی شوند.

زخم و ریزش مو در اثر شپش

۲) ریزش مو: تغذیه شپش ها از پوست سر که پر از فولیکولهای مو است باعث ضعیف شدن و آسیب به فولیکول و تار موها میشود، از طرفی خارشی که شپش ها در اثر گزش و خزیدن ایجاد میکنند شما را وا دار به خاراندن سر میکند. از طرفی برخی محصولات و شامپو ضد شپش دارای ترکیبات قوی و خشن و حتی سمی هستند مانند شامپو پرمترین و لیندان. این ۳ عامل باعث ریزش موی شدیدی در دوره ابتلا و حتی تا مدتی پس از درمان شپش میشوند.

۳) وسواس فکری و استرس: نیمی از افرادی که به شپش سر مبتلا میشوند تا ماه ها بعد از درمان همچنان سر خود را میخارانند و فکر میکنند که هنوز هم شپش در سر آنها وجود دارد. همچنین در طی ابتلا به شپش سر و درمان فرد مبتلا استرس زیادی دارد و همیشه نگران بیشتر شدن شپش ها و مبتلا کردن سایر افراد است.

۴) سر درد و سر گیجه: سر درد و سر گیجه از عوارض شپش نیستند، بلکه از عوارض مصرف برخی از سم های درمان شپش می باشد که ممکن است برخی افراد آن را تجربه کنند.

۵) محدود شدن ارتباطات اجتماعی: در طی ابتلا به شپش شما دایره ارتباطات و رفت و آمد های خود را محدود میکنید تا سایر افراد را درگیر این انگل ترسناک نکنید. از طرفی خودتان نگران هستید که دیگران با پی بردن به ابتلای شما به شپش فکر منفی کنند و شما را فرد کثیفی ببینند.

راه درمان شپش سر

راه درمان شپش

شما به محض احساس علائم شپش و تشخیص شپش که در ابتدای مقاله اشاره کردیم سریعا با مشاوران پوست و مو در داروخانه مهتاطب یا سایر مراکز تماس بگیرید و یا بصورت حضوری به داروخانه مراجعه کنید تا به شما راه درمان را نشان دهند. داروخانه مهتاطب به شما پکیج کاملی برای درمان شپش ارائه خواهد داد که شامل:

  1. یک شامپوی ضد شپش
  2. یک محلول ضد شپش و رشک
  3. یک شانه فلزی شپش
  4. و یک اسپری دافع حشرات محیط

می باشد. این پکیج کمترین ریسک به جا ماندن شپش و تخم شپش را برای شما ایجاد میکند. این محصولات طی مشاوره و گزارشات مشتریان در داروخانه اینترنتی مهتاطب و داروخانه شبانه روزی دکتر میرنظامی بیشترین اثر و رضایت را داشته اند.

⏬برای خرید پکیج درمان شپش داروخانه مهتاطب روی عکس پکیج ضربه بزنید
پک درمان شپش مهتاطب

البته توجه کنید که تنها ۵۰ درصد درمان شپش به کیفیت و قدرت محصولات درمانی شما بستگی دارد، ۵۰ درصد بقیه راه به شما بستگی دارد که محصولات را طبق دستور مصرفی که مشاور به شما میدهد، با دقت و حوصله انجام دهید و در صورت نیاز مجدد مصرف آنها را تکرار کنید. اگر از محصولات درست استفاده نشود و شپش یا تخم شپش زنده بماند، درمان ناقص شده و حتی شپش ها میتوانند به ترکیبات مقاوم شوند. پس دقت کنید…

مراحل درمان شپش

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=25708

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان