تهیه کننده و عوامل سینمایی «احمد» از شخصیت شهید احمد کاظمی گفتند و بر اینکه این اثر الگویی برای مدیران است، تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانهای فیلم «احمد» با حضور امیرعباس ربیعی (نویسنده و کارگردان)، حبیب والی نژاد (تهیه کننده)، رضا محبی نوری (نویسنده)، تینو صالحی، توماج دانش بهزادی، ساره رشیدی (بازیگران)، حسین قورچیان (صداگذار)، طاهر پیشوایی (صدابردار)، نیاز حمیدی (طراح لباس)، حمید نجفی راد (تدوینگر)، محمد برادران (جلوههای ویژه بصری)، مسعود سخاوت دوست (آهنگساز) و مرتضی کهزادی (طراح گریم) برگزار شد.
در ابتدای این نشست حبیب الله والی نژاد تهیه کننده این اثر گفت: امید داریم این اثر که تولید آن یک سال زمان برده است رضایت بخش باشد.
تینو صالحی بازیگر نقش اصلی این اثر، بیان کرد: برای شروع آقای ربیعی، اطلاعاتی در اختیار من گذاشتند و تمرینهای خوب و طولانی داشتیم تا نقش را آماده کنیم. سختترین کارهای من بهواسطه مسؤولیتی است که برعهده دارم و تمام توانم را گذاشتم تا نقشم را به درستی بازی کنم.
امیرحسین ربیعی کارگردان سینمایی «احمد» مطرح کرد: درباره شهید کاظمی مطالعه کردم و قرار بود به یکی از دوستان برای یک سریال مشاوره دهم. در پژوهشها به یک صفحه رسیدم که احمد کاظمی در زلزله بم انتقال ۱۰ هزار مجروح را در ۲۴ ساعت محقق کرده است از آنجا بود که سراغ پژوهش این اثر رفتم.
وی افزود: احساس کردم مساله فیلم، مساله مردم است؛ فرمانده ای که خود را خرج مردم میکند نیاز امروز ما است. احمد کاظمی مدیر تراز جمهوری اسلامی است و توجه به این مورد برای امروز جامعه و مدیران ما نیاز است.
رضا محبی نوری نویسنده این اثر، نیز بیان کرد: آقای ربیعی ۸ ماه قبل از این با انجام پژوهشی دقیق به یک طرحی رسیده بودند و در ادامه ما فرآیند پیچیدهای را شروع کردیم. کار روی شخصیتها و بحرانهای معاصر کار سختی است و مضامین و درون مایههایی داشتیم که خیلی برایمان مهم بود از این رو تلاش کردیم ادای دین درست تر و حقیقیتری داشته باشیم و علاقه مند بودیم کاراکترها دوست داشتنی تر باشند.
وی افزود: در فیلمنامه اینگونه کارها تنها ۳۰ درصد امکان ورود نویسنده و تغییرات است و ۷۰ درصد متن باید وفادار به شخصیت باشد. از الگوی شاه پیرنگ بهره بردیم از همین رو در ماجرا عزت و کرامت مردم را مدنظر داشتیم و دوست داشتیم همراه کردن جریانها برای خدمت به مردم را ببینیم. همچنین تلاش کردیم رأفت حاج احمد و مهر و محبت و عاطفه حاج احمد را در عین غرور نشان دهیم.
توماج دانش بهزادی بازیگر این اثر نیز در ادامه گفت: خوشحالم در این اثر همبازی تینو بودم. کاراکتر رهنما کاراکتر عجیبی است. به نظرم کاراکتر سختی بود که ۴ ماه برایش تمرین کردیم.
در ادامه ساره رشیدی بازیگر نقش اصلی زن فیلم یادآور شد: تلاش کردم با لهجه بمی صحبت کنم اما لهجه نرمی داشتم که انگار تیزی و دیسیپلین کاراکتر را میگرفت اما این لهجه را خیلی دوست دارم. من فضای کمدی کار کردهام و به آن علاقه دارم اما به کارهای متفاوت در این فضا هم علاقه دارم، امیدوارم امتیاز اعتماد برای همه بازیگران وجود داشته باشد.
حمید نجفی راد تدوینگر، گفت: احساس میکنم برای این پروژه وسط یک جنگ بودیم و احساس میکنم کمترین کاری که برای این گروه کردهام، تدوین بوده است. تلاش کردیم کار را برسانیم امت حس میکنم فیلم «احمد» هنوز برای من تمام نشده است.
مسعود سخاوت دوست آهنگساز فیلم نیز در سخنانی بیان کرد: کرمان سرزمین مادری من است و در زمان زلزله کرمان دانشجو بودم از این رو لالاییها و گریهها و صداها همیشه در ذهنم بود و بخشهایی از آن را در «شیار ۱۴۳» استفاده کردم و با فیلم «احمد» این داغ زنده شد و برایم تداعی گر همان روزها بود.
حسین قورچیان صدا گذار فیلم مطرح کرد: انگیزه داشتیم از چیزی کم نگذاریم و فضا هم اکت و آرامش داشت.
طاهر پیشوایی صدابردار نیز با اشاره به اینکه کار سختی بود و صداهای محیطی زیادی داشتند، بیان کرد: فشار محیطی بالایی داشتیم و لوکیشن هم فرودگاه بود. حتی تصمیم شد فیلم دوبله شود اما جنگیدیم تا با تمام تکنیکها صدای صحنه را درست بگیریم و بجنگیم تا صدا و حس درست را ارائه دهیم.
کردزادی چهره پرداز «احمد» درباره گریم فیلم گفت :۱۴ نفر را تست کردیم و در نهایت آقای صالحی انتخاب شدند، در طول ۲۰ سال فعالیت سینمایی این سختترین کار زندگی ام بود. ۲ بخش گریم بازیگران اصلی و هنرور را داشتیم و بخش هنروران خیلی سخت بود و یک تیم ۸ نفره کنار من زحمت کشیدند.
در انتهای این نشست، حبیب الله والی نژاد گفت: در این کار یک نکته برای من درس بود و آن هم خدمت به مردم بود که بگوییم به موقع در صحنهایم و به موقع به مردم خدمت میکنیم و برای همچین کار سختی، خیلیها کمک کردهاند و از حوزه هنری و شهرداری تهران تشکر کرد.
وی در انتها جملهای از شهید کاظمی نقل کرد که وی گفته است؛ بم منرا نجات داد.