ساخت پلاستیک های شفاف و رسانا جانشین شیشه خودروها

تکنا – خبر [wikiwordpress] :

به گزارش پایگاه اینترنتی اطلس نیوز، پلاستیک‌های سنتی رسانای الکتریسیته نیستند و از آنها اغلب به عنوان عایق در سیم کشی و کارهای برقی استفاده می شود.

محققان از مدت ها امیدوار بودند که با افزودن موادی به پلاستیک به آن خاصیت رسانایی دهند. اکنون گروهی از محققان در این زمینه به پیشرفت های قابل توجهی دست یافته اند و پلاستیک رسانایی تولید کرده اند که علاوه بر داشتن خاصیت رسانایی الکتریکی از شفافیت زیادی نیز برخوردار است.

این ماده جدید توسط مهندسان برق و علوم کامپیوتر دانشگاه «میشیگان» آمریکا و بر اساس تحقیقات اولیه آنها در این زمینه ساخته شده است.

محققان پیش از این نشان داده بودند که با افزودن لایه بسیار نازکی از سیلور به یک صفحه پلاستیکی می توان آن را رسانا کرد؛ اما این روش علاوه بر هزینه بالایی که داشت، انتقال نور را تا حدود ۱۰ درصد نیز کاهش می دهد.

یک روش برای تقویت انتقال نور پلاستیک، بکار بردن روکش های ضدپلاستیک است اما این روکش ها معمولا خاصیت رسانایی ندارند. اکنون محققان معتقدند که با ترکیب دقیق فلزات و مواد چند لایه می توان این نقص را برطرف کرد.

پلاستیک رسانای شفافی که محققان دانشگاه میشیگان ابداع کرده اند، از لایه بسیار نازکی از  نقره و پلاستیک تشکیل شده است که همچنین دارای مقادیر کمی مس است؛ ضخامت این لایه تنها ۶.۵ نانومتر است. این لایه رسانا بین دو ماده «دی الکتریک» یکی از جنس اکسید آلومینیوم و دیگری از جنس اکسید روی ساخته شده است.

این ویژگی عبور نور از این ماده را با چنان اثربخشی تقویت می کند که انتقال نور از این پلاستیک رسانا بیشتر از خود پلاستیک خواهد بود؛ به طوری که این پلاستیک رسانا ۸۸.۴ درصد و پلاستیک  ۸۸.۱ نور را منتقل می کند.

«جای گو» استاد مهندسی برق و علوم کامپیوتر که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت می گوید، ما روشی برای ساخت پوشش هایی با شفافیت بالا، قابلیت رسانایی، انعطاف پذیری عالی، ساخت آسان و سازگاری عالی با سطوح مختلف ابداع کرده ایم.

محققان می گویند از این ماده می توان به عنوان رساناهای شفاف در سلول های خورشیدی که جانشین پنجره می شوند، نمایشگرهای بزرگ تعاملی و شیشه جلوی خودرو با قابلیت ذوب کردن یخ  استفاده کرد.

این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=38121

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان