روش درمان جای زخمهای پوستی

به نقل از مجله مهتاطب:

زخمها در اثر آسیب و ضربه به پوست مثل بریدگی، جراحی، سوختگی و… ایجاد می شوند و پس از مدتی از خود جایی به یادگار می گذارند. جای زخم به عوامل زیادی از جمله نوع پوست و محل زخم، نوع آسیب، سن فرد مبتلا به زخم و وضعیت تغذیه ‌ای او بستگی دارد.
در هر صورت جای زخم‌ ها بخش طبیعی از روند بهبودی بدن شما پس از آسیب‌ های پوستی هستند. حتی اگر به نظر برسد که زخم التیام پیدا کرده است، ممکن است در زیر جای زخم التهابات پوستی باقی مانده باشد و مدتی طول بکشد تا بافت بدن شما به بهبودی کامل برسد. حتی ممکن است بعد از گذشت چند ماه در همان محل، زخم‌ های جدید ایجاد شود.
اگر تمایل دارید بدانید زخم‌ های پوستی نشانه چیست و چگونه درمان می ‌شود، در ادامه مقاله با مجله مهتاطب همراه باشید.

راه های درمان جای زخم

۱) درم ابریژن (Dermabrasion)

درم ابریژن یک نوع روش درمانی برای به حداقل رساندن جای زخم‌ های کوچک پوست است.

درم ابریژن یک نوع روش درمانی است که برای به حداقل رساندن جای زخم‌ های کوچک و جزئی پوست، جای جوش و جای زخم‌ های به‌ جا مانده از جراحی‌ های مختصر استفاده می‌ شود. در این روش درمانی با از بین بردن لایه‌ های بالایی پوست(لایه‌ برداری جای زخم) و ساییدن آن‌ ها با استفاده از ابزار الکتریکی مخصوص، به صاف شدن و شاداب شدن سطح پوست کمک می‌ کنند. بهبود کامل این روش درمانی نیز به کمی زمان احتیاج دارد.

۲)لایه‌برداری شیمیایی (Chemical peels)

از لایه ‌بردارهای شیمیایی اغلب برای به حداقل رساندن آسیب‌ های ناشی از آفتاب‌ سوختگی، رنگ نامنظم پوست و جای زخم های سطحی استفاده می‌شود. لایه فوقانی پوست با استفاده از مواد لایه‌ بردار شیمیایی برداشته می‌شود. با از بین بردن لایه بالایی، پوست آسیب ‌دیده بازسازی‌ شده و اغلب ظاهر آن نیز بهبود پیدا می‌کند. به این نکته توجه کنید که قبل از استفاده از لایه ‌بردارهای شیمیایی مطمئن شوید در پوست شما، زخم های پوستی نشانه چیست، زیرا ممکن است این مواد جای زخم را تحریک کرده و آسیب بیشتر شود.

۳) تزریق کلاژن (Collagen injections)

بعد از اینکه پی بردید زخم های پوستی نشانه چیست، یکی از روش‌های برطرف کردن آن‌ ها، تزریق کلاژن است. در این روش مقداری کلاژن طبیعی و زنده در زیرپوست تزریق می‌ شود. این ماده جایگزین کلاژن طبیعی بدن که از بین رفته است، می‌ شود. کلاژن تزریقی به ‌طور کلی برای درمان چین‌ و چروک، ترمیم جای زخم و خطوط صورت مناسب است. چندین نوع ماده تزریقی دیگر نیز وجود دارد که پزشک متخصص پوست با صلاح‌ دید خود به شما پیشنهاد می‌کند.

مقاله مرتبط : پکیج ضد چروک عمیق صورت و چشم

۴) تزریق کورتیزون (Cortisone injections)

تزریق کورتیزون برای درمان جای زخم های سفت شده استفاده می شود.

تزریق کورتیزون زمانی استفاده می ‌شود که جای زخم شما سخت شده باشد. این نوع تزریق باعث نرم شدن و به‌ مرور کوچک شدن جای زخم می‌ شود.

۵) درمان با لیزر(Laser resurfacing)

لیزر نوعی نور پر انرژی است که برای سوزاندن پوست آسیب ‌دیده استفاده می‌ شود. امروزه بیشتر درمان‌ های زیبایی با استفاده از لیزر انجام می‌گیرد. از این روش درمانی همچنین برای به حداقل رساندن چین ‌و چروک و تصحیح جای زخم هایپرتروفیک نیز استفاده شود.
در مواردی ممکن است پزشک برای اینکه کشف کند زخم های پوستی نشانه چیست، از لیزر استفاده کند.

مقاله مرتبط : لیزر درمانی اسکارها

۶) جراحی پانچ گرافت (Punch grafts)

پانچ گرافت، یک جراحی پوستی برای جایگزین کردن پوست سالم با پوست زخم شده است. در این روش برای از بین بردن جای زخم سوراخی در پوست ایجاد می‌ شود، سپس جای زخم با پوست سالم که اغلب از پشت لاله گوش یا قسمت بالایی ران برداشته ‌شده، جایگزین می‌ شود. از جراحی پانچ گرافت می‌توان در درمان جای زخم های عمیق نیز کمک گرفت.

۷) جراحی مجدد جای زخم (Surgical scar revision)

در این روش برای از بین بردن جای زخم یک جراحی انجام داده و بافت اضافی ایجاد شده به‌ طور کامل برداشته می‌ شود. با این کار جای زخم جدید ولی با وضوح کمتری نسبت به ‌جای زخم قبلی ایجاد می ‌شود. این درمان در جای زخم های پوستی بزرگ و یا زمانی که روش‌های معمول گفته‌ شده باعث بهبود زخم به  وجود آمده نشود، استفاده می ‌شود.

۸) پرتو درمانی (Radiation therapy)

از پرتو درمانی به ندرت برای بهبود جای زخم ها استفاده می شود.

بعد از این که پزشک متخصص پوست و زیبایی تشخیص داد زخم های پوستی نشانه چیست، شروع به درمان آن ‌ها با روش‌ های ذکر شده می‌ کند. درصورتی‌که هیچ‌ یک از روش‌ های توضیح داده ‌شده تأثیری در بهبود جای زخم شما نداشت، در مرحله آخر پزشک مجبور به استفاده از پرتو درمانی برای بهبود جای زخم ها است که البته این نوع درمان بسیار کم استفاده می ‌شود.
برای بهبودی کامل جای زخم ها سعی کنید به دستورالعمل ‌های پزشک معالج خود به‌ طور کامل عمل کنید. به صورت خود سرانه و بدون تجویز پزشکتان هیچ دارویی مصرف نکنید. پزشک با توجه به نوع جراحی انجام‌ شده به شما در بهبود جای زخم کمک می‌ کند. جای زخم های معمولاً به ‌طور کامل از بین نمی ‌روند، ولی در صورت رعایت همه موارد به‌ مرور زمان و معمولاً بعد از یک سال ظاهر پوست شما بهبود پیدا کرده و رفته ‌رفته جای زخم کمتر می ‌شود. جهت خرید کرم های رفع زخم های پوستی به داروخانه آنلاین مهتاطب مراجعه کنید.

جای زخم چیست؟

جای زخم روش طبیعی بدن در بهبود و جایگزینی پوست آسیب‌ دیده و از دست ‌رفته است. جای زخم معمولاً بافت فیبری شکلی دارد و به دلایل مختلف از جمله عفونت، جراحی و جراحات یا التهاب بافت بدن ایجاد می ‌شود. این جای زخم‌ ها ممکن است در هر نقطه ‌ای از بدن ظاهر شده و با یکدیگر متفاوت باشند.

مطالعه بیشتر: خرید پودر کلاژن

جای زخم چگونه بهبود می یابد؟

روند بهبود جای زخم به ‌این‌ ترتیب است که محل زخم اول به رنگ صورتی، بعد به رنگ سفید و بعد از تکمیل دوره درمان، همرنگ قسمت‌ های دیگر پوست می‌شود. پوست ناحیه آسیب‌ دیده به دلیل که تازه به وجود آمده، صاف و بدون چروک است. بافت جای زخم در واقع از الیاف کلاژن تشکیل ‌شده که بدن برای ترمیم پوست آسیب‌ دیده خود از آن کمک می‌گیرد. در صورتی‌ که این تولید کلاژن به ‌اندازه کافی انجام نشود، جای زخم به‌ صورت مشخصی روی قسمت آسیب ‌دیده باقی می‌ماند. این جای زخم ممکن است به صورت برجسته یا فرورفته باشد. در صورتی ‌که تولید کلاژن بیشتر از حد مورد نیاز پوست برای ترمیم باشد، جای زخم برجسته شده و اگر تولید کلاژن کمتر از میزان موردنیاز برای مقابله با از بین بردن بافت آسیب ‌دیده باشد، مانند جای زخم هایی که در اثر بیماری آبله ایجاد می شود، جای زخم فرورفته باقی می‌ماند.
ممکن است فراموش کنید که در چه زمانی و چگونه پوست بدنتان آسیب ‌دیده است و این موضوع را ندانید که زخم های پوستی شما نشانه چیست، نگران نباشید یک پزشک متخصص پوست به ‌راحتی می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. قبل از هر چیزی بهتر است با انواع جای زخم آشنا شوید.

مقاله مرتبط: بهترین قرص های کلاژن ساز پوست

انواع جای زخم

۱) جای زخم های کلوئیدی (Colloidal scars(

جای زخم های پوستی کلوئیدی در افراد با پوست تیره بیشتر دیده می‌ شود.

این دسته از جای زخم ها بافت ضخیم، گرد و نامنظم بر روی پوست ایجاد می‌کنند و معمولاً بیشتر از اندازه زخم اصلی رشد می‌کنند. این جای زخم ها در مقایسه با پوست طبیعی اطراف، اغلب قرمز یا تیره‌تر به نظر می‌رسند. کلوئیدها از کلاژن ‌هایی ایجاد می ‌شوند که بدن پس از بهبودی زخم تولید می ‌کند. آن‌ها ممکن است در هر نقطه‌ای از بدن ظاهر شوند، اما بیشتر در سینه، پشت، شانه‌ها و لاله گوش به وجود می ‌آیند. جای زخم های پوستی کلوئیدی در افراد با پوست تیره بیشتر دیده می‌ شود. این نوع جای زخم ها ممکن است یک سال بعد از ضربه دیدن قسمتی از بدن ایجاد شود؛ بنابراین دانستن این موضوع که پوست شما چگونه زخم شده و این زخم های پوستی نشانه چیست مهم است.
کرم اسکار استاتیک محصولی است که برای درمان این جای زخم ها استفاده می شود، این کرم در درمان جای زخم های کلوئیدی، جای زخم هایپرتروفیک، زخم های بعد از عمل جراحی، سوختگی ها و… بسیار موثر است. برای مصرف این کرم ابتدا باید پوست خود را با آب و صابون خوب شستوشو دهید و خشک کنید سپس کرم را روزی ۳ مرتبه بر روی زخم با تکرار این مراتب ماساژ دهید.

مقاله مرتبط : چگونه جای زخم و اسکار را مدیریت کنیم؟

۲) جای زخم هایپرتروفیک (Hypertrophic scars)

جای زخم هایپرتروفیک معمولاً ظرف چند هفته پس از آسیب دیدن پوست ایجادشده است.
جای زخم هایپرتروفیک مانند جای زخم کلوئیدی است؛ اما فقط در ناحیه آسیب ‌دیده پوست رشد می ‌کند و از آن فراتر نمی‌رود و به درمان‌ها راحت‌تر پاسخ می‌ دهد. جای زخم هایپرتروفیک، قرمز به نظر می‌ رسند و معمولاً ضخیم و برجسته هستند. جای زخم هایپرتروفیک معمولاً ظرف چند هفته پس از آسیب دیدن پوست ایجادشده و به‌طور طبیعی بهبود می‌ یابند. روند بهبودی این نوع زخم ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد.
اولین روشی که در درمان جای زخم پوستی هایپرتروفیک استفاده می‌ شود، استروئیدها هستند. استروئیدها ممکن است مستقیماً بر روی زخم قرار گیرند ولی معمولاً به صورت تزریق تجویز شوند، زیرا کاربرد موضعی چندان مفید نیست. قبل از اینکه تزریق انجام شود پزشک باید بداند در بدن شما زخم های پوستی نشانه چیست.
ژل رژواسیل محصولی است که برای درمان جای زخم ها استفاده می شود، این ژل در درمان زخم های کهنه، جای زخم هایپرتروفیک، جای زخم جوش های پوستی، خطوط چاقی و بارداری، جای زخم های بعد از عمل جراحی و…بسیار موثر است. طریقه مصرف این کرم به این صورت است که ابتدا پوست را با آب و صابون شستوشو دهید و خشک کنید سپس ژل را روزی ۳ مرتبه با تکرار این مراتب بر روی زخم ماساژ دهید.

ژل رژواسیل محصولی است که برای درمان جای زخم های دارای برجستگی مثل هایپروتروفیک و کلوئیدی استفاده می شود.

برای گرفتن مشاوره در زمینه درمان زخم و خرید کرمهای ترمیم کننده ایرانی و خارجی می توانید در واتساپ به شماره ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲ پیام دهید.

بیشتر بخوانید: خرید کرم ترمیم کننده

۳) جای زخم چسبندگی (Adhesions)

چسبندگی نوع دیگری از جای زخم های پوستی است که ممکن است بین اندام ‌های داخلی غیر مرتبط به وجود آید. این چسبندگی‌ها عوارض جراحی‌ های خاص مانند سزارین، جراحی روده و … هستند که ممکن است در طی جراحی ایجاد شده و باعث عوارض شدید شود.
بعد از اینکه متوجه شدید زخم های پوستی نشانه چیست و چند نوع هستند، قطعاً به دنبال راهی برای درمان آن ‌ها خواهید بود. جای زخم ها معمولاً با گذشت زمان کمرنگ می‌ شوند. در دوره‌ای که پوست در حال بهبودی است می‌ توانید جای زخم خود را با گریم بپوشانید. برای کم‌ رنگ کردن بعضی از جای زخم ها تکنیک ‌های درمانی پیشرفته پزشکی وجود دارد که متخصص پوست بعد از تشخیص این مورد که در شما زخم های پوستی نشانه چیست درمان مناسب را پیشنهاد می‌ کند. در نظر داشته باشید برای درمان زخم های عفونی حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. در این قسمت روش‌ های درمانی زخم های پوستی را با یکدیگر بررسی می‌ کنیم.

بیشتر بخوانیدبهترین کرم ترمیم کننده برای جای زخم و سوختگی

مقالات پیشنهادی
درمان ترک پوستی
۱۰ تا از بهترین کرم های ترمیم کننده  
اسکار پوست چیست؟
چگونه ادرار سوختگی در نوزادان را درمان کنیم؟
چگونه از ایجاد زخم پای دیابت جلوگیری کنیم؟ 

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=23081

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان