راهکار جدید محققان چینی برای ساخت تراشه های کم مصرف

محققان چینی اعلام کردند با کمک شتاب‌دهنده‌های اپتوالکترونیک میتوان پردازنده های قدرتمندتر و سریعتری را همراه با مصرف انرژی کمتر تولید کرد.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، در حال حاضر شرکت های بزرگ مانند اینتل، سامسونگ و TSMC برای ساخت پردازنده های سریع تر با یکدیگر رقابت می کنند. البته قانون مور همچنان محدودیت هایی را برای ساخت این تراشه ها به وجود می آورد. در این بین محققان چینی تحقیقات جدیدی را برای ساخت این گونه پردازنده‌ها آغاز کردند. طبق تحقیقات محققان استفاده از شتاب دهنده های ریاضی ماتریسی با قابلیت یکپارچه سازی مدارهای الکترونیکی و فوتونیک می‌تواند به ساخت پردازنده های بهتر با مصرف انرژی کمتر کمک کند.

رهبران اصلی تحقیق در مورد این پردازنده‌های اپتوالکترونیک به نام های Pengfei Xu و Zhiping Zhou معتقدند استفاده از این تراشه ها ممکن است در همه انواع محاسبات مورد استفاده قرار نگیرد. اما در حل مسائل ماتریسی و کارهای سنگین مانند هوش مصنوعی، شبیه سازی و رندر گرافیکی می تواند کاربرد داشته باشد. زیرا از نظر مصرف انرژی و قدرت عملکرد نسبت به پردازنده های کنونی بسیار سرتر است. به گفته این محققان اپتوالکترونیک مبتنی بر سیلیکون می‌تواند برای انجام محاسبات ماتریسی همه منظوره حتی پس از قانون مور پلتفرم امیدوارکننده و جامعی را ارائه کند.

نمونه هایی از پیشرفت در توسعه فناوری های تبدیل تراشه‌های الکترونیک نوری به محصولات واقعی توسط محققان چینی انجام گرفت که شامل نمایش تراش فوتونی الکترونیکی یکپارچه ساخته شده از ۷۰ میلیون ترانزیستور و ۸۵۰ بخش فوتونیکی با پهنای باند حافظه ۵۵ گیگابایت بر ثانیه خواهد بود که پیش از این در سال ۲۰۱۵ ساخته شد. در آن زمان مشخص شد هسته فوتونیک می تواند با استفاده از مزایای نور در محاسبات ماتریس خطی عملکرد بهتری را نشان دهد.

طبق یافته های اخیر محققان، در آینده برخی از کامپیوترها و سرورها از تراشه های الکترونیکی نوری در برنامه های کاربردی و برای تامین قدرت پردازشی استفاده خواهد شدد و در صورت پایان یافتن قانون مور میتوان از آن ها برای پردازنده های معمولی کامپیوترها نیز استفاده کرد. البته در ابتدا نیاز است تا این طرح ها پس از گذشت از مرحله آزمایشگاه امکان تولید تجاری نیز داشته باشند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=37789

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان