رییس مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی اعلام کرد براساس پژوهشی که اخیرا در این موسسه صورت گرفته، سطح رضایت شغلی کارکنان غیر هیات علمی با مدارک پایینتر بیشتر است.
علی باقر طاهرینیا در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به پژوهشی که به تازگی در این موسسه درخصوص نسبت رضایت شغلی با سطح مدرک تحصیلی انجام شده است گفت: براساس پژوهشی که درباره نسبت رضایت شغلی با سطح مدرک تحصیلی صورت گرفته، این پژوهش به ما نشان میدهد سطح رضایت شغلی کارکنان غیر هیات علمی با مدارک پایینتر بیشتر است.
وی ادامه داد: یعنی در مقاطع دیپلم، فوق دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، هرچه به سمت سطوح پایینتر تحصیلی حرکت می کنیم رضایت شغلی بیشتر و هر چه به سمت سطوح بالاتر تحصیلی حرکت می کنیم رضایت شغلی کمتر میشود.
رییس مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی افزود: یک دلیل آن این است که وقتی سطح تحصیلات افزایش پیدا می کند، انتظارات آنها متفاوت میشود، بنابراین ممکن است سیستم اداری توانمندی پاسخگویی به این انتظارات متفاوت را نداشته باشد و موجب نارضایتی شود.
وی ادامه داد: علت بعدی این است که توانمندی آنها بالاتر است ولی استفاده از این توانمندی کمتر است و سومین علت اینکه، کسی که تحصیلات بالاتری دارد معمولاً نگاه به تبدیل وضعیت و ارتقای جایگاه دارد، لذا مادامی که در آن شغل فعال است احساس ناراحتی میکند، بنابراین در بحث غیر هیات علمی باید موضوع ادامه تحصیل، شغل تحت تصدی و انتظارات شخص یک تعادلی داشته باشد تا اگر کارمندی فوق لیسانس داشته و قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارد، بداند از این دکتری چگونه استفاده خواهد کرد و کجا به کارش خواهد آمد و چه مزایایی برای وی خواهد داشت که بعدها که غیر از آن بود سرخورده نشده و اثر سویی در کار وی نداشته باشد.
رییس مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی افزود: ما معتقدیم هرچه سطح دانش نظام اداری ما افزایش پیدا کند، باید سطح خدمات هم افزایش پیدا کند اما به دلایلی که عرض کردم و برخی دلیل بیشتر، این وجود ندارد، بنابراین هرچه سطح سواد بالاتر باشد، سطح رضایت مندی کاهش می یابد.