در دیدار بین رییس دانشگاه الزهرا (س) و رییس دانشگاه کوفه عراق مقرر شد که دروس و دورههای مشترک بین این دو دانشگاه برگزار شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه الزهرا (س)، زهرا ناظم بکائی، رییس این دانشگاه در سالروز میلاد حضرت زهرا (س) در سفر به عراق با یاسر لفته حسون رییس دانشگاه کوفه دیدار کرد.
در این دیدار، لفته حسون با اشاره به دانشکدههای مختلف این دانشگاه، گفت: در این دانشگاه، دانشکدههای مختلفی از جمله کامپیوتر، هنر، نقشهکشی و مهندسی، فناوری اطلاعات، علوم انسانی، ادبیات، علوم سیاسی، اقتصاد، حقوق، فقه و الهیات، پزشکی و داروسازی فعالیت میکنند، یک دانشکده هم فقط مربوط به بانوان است.
وی با بیان اینکه دانشگاه کوفه ۲۳ هزار دانشجو دارد، از وجود ۴۷ پروژه علمی در زمینههای مختلف در این دانشگاه خبر داد.
رییس دانشگاه کوفه با اشاره به ثبت ۱۸ مجله علمی این دانشگاه در اسکوپوس تاکید کرد که اولویت این دانشگاه همکاری با دانشگاه الزهرا (س) است.
در ادامه این نشست، ناظم بکائی ضمن تشکر از مهماننوازی مسئولان دانشگاه کوفه تاکید کرد: ما معتقدیم ایران و عراق دو کشور بزرگ غرب آسیا هستند که دارای مشترکات تمدنی هستند و به همین دلیل دشمنان بسیاری تلاش کردهاند که دو ملت را از هم جدا کرده و مانع از تعاملات علمی، فرهنگی و سیاسی آنها شوند.
وی افزود: ما معتقدیم که میتوان به تعاملات علمی خوبی رسید، دانشگاه کوفه یک دانشگاه جامع با امکانات خوب است و دانشگاه الزهرای تهران هم یک دانشگاه جامع ویژه دختران است که هدف خود را پیشرفت بانوان قرار داده است.
رییس دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به وجود رشتههایی از جمله رشتههای مربوط به علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم تربیتی و علوم ورزشی در این دانشگاه، گفت: در کشور ما تعداد زیادی دانشگاه وجود دارد که هم دختران و هم پسران دانشجو را پذیرش میکنند و محدودیتی در پذیرش به دلیل جنسیت ندارند، بهطوریکه در بدو ورود، بیشتر جمعیت دانشجویان ما را دختران تشکیل می دهند (حدود ۶۰ درصد) و در بین دانشگاههای دولتی فقط دانشگاه الزهرا (س) یک دانشگاه، ویژه دختران است.
وی افزود: بسیاری از خانوادههای ما در شهرهای مختلف ایران مایل هستند که فرزندشان در دانشگاه خاص دختران تحصیل کنند و جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه دولتی الزهرا (س) این امکان را برای آنها فراهم کرده است.
ناظم بکائی ادامه داد: البته ما چشمانداز وسیعتری داریم. تاریخ به ما میگوید که قشر بانوان و دختران در سرنوشت هر جامعه بسیار موثر هستند، به لحاظ اینکه آنها مسئولیتهای مهمی را در جامعه دارند و ما باید به تقویت علمی و همه جانبه دختران جامعه بپردازیم.
جریان کفر و الحاد جهانی حمله خود علیه اسلام را بر روی خانواده و زن متمرکز کرده است
وی گفت: در دو سه سال اخیر شاهد این هستیم که دشمنان اسلام هدف خود را به سمت جامعه زنان اسلامی قرار دادند و این مسأله اهمیت موضوع پیشرفت زنان را بیشتر میکند. ما باید دختران و زنانمان را به علم روز مجهز کنیم، این چشمانداز ما برای تشکیل و ادامه فعالیت دانشگاه الزهرا (س) است.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) در این دیدار خاطرنشان کرد: این دانشگاه از همکاریهای دو جانبه در هر زمینهای مانند پایاننامههای دکتری و کارشناسی ارشد مشترک، پژوهشهای مشترک، چاپ مجلات مشترک و تحقیقات اقلیمی خاص منطقه خودمان که ما باید برای آنها چاره کنیم نه دیگران، استقبال میکند.
برگزاری دروس مشترک و دورههای مشترک بین دانشگاه کوفه و دانشگاه الزهرا (س)
وی همچنین برگزاری دروس مشترک و دورههای مشترک علمی بین دو دانشگاه را پیشنهاد کرد.
ناظم بکائی همچنین به رتبهبندیهای بینالمللی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: میتوانیم به این فکر کنیم که چرا ما باید در رتبهبندیهایی باشیم که دیگران شاخصهای آن را تعیین کردند، آنها ما را با این رتبهبندیها مشغول میکنند اما ما نباید در زمین آنها بازی کنیم، چرا خودمان شاخصهایی برای خودمان نداشته باشیم؟ ما در ایران پایگاه استنادی (ISC) را داریم که بر روی موضوع رتبهبندیها براساس شاخصهای بومی خودمان در منطقه کار میکنیم.
امکان همکاری با دانشگاه الزهرا (س) فرصت خوبی برای دانشگاه کوفه است
یاسر لفته حسون رییس دانشگاه کوفه با استقبال از انجام پروژهها و پایاننامهها و پژوهشهای مشترک با دانشگاه الزهرا (س) اعلام آمادگی کرد که از حالا عناوینی را در این زمینه آماده میکنند.
وی همچنین امکان همکاری با دانشگاه الزهرا (س) را فرصت خیلی خوبی دانست و از ارتباط دانشگاه کوفه با دانشگاههای دیگر ایران از جمله دانشگاه کاشان و فردوسی خبر داد.
وی با اشاره به اینکه در دانشکده مهندسی دانشگاه کوفه ۷ گروه مهندسی فعالیت میکند، گفت: واحد پژوهشی نانو را هم در دانشکده مهندسی داریم که خدماتی به دانشگاه کوفه و دانشگاههای دیگر ارائه میدهد. در زمینه هوش مصنوعی هم تلاش میکنیم که واحد آموزشی راهاندازی کنیم.
یاسر لفته حسون همچنین از تشکیل کمیتهای از اساتید جوان در بخش خصوصی و دولتی دانشگاه کوفه خبر داد که سعی در حل مشکلات و ارائه راهحلها دارند.
وی گفت: ۱۵۰ مشکل را سعی کردیم در قالب پایاننامه و پروژههای تحقیقاتی حل کنیم و از برخی از این راهحلها استفاده شده است، این خدمات هم به صورت رایگان بوده است، همچنین از سال ۹۵ مرکزی برای دنبال کردن پروژهها در داخل نجف و جنوب عراق مشاوره مهندسی میدهد.
رییس دانشگاه کوفه خاطرنشان کرد: بحث کمبود انرژی هم بسیار مهم است که این مسأله جزو مشکلات ما است. در حال حاضر ما سه ساختمان از ساختمانهای دانشگاه را به صفحات خورشیدی مجهز کردیم و سعی میکنیم که آب را هم از همین طریق تأمین کنیم. از پروژههای تحقیقاتی که مربوط به آبهای زیرزمینی در نجف است، استقبال میکنیم.
وی تاکید کرد: پژوهشگران خوبی در زمینه انرژی و آب داریم و میخواهیم با ایران هم در ارتباط مشترک باشیم.
لفته حسون همچنین در رابطه با رتبهبندی جدید گفت: در اتحادیه دانشگاههای عرب برنامهریزی شده و قرار است که خودشان جدا از رتبهبندیهای بینالمللی، رتبهبندی داشته باشند.