دستگاه قابل کاشت رنگدانه ترمیم زخم ها را سرعت می بخشد

محققان نوعی دستگاه کوچک قابل کاشت شامل رنگدانه های حساس به نور ساخته اند که می تواند با تحریک سلول های عصبی زخم های بدن را سریعتر ترمیم کند.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، رنگدانه های مورد استفاده در صنایع غذایی در یک دستگاه قابل کاشت قرار داده شده که می تواند زخم ها را با سرعت بیشتری ترمیم کند. برای فعال شدن این فناوری از نور استفاده خواهد شد و قرار است این دستگاه برای دستکاری سیستم عصبی استفاده شود.

در این روش برای رسیدگی به اعصاب آسیب دیده از شبیه‌سازی الکتریکی و درمان درد یا ترمیم بهتر زخم استفاده می شود. در حالت کلی برای درمان اینگونه مشکلات از روش‌های تهاجمی و یا استفاده از الکترود ها برای اجرای تحریک الکتریکی بهره می برند. اما دانشمندان به دنبال روش‌های جایگزین هستند. از روش های به کار گرفته شده جدید می توان به استفاده از الکترودهای نرم‌تر و همچنین جایگذاری ایمپلنت های قابل حل شدن در زمانی کوتاه با ارائه تحریک مداوم اشاره کرد.

محققان دانشگاه صنعتی گراتس در اتریش و دانشگاه زاگرب کرواسی روش استفاده از رنگدانه های حساس به نور را پیشنهاد دادند. در این روش از رنگدانه ها برای تشکیل یک لایه نازک ویفر مانند استفاده خواهد شد که تنها چند نانومتر ضخامت دارد. این رنگدانه ها می توانند نور را به شارژ الکتریکی تبدیل کنند. در صورت قرارگیری این لایه نازک روی سلولهای عصبی رشد آنها با تولید تکانه‌های الکتریکی افزایش خواهد داشت. بررسی های آزمایشگاهی پژوهشگران نشان می دهد امکان تحریک سلولهای عصبی رشد یافته روی لایه نازک وجود دارد. همچنین فعالیت آنها باعث تحریک سلولهای عصبی مجاور نیز خواهد شد. این رنگدانه ها می توانند به خوبی سلول‌های انسانی و یا حیوانی را تحمل کرده و نور را به اعماق بدن ارسال کنند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=40210

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان