به نقل از مجله اینترنتی شبره :
جوانههای غلات و دانهها سرشار از ویتامینها و مواد معدنی اند و در گروه سبزیها قرار میگیرند.
ماش، عدس، گندم، جو و شنبلیله، دانههایی هستند که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند.
طی جوانه زدن، نشاسته، پروتئین و چربیهای موجود در دانه به واحدهای قابل هضم و جذبتری تبدیل میشوند .
در این فرآیند میزان ویتامین، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش، اما کالری و کربوهیدراتهایش کاهش مییابد زیرا نشاسته موجود در گندم، برای تأمین املاح و ویتامینها مصرف میشود.
اگر چه نشاسته موجود در جوانهها کمتر میشود اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون ارزش غذایی ۴ قاشق غذاخوری جوانه گندم، معادل یک واحد نان است. به عبارت سادهتر، ۱۰۰ گرم گندم، ۵۰۰ کیلوکالری و ۱۰۰ گرم جوانه گندم، ۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد.
ویتامین B موجود در جوانه گندم نیز نقش موثری در تعادل سیستم عصبی دارد و مصرف آن در کسانی که دچار اختلالات خواب (کمخوابی) یا استرس هستند، باعث آرامش خاطر، تقویت اعصاب و رفع بیخوابی و بهبود عملکرد طبیعی اعصابشان میشود و احساس خستگی مفرط، ضعف و بیحالی را کاهش میدهد.
جوانه در ماست
جوانه گندم به دلیل داشتن ویتامینهای E، سلنیوم و منیزیم، رادیکالهای آزاد را حذف میکند و به تقویت سیستم ایمنی و فعالیتهای مغز کمک میکند. بهترین روش مصرف جوانه گندم به صورت تازه است نه پودر یا خشکشده آن.
میتوان جوانهها را به انواع سالادها افزود و به میزان مناسب همراه غذا خورد یا به ماست اضافه کرد. به این ترتیب هم تنوع و هم ارزش غذایی سالاد افزایش مییابد.
توصیه میشود جوانه گندم را در غذای بچههای زیر ۲ سال هم بریزید اما به دلیل طعم خاص آن، بهتر است برای بچههای بین سنین ۵-۲ سال، آن را به ماست اضافه کنید. در صورتی که کودک بالای ۵ سال است، حتماً جوانهها را به سالاد بیفزایید.
مصرف جوانه همراه با سالاد یا ساندویچهای خانگی، میان وعدهای مناسب برای تمام افراد به خصوص دانشآموزان است.
منبع : سلامتیران