به نقل از مجله مهتاطب:
برای درمان ریزش مو محصولات داروخانه ای متنوعی توسط شرکتهای داروسازی و بهداشتی تولید شده اند، که برخی نتایج خود را سریعتر از دیگری نشان می دهند؛ در نتیجه انتخاب بهترین و موثرترین محصولات موثر بر درمان ریزش مو و رویش مجدد موهای از دست رفته، جزء دغدغه های افراد مبتلا به مشکل ریزش مو می باشد که اکثرا درگیر آن هستند.
در این مقاله یکی از بهترین و قویترین پکیجهای درمان ریزش موی زنان و مردان را معرفی می نمائیم تا شما نیز بتوانید پکیج مناسب را از داروخانه مهتاطب خریداری کرده و شروع به درمان موهای خود کنید.
در این مقاله به دلایل و روشهای درمان ریزش مو نیز اشاره خواهیم کرد.
چه محصولاتی باید در یک پکیج درمان ریزش مو وجود داشته باشد؟
اگر شما شما یا یکی از نزدیکانتان به پزشک پوست و مو برای درمان ریزش مو مراجعه کرد باشید و به نسخه تجویز شده توسط پزشک توجه نمائید، متوجه می شوید که حداقل از یک قرص تقویتی مو بهمراه شامپو و محلول رویش و ریزش مو استفاده شده است. یعنی درمان ریزش مو به دو بخش موضعی و خوراکی تقسیم می شود.
پکیج درمان ریزش مو پر پشتی موها شامل:
۱) قرص تقویتی و ضد ریزش ویتامینه مو
2) محلول رویش مو و ضد ریزش
3) شامپو ضد ریزش مو و تقویتی
گاها در کنار این محصولات، بسته به علت ریزش مو از قرص های تنظیم هورمون مانند فیناستراید (افرادی که هورمون تستوسترون زیادی در بدن دارند)، قرص اسپرینولاکتون (زنانی که دارای کیست و تنبلی تخمدان و بطور کلی اختلالات هورمونی هستتند، آمپول یا قرص بیوتین(برای افرادی که ریزش موهای خیلی شدیدی دارند و باید سریعتر ریزش قطع شود). همچنین داروهای کنترل یائسگی برای زنانی که در دوره پیش یائسگی هستند و یا دچار یائسگی شده اند تجویز میگردد.
معرفی بهترین پکیج ها برای درمان ریزش موی مردان و زنان
باید بدانید که درمان ریزش مو فقط با یک قرص یا شامپو اتفاق نمی افتد، بلکه باید از محصولات موضعی و خوراکی و همچنین یکسری مراقبت های روزانه برای قطع ریزش مو استفاده گردد. بیشتر مراجعه کنندگان به داروخانه شبانه روزی دکتر میرنظامی(داروخانه اینترنتی مهتاطب زیر مجموعه این داروخانه فعالیت می کند) به دنبال یک پکیج درمان ریزش موی موثر هستند که بتواند در زمان کوتاهتری ریزش موهای آنها را قطع و از طرفی باعث رویش مجدد موهایشان گردد.
این محصولات درمان ریزش مو شامل موارد زیر می باشند:
۱) پکیج رویش مجدد مو و درمان سریع ریزش مو
۲) پکیج درمان ریزش مو مردان (بهترین محصولات)
3) پکیج درمان ریزش مو زنان (بهترین محصولات )
۱) پکیج رویش مجدد مو و درمان سریع ریزش مو
افرادی که با مشکل کم پستی موها روبرو هستند شامل دو دسته هستند:
۱) افرادی که همچنان ریزش مو دارند و سرعت رشد موهای آنها کم است
2) افرادی که ریزش موهای آنها قطع یا کم شده اما رویش موی جدیدی ندارند
در این قسمت به شما ۳ محصول با خاصیت ضد ریزش، تقویت کننده ریشه موها و محرک برای رشد مجدد موهای ریخته شده معرفی میکنیم که از رضایت بالایی نیز برخوردار بوده اند. این محصولات شامل موارد زیر هستند:
۱) تونیک سیستین B6 سیسپرسا
2) کپسول ضد ریزش قوی و تقویت کننده موی رجوا درمکس
3) شامپو تقویت کننده و حجم دهنده تینولا
آشنایی بیشتر با پکیج درمان ریزش مو و رویش مجدد آنها
چرا کپسول رجوا؟ در این پکیج کپسول رجوا قرار دارد تا بتواند مشکلات داخلی بدن شما که باعث ریزش موی غیر طبیعی و ضعف در سرعت رشد موهای شما است را با قدرت بالایی تحت درمان قرار دهد. از مهمترین ترکیبات موثر در درمان ریزش مو میتوان به زینک، بیوتین، عصاره دم اسبی و سیستئین اشاره کرد. از مهمترین ترکیبات موثر بر سرعت رشد مو نیز میتوان به بیوتین، کلاژن، ویتامین D اشاره کرد. تمامی این ترکیبات مغذی در کپسول رجوا با دوز مناسب قرار گرفته اند تا هرچه سرعتر مشکلات رشد مو درمان گردد. این محصول را بصورت روزانه ۱ عدد طبق دستور مشاور یا پزشک مصرف نمائید.
توجه کنید که علت ریزش موها تنها به عوامل داخلی ربط ندارد و لازم است شما بصورت موضعی نیست از موها مراقبت کنید که این کار به وسیله یک تونیک موی ضد ریزش و تقویت کننده قوی و شامپوی تقویتی قابل انجام است.
چرا تونیک موی سیسپرسا؟ تونیک سیستئین B6 سیسپرسا محصول دیگری است که در پکیج شماره ۱ داروخانه مهتاطب مشاهده میکنید. این تونیک مو را باید بصورت روزانه ۱ الی ۲ بار طبق دستور پزشک یا مشاور مربوطه مصرف کنید. ترکیبات موجود در این تونیک مو باعث افزایش گردش خون در کف سر میشوند که به واسطه این عمل، مواد مغذی بیشتر و سریعتر به فولیکول های مو رسیده و ریزش موها کاهش می یابند. از طرفی افزایش گردش خون باعث تقویت ریشه موها و تحریک آنها به ساخت بافت مو و در نتیجه رویش مجدد موها می گردد.
چرا شامپو تقویتی تینولا؟ هرچند که شامپوها نقش اصلی در درمان ریزش مو ندارند، اما در صورت انتخاب نامناسب، شامپو میتواند باعث ضعیف تر شدن ریشه موها، خشکی یا چربی بیش از حد تار موها و در نتیجه ریزش و نازکی مو شوند. پس توصیه میشود در صورت داشتن ریزش مو یا کم حجمی موها از یک شامپوی مناسب با عنوان تقویت کننده و ترجیحا حجم دهنده استفاده کنید. شامپو تینولای حجم دهنده و ضد ریزش که در این پکیج آن را معرفی کرده ایم دارای ترکیبات فوق العاده موثری برای تقویت فولیکول های ضعیف مو و افزایش ضخامت تار مو دارد. از مهمترین ترکیبات به کار رفته در این شامپو میتوان به کافئین، دکسپانتنول، پروتئین گندم اشاره کرد.
علت و راه درمان ریزش موی مردان
شایعترین الگوی ریزش مو در آقایان به شکل M یا به اصطلاح پزشکی نعل اسبی می باشد که موها در قسمت شقیقه و وسط سر شروع به ریزش و نازک شدن (کرکی شدن) می کنند. این یعنی منافذ فولیکولهای مو در حال بسته شدن و غیر فعال شدن هستند، پس در صورت عدم رسیدگی آقایان به این نوع ریزش مو دچار طاسی و کچلی خواهند شد که تنها راه درمان در این مرحله کاشت مو است که ریسکهای نتیجه دهی خود را دارند که توضیح آن در این مقاله نمیگنجد.
در درمان ریزش موی آقایان تاثیر ترکیباتی مانند زینک، بیوتین، نخل اره ای (سائوپالمتو)، دم اسبی، رزماری و کافئین اثبات شده است.
به همین دلیل در این پکیج سعی کردیم محصولاتی که بیشترین ترکیبات موثر در درمان ریزش مو و رویش مجدد موها در مردان دارند را بگنجانیم. نبود هر یک از این محصولات در طی درمان میتواند درمان ریزش مو و رشد موها را به تعویق بی اندازد و یا مختل کند.
عوامل موثر بر ریزش موی آقایان
سایر دلایل ریزش مو در مردان شامل:
۱) ژنتیک افراد
۲) افزایش سطح هورمون دی هیدرو تستسترون dht در کف سر
۳) مشکل پزشکی یا دارویی
۴) عفونت ها
۵) سبک زندگی غلط
۶) استرس، شوک و مشکلات روحی
7) روشهای صاف و لخت کردن مو مانند کراتین و گِلَد
8) دکلره کردن برای تغییر رنگ مو
9) کمبود ویتامینها
10) مصرف برخی داروها مثل آمپولهای استروئید(بدنسازی) و راکوتان
11) رژیم لاغری سنگین
۱۲) عدم مراقبت صحیح از مو (شستشوی روزانه، بستن محکم موها، استفاده از اتو و چسب موها)
درمان ریزش موی آقایان
درمان ریزش مو رابطه مستقیمی با تشخیص علت ریزش موها دارد. پکیجی که در ادامه به شما معرفی میشود یک پکیج کامل درمانی برای ریزش موی آقایان و رویش مجدد مو است. اما توجه کنید که اگر علت ریزش موی شما یک مشکل داخلی یا سبک زندگی نادرست است حتما این موارد نیز تحت کنترل قرار بگیرند. مثلا اگر در آمپول و داروهای استروئیدی و هورمونی برای بدنسازی مصرف میکنید حتما مصرف آنه را قطع کنید، اگر کمخونی دارید قرص آهن بخورید، اگر تیروئید دارید قرص لووتیروکسین یا قرصی دیگری که پزشک برای شما تجویز کرده مصرف کنید. اگر رژیم لاغری سختی دارید دیگر آن را ادمه ندهد و به پزشک تغذیه برای گرفتن یک رژیم غذایی مناسب مراجعه کنید.
در صورت عدم کنترل بیماری و مراقبت نامناسب، باقطع دوره درمان پکیجها، مجددا ریزش مو شروع میگردد.
تلفن: ۰۲۱۶۵۳۳۸۹۳۴۲
برنامه ایتا-روبیکا و واتساپ:۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
۱) پکیج درمان ریزش مو مخصوص آقایان
این پکیج درمان ریزش موی مردانه شامل ۴ محصول می باشد که فواید آن شامل:
✔️ درمان ریزش موی غیر طبیعی
✔️ رویش مجد موهای ریخته شده
✔️ افزایش ضخامت موهای کرکی و نازک
✔️ افزایش سرعت رشد موها
مصرف محصولات این پکیج در کنار هم میتواند ریزش موی غیر طبیعی را در یک ماه بهبود بخشد و از ماه ۲ الی ۳ نیز رویش موها آغاز گردد. دوره درمان بهتر است حداقل ۴ الی ۶ ماه ادامه یابد و پس از آن نیز بصورت دوره ای هر ۲-۳ ماه تکرار شود تا عوامل محیطی و تغذیه ای نتوانند باعث ریزش موی جدیدی گردند. این پکیج ضد ریزش مردانه در طی مشاوره های داده شده تاکنون، توانسته بیشترین میزان رضایت را از طرف استفاده کنندگان جلب کند. محصولات این پکیج شامل:
۱) قرص پیل فود سراپا میس (ساخت اسپانیا)
2) ویال کف سر مردانه رینفولتیل (ساخت ایتالیا)
3) شامپو ضد ریزش و تقویت کننده اریکه (ساخت فرانسه)
4) کپسول بیوتین اولترا بین نیچرز پلنتی (ساخت ایران)
علت و درمان ریزش مو در زنان
ریزش مو در زنان با دلایل مختلفی ایجاد میگردد، از آنجایی که موی زنان یکی از مهمترین شاخص های زیبایی و جذابیت آنهاست در نتیجه رسیدگی ومراقبت به آن اهمیت زیادی برای خانمها دارد. در صورتی که تعداد موهای ریخته شده با تعداد موهای جدید برابر نباشد به مرور در طی چند ماه شاهد خالی شدن حجم موها خواهید بود. در این بخش از مقاله به دلایل ریزش مو در زنان و معرفی پکیج درمان ریزش موی قوی برای زنان میپردازیم.
دلایل ریزش مو در خانم ها
۱) ریزش مو در زنان با دلایل مختلفی ایجاد میشود که از مهمترین آنها می توان به:
2) عدم مراقبت صحیح از مو
3) بستن و کشیدن محکم موها (دم اسبی، برخی بافت ها)
4) کمخونی و فقر آهن
5) اختلال هورمونی(تیروئید، کیست، تنبلی تخمدان و…)
6) بارداری و زایمان
7) رنگهای شیمیایی و دکلره کردن موها
8) کراتینه کردن موها
9) ژنتیک
10) یائسگی
11) کمبود ویتامینها
12) مصرف برخی داروها مثل استروئیها و راکوتان
13) رژیم لاغری سنگین
۳) پکیج درمان ریزش مو مخصوص بانوان
از آنجایی که اکثر خانمها موهایی رنگ یا دکلره شده دارند و همچنین ضروری است که همه خانمها روزانه از یک قرص آهن استفاده کنند ما در این پکیج برای شما محصولاتی را قرار دادیم که بتواند علاوه بر تقویت ریشه و فولیکول موها، ساقه و تار موها را نیز تقویت و محافظت کند.
در زنان طاسی و کچلی مانند آقایان رخ نمیدهد. بلکه ریزش موهای خانم ها به شکل پراکنده (درخت کریسمسی) رخ میدهد. اما اگر به آن زودتر رسیدگی شود میتوان از خالی شدن و مرگ فولیکولهای مو جلوگیری کرد.
فواید استفاده از این پکیج تقویت موی زنان شامل:
✔️ قطع ریزش موهای غیر طبیعی
✔️ افزایش ضخامت و درخشانی موها
✔️ افزایش سرعت رشد موها
✔️ رویش مجدد موهای ریخته شده
مصرف محصولات این پکیج در کنار هم میتواند ریزش موی غیر طبیعی را در یک ماه بهبود بخشد و از ماه ۲ الی ۳ نیز رویش موها آغاز گردد. دوره درمان بهتر است حداقل ۴ الی ۶ ماه ادامه یابد و پس از آن نیز بصورت دوره ای هر ۲-۳ ماه تکرار شود تا عوامل محیطی و تغذیه ای نتوانند باعث ریزش موی جدیدی گردند. این پکیج ضد ریزش زنان در طی مشاوره های داده شده تاکنون، توانسته بیشترین میزان رضایت را از طرف استفاده کنندگان جلب کند. محصولات این پکیج شامل:
1) قرص هیر بیوتی یوروویتال
2) ویال تقویت موی بانوان رینفولتیل
3) شامپو ضد ریزش و تقویت کننده موی رنگ شده تینولا
4) قرص آهن فروفورت انرژی
شایع ترین دلایل ریزش مو در مردان و زنان
ریزش مو می تواند نشانه یک مشکل پزشکی مانند عدم تعادل تیروئید یا کم خونی باشد. البته یک رژیم غذایی نامناسب و کمبود مواد معدنی مانند آهن، پروتئین و ویتامین های متفاوت هم می تواند منجر به ریزش مو در مردان و زنان شود. در ادامه متخصصان پزشکی مجله مهتاطب به بررسی مهم ترین دلایل ریزش مو مردان می پردازد.
۱) ژنتیک: جنس موی پدر و مادر شما مهم ترین عامل تعیین کننده جنس موی شما می باشد. اگر خانواده شما هم سابقه ریزش مو داشته اند، به احتمال زیاد، شما نیز دچار ریزش مو خواهید شد. ای نوع ریزش مو در مردانه به شکل ریزش در کف سر و شقیقه ها(عقب رفتن خط مو) و در زنانه به شکل پراکنده در جلوی سر است که در صورت عدم رسیدگی و درمان طاسی در مردان و خالی شدن شدید موها در زنان رابه همراه دارد و در این مرحله تنها راه درمان کاشت مو هست.
درمان کم کاری و یا پر کاری تیروئید حتما باید زیر نظر پزشک انجام شود. برخلاف ریزش موی هورمونی، ریزش مو به دلیل مشکل تیروئید موقتی است و بعد از تشخیص و درمان به طور کامل متوقف و موهای جدید به تدریج از نازکی و شکنندگی خارج شده و رشد مجدد می یابند و ضخیم می شوند.
۱-۶) تلوژن افلوویوم: در تلوژن افلوویوم سطح بالای استرس به طور ناگهانی، ریزش شدیدی را در بازه زمانی کمی به همراه می آورد. به این صورت که استرس شدید، فولیکول های مو را وارد فاز استراحت می کند و در عرض بازه زمانی کوتاهی، مو ها هنگام شانه زدن یا شستن می ریزند.
۲-۶) تریکوتیلومانیا: تریکوتیلومانیا وضعیتی است که استرس شدید سبب می شود تا شما مو های سر، ابرو یا مژه های خود را بکنید. این تمایل غیر قابل مقاومت، راهی برای تخلیه استرس و ناراحتی است.
۳-۶) آلوپسی آره آتا: این نوع از ریزش مو در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود که ریزش
9) استفاده از داروهای استروئیدی: اکثر ورزشکاران و بدنسازان برای افزیش حجم عضلات و وزن خود از آمپول و قرصهای استروئیدی استفاده میکنند. این داروها باعث اختلال در هورمونهای بدن شده و با افزایش تستسترون در بدن ریزش موی شدید رخ میدهد که میتواند باعث فعال شدن ریزش موی آندروژنی شود. در صورت عدم رسیدگی و مرقبت در این نوع ریزش مو نیز طاسی رخ میدهد.
۱۰) روش های نامناسب مراقبت از مو : سشوار کشیدن نامناسب، اتو کشیدن وبابیلیس و سایر وسایل حالت دهنده مو، با حرارت نامناسبی که به ساقه و ریشه موها می دهند باعث آسیب به آنها و در نتیجه ریزش مو می شوند. از طرفی دکلره یک ماده کاملا شیمیایی که ضمن آسیب به ریشه مو ها باعث از بینبردن بافت موها جهت بیرنگ کردن مو میگردد و در نتیجه خشکی و شکنندگی مو و همچنین ریزش مو بر اثر ان رخ میدهد. رنگ کردن موها با مواد شیمیایی نیز باعث آسیب به ساقه موها و شکستن موها از ساقه میشود.
۱۱) بستن و بافتن محکم مو: کشیدن موها و همچنین محکم بستن آنها با کش موهای پلاستیکی باعث ضعیف شدن ریشه مو و در نتیجه ریزش موی شدیدی مخصوصا در قسمت جلویی سر می شود. از طرفی کسانی که موهای خود را به روشهای خاصی مثل بافت موی افریقایی میبافند، معمولا چندن هفته موهای خود را باز نمیکنند، در نتیجه چرب شدن مو، تجمع آلودگی، چربی و باکتری ها در کف سر باعث ریزش مو میگردد.
۱۲)مصرف برخی دارو های پوستی مانند رتینوئید ها: مصرف قرص های ایروترتینوئین مثل راکوتان و آکوتان تنها راه درمان جوشهای التهابی و هورمونی مقاوم هستند. راکوتان یا بهتر است بگوئیم ایزوترتینوئین یکی از مشتقات ویتامین A هستند.
🔹 ویتامین A باعث سرکوب ترشح سبوم(چربی ) پوست می شوند و از این راه از ایجاد جوش در افراد جلوگیری و جوشها را درمان می کنند. وجود بیش از حد ویتامین A در بدن باعث ریزش موها می شود. راکوتان حاوی مقدار زیادی ویتامین A برای درمان جوشهاست پس دیدن ریزش موها پس از مصرف راکوتان دور از انتظار نخواهد بود.
🔹 راکوتان بر غده هیپوفیز و میزان هورمونها در بدن تاثیر می گذارد و گاها منجر به نا متعادل کردن میزان مورد نیاز و نرمال هورمونهایی مانند تستسترون در بدن می شود. هورمونها نقش مهمی در موها و ریزش آنها دارند.در نتیجه می توانند از این طریق باعث ریزش مو شوند.
مثلا کسانی که ریزش مو ب الگوی مردانه که ناشی از ترشح هورمون دی هیدروتستسترون است با مصرف راکوتان احتمال دارد ریزشموهای انها با شدت بیشتری پیشروی کند.
🔹 همچنین امکان دارد با مصرف راکوتان سطح هورمون تیروئید در بدن بهم ریخته و می تواند منجر به کم کاری یا پرکاری تیروئید شده و ریزش مو مخصوصا در افراد مواجه با کم کاری تیروئید رخ دهد.
🔷راکوتان و ایزوترتینوئین ها با برخی از ویتامین ها و مواد مغذی تداخل دارند و با مصرف راکوتان جذب برخی از ویتامین ها مثل فولیک اسید و ب۱۲ کاهش می باشد.کمبود برخی از این ویتامین ها می تواند ریزش مو را به همراه داشته باشد.
۱۳) رژیم لاغری یا رژیم غذایی نامناسب و بروز اختلالات اشتها: لاغری های ناگهانی و رژیمهای لاغری نامناسب باعث میشوند که فرد ویتامین وملاح معدنی را به اندازه کافی تامین نکند و در نتیجه در طی رژیم لاغری یا پس از آن به طرز شدیدی دچار ریزش مو میگردد.
۱۴) تغییرات هورمونی: بارداری، شیردهی، مشکلات هورمونی مانند کیست و تنبلی تخمدان، تیروئید از جمله عوامل هورمونی هستند که میتوانند باعث آسیب به فولیکول موها و در نتیجه ریزش مو شوند.
۱۵) درمان های هورمونی: همچنین افراد ترنسی که از شیوه های درمانی مختلفی برای تطبیق هورمون ها استفاده کرده اند، در معرض ریزش موی بیشتری هستند.
۱۶) ریزش موی فصلی: تغییرات فصل ها علاوه بر اینکه خود را در طبیعت نشان می دهند ، بر بدن انسان نیز وجود خود را یادآوری می کنند. ریزش مو با تغییر فصلها یک امر طبیعی است اما خبر خوب این است که شما می توانید ریزش موی فصلی را کاهش داده و از این نوع ریزش موها جلوگیری کنید.
ریزش مو بین ۷۰ تا ۱۰۰ عدد در روز یک موضوع طبیعی است؛ اما اگر به یکباره ریزش موها شروع شود و یا ریزش موها از تعداد نرمال خود فراتر روند، پس باید به دنبال علت ریزش موهای خودباشید! ریزش موها علاوه بر منشا ژنتیکی، هورمونی، تغذیه، استرس، تیروئید و عوامل علمی ثابت شده ی دیگر می تواند به علت تغییرات فصلی باشد که به اصطلاح ریزش موی فصلی نامیده می شود.
برای درمان ریزش مو فصلی چند راه وجود دارد:
✅ ملاتونین را در بدن افزایش دهید
✅ تقویت و کاهش ریزش مو با روغن های گیاهی
✅ محافظت از موها در برابر خورشید
✅ رژیم غذایی مناسب
✅ مصرف مکمل های مو برای کاهش ریزش موی فصلی
برای تسخیص علت ریزش مو و خرید پیج مناسب خود با مشاوران پوست و مو در داروخانه مهتاطب تماس بگیرید ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲
تشخیص ریزش مو
وقتی به مطب پزشک مراجعه میکنید، پزشک برای تشخیص ریزش موی شما اطلاعاتی از قبیل سن، رژیم غذایی، سابقه ریزش موی ژنتیکی، سرعت ریزش مو و رشد موی شما و اطلاعات دیگر را میگیرد، اما بعضی اوقات تشخیص نوع و علت ریزش مو برای پزشکان متخصص بسیار دشوار است. در ادامه ما روش های تشخیص ریزش مو در خانه و روش های پزشکی برای آن را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱) تست کشیدن مو:
این تست تشخیص ریزش مو را حتی خودتان در خانه نیز می توانید انجام دهید: حین انجام آزمایش کشیدن، قسمت کوچکی از مو، حدود ۴۰ تار مو را از قسمت های مختلف پوست سر گرفته و به آرامی می کشد. در صورت ریزش شش یا چند تار مو، شما دچار ریزش موی فعال هستید.
اگر در تست کشیدن مو، دچار ریزش مو شدید، یعنی شما یکی از انواع زیر ریزش مو دارید: تلوژن افلوویوم که در آن موها به دلیل وقفه در چرخه تولید مو در بدن از سر می ریزند. آناژن افلوویوم یا ریزش سریع مو در نتیجه درمان پزشکی، سندرم شل آناژن، که بیشتر در کودکان خردسال ایجاد می شود و زمانی رخ می دهد که ریشه موها در فولیکول مو محکم نیستند؛ آلوپسی آندروژنتیک اولیه، که بیشتر به عنوان “ریزش موی الگوی مردانه” یا “ریزش موی الگوی زنانه” شناخته می شود. یا ریزش موی سکه ای پیشرفته، یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم از جمله فولیکول های مو حمله می کند.
۲) تست خراشیدن مو :
گاهی اوقات با خاراندن پوست سر یا خراشیدن آن تار موها شروع به ریزش میکنند. در این شرایط باید بررسی شود که آیا عفونت علت ریزش موی شماست یا خیر. پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر در این باره به مقاله آیا شوره سر باعث ریزش مو می شود، مراجعه کنید.
۳) تست کارت:
در این روش از تشخیص ریزش مو، متخصص پوست از یک کارت برای بررسی سلامت ساقه مو و ارزیابی تعداد تارهای موی جدید که در حال رشد هستند استفاده می کند. در روش تست کارت، متخصص پوست، قسمتی از مو را ایجاد می کند و یک کارت کوچک مستطیلی پوشیده از نمد را در قسمتی از پوست سر نگه می دارد. رنگ نمد باید با رنگ مو در تضاد باشد. تارهای جدید مو، حتی بسیار کوچک یا شکسته، در این ناحیه در مقابل کارت نمدی قابل مشاهده، شمارش و بررسی است.
تارهای بسیار نازک ممکن است نشانه تلوژن افلوویوم باشد، در حالی که رشته های کوتاه با نوک شکسته ممکن است نشان دهنده ناهنجاری ساقه مو باشد.
۴) نمونه برداری از پوست سر:
در این روش، متخصص پوست و مو ممکن است قسمتی از بافت پوست سر را زیر میکروسکوپ قرار داده و آن را آزمایش کند. برای تشخیص دقیق تر نوع ریزش مو در این روش ممکن است که متخصص، تکه کوچکی از لایه های عمیق تر پوست سر شما را زیر میکروسکوپ تست میکند.
۵) تست قارچی:
کشت قارچ یک تست آزمایشگاهی برای تشخیص ریزش مو است که می تواند وجود قارچ در سلول های مو یا پوست سر را تایید کند. متخصص پوست ممکن است این آزمایش را برای تعیین اینکه آیا عفونت قارچی به نام tinea capitis یا کرم حلقوی پوست سر، علت ریزش مو است یا خیر، توصیه میکند.
متخصص پوست ممکن است در این روش پوست سر را بمالد، با آن سواب بزند یا نمونه کوچکی از پوست یا مو را برای روش آزمایشگاهی بگیرد. چندین هفته از انکوباسیون در آزمایشگاه طول می کشد تا کشت قارچ مثبت شود.
۶) تست ضربه :
بعضی اوقات اطلاعات بیشتری درباره فولیکول مو و پوست سر برای تشخیص ریزش مو نیاز است، مثلا اگر ضایعاتی در پوست سر وجود داشته باشد که می تواند ناشی از بیش از یک نوع ریزش مو باشد پزشک ممکن است روش تست ضربه را انجام دهد.
به دلیل تکنیک مورد استفاده، به آن تست “ضربه” گفته می شود: متخصصان پوست از دستگاهی به اندازه و شکل مداد برای سوراخ کردن پوست سر و برداشتن یک نمونه بافت کوچک استفاده می کنند. این نمونه برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می شود و برش با چند بخیه بسته می شود.
۷) آزمایش خون:
اگر پزشکان شک کنند که ریزش مو ممکن است به دلیل یک بیماری زمینه ای، کمبود ویتامین یا مواد معدنی یا عدم تعادل هورمونی باشد، ممکن است یک یا چند آزمایش خون را تجویز کنند، مثلا ممکن است به نظر برسد که زنی که موهای سرش در حال نازک شدن است و ریزش موی ارثی دارد ، اما این احتمال وجود دارد که علت آن در واقع کمبود آهن باشد.
۸) آزمایش کمبود آهن:
آهن بسیار کم در جریان خون ممکن است باعث ریزش مو شود. پزشکان از آزمایش خون برای بررسی سطح فریتین، پروتئینی که میزان آهن موجود در بدن را نشان می دهد، استفاده می کنند. سطح فریتین اغلب در دوران قاعدگی زنان، مبتلایان به کم خونی، شرایطی که در آن افراد گلبول قرمز سالم ندارند و گیاه خواران بیشتر است.
افزودن غذاهای غنی از آهن به رژیم غذایی ممکن است به رشد مجدد موها کمک کند. این غذاها شامل سبزیجات برگ تیره، گوشت قرمز، غلات کامل و حبوبات هستند. مکمل های آهن که برای درمان کم خونی استفاده می شوند نیز ممکن است به جلوگیری از ریزش مو کمک کنند.
بهترین و موثرترین روش های درمان ریزش مو
از سه طریق ریزش مو را می توان درمان کرد. این سه روش عبارتند از:
۱) درمان دارویی ریزش مو
2) درمان به وسیله پکیج های ریزش مو (در این مقاله معرفی شدند)
3) درمان ریزش مو به صورت خانگی و گیاهی
4) روش های کلینیک(کاشت مو، prp، مزوتراپی])
قبل از معرفی این روش ها پاسخ به یک سوال ضروری است.
آیا روش قطعی برای درمان ریزش مو وجود دارد؟
جواب سوال بالا منفی است. ریزش موهای شدید و ریزش موهای ارثی قابل درمان نیستند اما با استفاده از محصولاتی که در این مقاله به شما معرفی می کنیم، این نوع ریزش موها تا حد زیادی قابل کنترل بوده و پروسه ریزش موی شما را به تاخیر می اندازد. یعنی باید لعد از پروسه درمان همیشه مراقبت مو انجام شود و تا حد امکان ترکیبات موثر در روتین روزانه مصرف شوند.
داروهای نسخه ای برای درمان ریزش مو
در حال حاضر داروهای بسیاری برای درمان ریزش مو وجود دارند اما پرمصرف ترین و شناخته شده ترین داروهای درمان ریزش مو عبارتند از:
۱) قرص های فیناستراید و دوتاستراید:
فیناستراید بهترین روش درمان برای ریزش مو در مردان شناخته می شود. فیناستراید می تواند سطح هورمون دی هیدروتستوسترون را در بدن تا % ۷۰ و آنزیم های تبدیل تستوسترون به دی هیدروتستوسترون را تا % ۸۱.۹ کاهش دهد و به همین دلیل می تواند در بسیاری از موارد ریزش موی شدید مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه مصرف فیناستراید تغییرات هرمونی زیادی در بدن ایجاد می کند، استفاده از آن باید حتماً با تجویز دکتر متخصص پوست و مو انجام شود.
فولیکول های مو به نوع خاصی از هورمون تستوسترون به نام دی-هیدرو تستوسترون (DHT) حساس هستند و با افزایش سطح این هورمون در بدن فولیکول های مو نازک شده و شروع به ریزش می کنند.
فیناستراید و دوتاستراید هر دو با کنترل مواد شیمیائی و آنزیم های داخل بدن مانع تبدیل تستوسترون به DHT شده و جلوی ریزش مو را می گیرند و مکانیزم عمل آن ها در بدن شبیه هم است اما به طور کلی دوتاستراید قوی تر از فیناستراید بوده و مدت زمان ماندگاری تأثیر آن در بدن بیشتر از فیناستراید است. طبق تحقیقات دوتاستراید حدود ۹۰% سطح هرمون DHT را در بدن مردان کم می کند اما فیناستراید می تواند ۷۰% سطح این هورمون را در مردان کاهش دهد. به همین دلیل میزان تأثیر دوتاستراید از فیناستراید بیشتر است.
با این حال به دلیل عوارض جانبی بیشتری که دوتاستراید در مقایسه با فیناستراید دارد، هنوز نتواسته است مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را بگیرد و تنها داروئی که تا الان برای درمان ریزش مو تأییدیه FDA را دارد، قرص فیناستراید (پروپشیا) است.
نتایج درمانی فیناستراید معمولاً پس از ۳ تا ۶ ماه مصرف روزانه یک قرص مشخص می شود.
۲) محلول ماینوکسیدیل:
ماینوکسیدیل تنها دارویی است که تاثیر ۴۰ تا ۶۶% (از هر ۳ نفر ، ۱ نفر ) در درمان ریزش و رویش مجدد موها دارد و از این ماده ی محرک رشد مو در ریزش موهای شدیدی که ناشی از عوامل هورمونی ، ارثی، شیمی درمانی ، ریزش سکه ای ، استرس ، حساسیت به دارو و مشکلاتی از این قبیل هستند استفاده می شود.
ماینوکسیدیل حتی در کمک به درمان ریزش موهای سکه ای و آلوپسی های شدیدتر با دوزهای مختلف تجویز می گردد وتاکنون نتایج مثبتی در تاریخچه کاری ماینوکسیدیل ثبت شده است. پس لازم است هر چه زودتر این داروی محرک رشد مو را بهتر بشناسید.
یکی از مزایای محلول ماینوکسیدیل این است که برای هر نوع ریزش موی شدیدی مانند ریزش موی ارثی، ریزش موی سکه ای، هورمونی و ناشی از استرس بسیار مفید است.
۳) قرص اسپیرونولاکتون:
قرص هورمونی برای زنان است. در ابتدا برای بیماری های کبد مصرف میشد اما بعدها از این دارو برای درمان ریزش مو در خانم ها مورد استفاده قرار گرفت. اسپیرونولاکتون فقط بر روی ریزش های مو ناشی از هورمون ها اثر می گذارد و در انواع دیگر ریزش مو تاثیر گذار نیست. مصرف آن نیاز به تجویز پزشک زنان بر اسا آزمایش هورمونی دارد.
۴) قرص پردنیزولون:
قرص پردنیزولون یک داروی استروئیدی (کورتون) است که برای درمان ریزش موی منطقه ای (آلوپسی آره آتا) مورد استفاده قرار می گیرد. در آلوپسی آره آتا یک ناحیه خاصی روی کف سر دچار ریزش مو و گاهی طاسی می شود. علت این نوع ریزش مو (آلوپسی آره آتا)به دلیل اختلال در عملکردسیستم ایمنی بدن است. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو یک منطقه از کف سر هجوم برده و باعث آسیب دیدن فولیکول های مو شده و در نیتجه یک منطقه از کف سر به سرعت موهای خود را از دست داده و دچار ریزش موی شدید و طاسی می شود.
قرص پردنیزولون، خاصیت ضد التهابی دارد و یکی از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن است به همین دلیل هم با تضعیف سیستم ایمنی بدن می تواند جلوی حمله سیستم ایمنی به موهای سر را تا اندازه ای بگیرد. البته میزان تأثیر این قرص در افراد مختلف کاملاً متفاوت است و در بعضی موارد نتیجه خوبی دارد و در بعضی افراد تأثیری ندارد.
۵) آمپول تریامسینولون:
تزریق آمپول تریامسینولون بهترین روش برای درمان ریزش مو منطقه ای (آلوپسی آره آتا) معمولی است. تریامسینولون هم مشابه پردنیزولون یک داروی استروئیدی است که خاصیت التهابی و سرکوب کننده سیستم ایمنی دارد. با این تفاوت که تاثیر آن به صورت محلی بوده و در محل تزریق جلوی حمله سیستم ایمنی به فولیکول های مو را گرفته و در نتیجه از آسیب دیدن فولیکوهای مو جلوگیری کرده و مانع ریزش موی در محل تزریق آمپول می شود اما پردنیزولون کل سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند اما پس از مصرف قرص پردنیزولون همچنان سیستم ایمنی به فولیکول های مو می تواند حمله کند اما شدت آن کمتر است.
۶) محلول دیفن سیپرون:
در مواردی که ریزش موی منطقه ای (آلوپسی آره آتا) شدید باشد، یا در مواردی که ریزش مو روی کل سر شدید بوده و بنا به تشخیص پزشک متخصص احتمال طاسی وجود داشته باشد، ممکن است دکتر استفاده از محلول دیفن سیپرون را برای شما تجویز کند.
۷) قرص های ضد بارداری:
پزشک زنان یا پوست و مو در صورت اختلالات هورمونی تجویز میکند.
سایر روش های درمان ریزش مو و رویش مجدد موها
روش های زیر برای افرادی که حجم زیادی از موهای خود را از دست داده اند و یا ریزش موی خیلی شدیدی دارند، مناسب هستند و باید زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو انجام شوند.
این روش های به ۳ دسته زیر تقسیم می شوند:
لیزر
PRP
کاشت مو
روش جلوگیری از ریزش مو
راهکارهایی که برای درمان ریزش مو گفته شد، بدون مراقبت همیشگی از موهایتان جوابگو نیست، بنابراین به یاد داشته باشید که موارد زیر به عنوان مهم ترین راهکارهای مراقبت از مو را به شیوه درست بکارگیرید تا از آسیب دیدن موهایتان پیشگیری کرده و بتوانید موهای سالمی داشته باشید:
۱) بیشتر از دو یا سه بار در هفته موهایتان را نشوئید.
۲) از کشیدن بیش از حد موهایتان اجتناب کنید تا به بافت آن آسیبی وارد نشود و در نتیجه منجر به ریزش آن نگردد.
۳) برای شستن موهایتان از آب بیش از حد داغ یا بیش از حد سرد استفاده نکنید.
۴) تا حد امکان از استفاده از رنگ مو و مواد شیمیایی خودداری کنید زیرا این مواد علاوه بر افزایش ریزش مو باعث آسیبهایی غیر قابل جبران میشود.
۵) از برسهایی با الیاف طبیعی و نرم جهت شانه زدن موهایتان استفاده نمایید. اینکار به افزایش چربی موهایتان کمک کرده و در نتیجه مقاومت موهایتان در برابر ریزش مو بالا میرود. یکی از علت ریزش مو در مردان و ریزش مو در زنان استفاده از برس نامناسب است .برسهای نرم طبیعی باعث میشود که پروتئینهای مو در یک منطقه تجمع نکرده و در نتیجه میتوانید مویی صاف و نرم و مقاوم داشته باشید.
۶) یکی از علت ریزش مو خوردن غذاهای نامناسب و فست فوتها و سرخ کردنیها ست. برای درمان ریزش مو بهتر است رژیم غذایی مناسب داشته باشید؛ رژیمی که حاوی گیاهان تازه و سبزیجات خام باشد این مواد باعث میشود که از خیلی از بیماریهای پوست و مو در امان باشید.
۷) مصرف ویتامین A و خوردن مواد غذایی که در آن به وفور ویتامین A وجود دارد یکی از راههای درمان ریزش مو به شمار میآید. البته از مصرف بیش از اندازه آن نیز خودداری کنید تا دچار عوارض و مشکلات دیگر نشوید.
۸) از مصرف قرص مولتی ویتامین، ویتامینD، بیونین، نخل ارهای، جینسینگ (Ginseng) غافل نشوید که هر کدام از آنها بهترین راه درمان ریزش مو محسوب میگردند.
شامپویی که برای شستشوی موی خود انتخاب میکنید را بر اساس موی خودتان و جنس آن انتخاب کنید.
۹) شامپو تنها برای شستن کف سر که محل تجمع تجربی است مناسب است و شما نباید ساقه و نوک موهایتان با استفاده از شامپو ماساژ دهید.
۱۰) استفاده از نرم کننده برای موهای شما محصوصا موهای آسیب دیده و رنگ شده ضروری است. اما باید بدانید که نباید نرم کننده را به ریشه موی خود بزنید. تنها نوک موهایتان را با نرم کننده آغشته کنید.
۱۱) قبل از استفاده از نرم کننده آب اضافی موهایتان را بگیرید تا مانع جذب مواد نرم کننده به مو نشود.
۱۲) برای حفظ رطوبت مو از سرم مو استفاده کنید. بنابراین یا سرم مو را برای موی خود انتخاب کنید یا یک نرم کننده مناسب.
۱۳) هنگامی که موی شما خیس است بسیار آیب پذیرتر است پس به نرمی و با استفاده از شانه های دانه درشت موی خیس خود را شانه کنید.
۱۴) برای خشک کردن موهایتان حوله را انتخاب نکنیدو یک پارچه نازک برای انجام این کار بهتر است.
۱۵) اجازه دهید موهایتان در هوای آزاد و بدون حرارت خیلی گرم سشوار خشک شود. اما اگر مجبور به استفاده از سشوار هستید، ابتدا اب موهایتان را بگیرید.
۱۶) دو بار در روز موهایتان را از ریشه شانه کنید.
سوالات رایج در مورد استفاده از پکیج های درمان ریزش مو و رویش مجدد موها
۱) اگر علت ریزش مو کمخونی باشد باید چه کنیم؟
۲) اگر علت ریزش مو تیروئید باشد باید چه کنیم؟
یکی از عوارض بیماری تیروئید مخصوصا کم کاری تیروئید “ریزش مو” است. برای درمان ریزش موهای ناشی از اختلالات تیروئید لازم است که بجز پکیج معرفی شده، تیروئید خود را تحت درمان قرار دهید و از قرصهای تیروئید مانند لووتیروکسین تحت نظر پزشک استفاده شود. از طرفی لازم است از یک قرص مکمل سلنیوم نیز استفاده گردد، این ماده معدنی نقش مهمی در بهبود عملکرد غده تیروئید دارد.
۳) اگر علت ریزش مو کرونا باشد چه کنیم؟
ریزش موهایی که در اثر کرونا اتفاق می افتند به علت ضعف سیستم ایمنی، دفع مواد معدنی و ویتامینه در طی دوره بیماری، تاثیر منفی استرس و تب در این دوره حساس هستند، ریزش موهای کرونا بسیار شدید هستند و معمولا ۱ تا ۶ ماه بعد از ابتلا به کرونا ایجاد می شوند. برای درمان این نوع ریزش موها بهتر ات یک قرص تقویت موی کامل که حاوی ویتامینهای کامل و آنتی اکسیدانهای زیادی است استفاده کنید و یا علاوه بر قرص تقویت مو، رص تقویت سیستم ایمنی هم مصرف گردد.
۴) اگر علت ریزش موی آقایان عوامل ارثی باشد چه باید کرد؟
در آقایان ریزش موی ارثی و اختلال هورمونی علائم یکسانی دارد و هر دو باعث ریزش موی شدید در قسمت جلو و وسط سر می گردد. اگر در بستگان نزدیک خود چه از سمت مادری و چه از سمت پدری، سابقه خالی شدن مو در این قسمتها دارید، پس علت ریزش موهای شما به احتمال بسیار زیاد ژنتیکی است. برای درمان این نوع ریزش موها باید نهایت دقت را داشته باشید زیرا اینها میتوانند باعث طاسی شوند و اگر سریعا اقدام به درمان نکنید، فولیکولهای مو به اصطلاح خاموش شده و دیگر مویی رشد نخواهد کرد، حتی ممکن است کاشت مو نیز در این ریزش مو موثر نباشد. برای درمان این نوع ریزش مو بهتر است از یک محلول رویش موی حاوی ماینوکسیدیل استفاده کنید. ماینوکسیدیل ماده ای اثبات شده در رویش مجدد موها می باشد. اما توجه کنید که قطع محلول ماینوکسیدیل باید تحت نظر پزشک و بصورت تدریجی انجام گردد. زیرا قطع ناگهانی میتواند موهایی که با ماینوکسیدیل رشد کرده اند را مجدد از بین ببرد.
۵) اگر علت ریزش موی آقایان عوامل هورمونی باشد چه باید کرد؟
ریزش موی هورمونی در آقایان معمولا علائم خاصی بجز ریزش مو در قسمت شقیقه و گاها وسط سر ندارد. اما روش درمان ین نوع ریزش مو کاملا شبیه درمان ریزش موی ارثی آقایان می باشد. لازم است از شامپو و محلول های حاوی ماینوکسیدیل استفاده گردد و قرص تقویت مو نیز حاوی ترکیبات قوی و آنتی اکسیدان باشد.
آقایان نیز در صورت اختلال هورمون باید از قرص فیناستراید با تجویز و صلاحدید پزشک برای تنظیم شدن سطح هورمونهای خود استفاده کنند.
۶) اگر علت ریزش موی زنان عوامل هورمونی باشد چه باید کرد؟
ریزش موی هورمونی در زنان معمولا با علائم دیگری نیز همراه است و تشخیص آن نسبت به آقایان راحتتر است. اختلال در پریود، وجود جوش در قسمت فک و چانه، پیودهای همراه با درد شدید، نزدیک شدن به دوره یائسگی و یائسه شدن، زایمان و بارداری، تنبلی و کیست تخمدان از جمله مهمترین دلایل اختلال هورمون زنان هستند. برای درمان ریزش موی هورمونی زنان لاطم است ضمن استفاده از یکی از پکیج های معرفی شده از یک قرص تنظیم هورمون با مراجعه به یک پزشک زنان استفاده گردد تا مشکل از داخل بدن حل شود، وگرنه ریزش موها بعد از کمامل شدن دوره درمان با پکیج، مجددا بر میگردد.
۷) برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟
موها ماهانه حدود ۲.۵ سانتی مدت رشد می کنند یعنی جمعا در یک سال ۱۵ سانتی متر موها رشد دارند که البته با داشتن تغذیه مناسب این رشد موها می تواند سریعتر شود. برای تقویت موهای خود و افزایش سرعت رشد و ضخامت موها که باعث جلوگیری از ریزش موها می گردد باید مواد غذایی که حاوی ترکیبات زیر هستند .استفاده نمائید.
ترکیبات موثر بر تقویت مو و جلوگیری از ریزش |
|
🔅ویتامین A 🔅ویتامین E 🔅ویتامین C 🔅ویتامین D 🔅ویتامین B9 🔅بیوتین 🔅آهن |
🔅زینک 🔅بتاکاروتن 🔅امگا ۳ و ۶ 🔅پروتئین 🔅سویا 🔅سیستین 🔅متیونین |
نقش هر کدام از ترکیبات بر مو چیست ؟
ویتامین A : حفظ رطوبت مو و جلوگیری از خشکی و شکنندگی موها
ویتامین E : آنتی اکسیدان قوی که باعث دفع اثرات استرس اکسیداتیو بر پوست سر و جلوگیری از آسیب محیط و رادیکال های آزاد بر موها
ویتامین C : حاوی خاصیت آنتی اکسیدان و کلاژن سازی و جذب بهتر آهن برای درمان ریزش موی ناشی از کمخونی
ویتامین D : تحریک فولیکول موهایی که در مرحله خواب هستند
ویتامین B9 : باعث جذب آهن و کمک به ساخت گلبول های قرمز خون و جلوگیری از ریزش موهای ناشی از کمخونی
بیوتین : ساخت پروتئین مورد نیاز برای ساخت مو
آهن : جلوگیری از ریزش موی ناشی از فقر آهن ، اکسیژن رسانی به فولیکول مو ، افزایش گردش خون در کف سر
زینک : جلوگیری از خشکی و خارش کف سر و جلوگیری از ریزش مو و ضخامت مو
بتاکاروتن : در بدن تبدیل به ویتامین A می شود
امگا ۳ و ۶ : درمان التهاباتی که باعث ریزش مو می شوند و رشد موها ، سالم نگه داشتن مو ، حفظ رطوبت و چربی مو
پروتئین و سویا : باعث ساخت تار موهای جدید می شود.
سیستین : سازنده اصلی موها
متیونین : آنتی اکسیدان و سرشار از گوگرد و رشد موها
خلاصه
درمان ریزش موی شما تنها پس از بررسی علل ریزش مو امکان پذیر است و تنها در صورتی که ارثی نبوده و یکی از علت های ریزش موی فصلی، بیماری مانند تیروئید و کم خونی، استرس، کاهش وزن و … را داشته باشد می توh2اند درمان شود. اما موضوع مهم در درمان ریزش مو و جلوگیری از پیشرفت این است که تنها استفاده از یک محصول به درمان قطعی نمی انجامد، بلکه باید پکیجی از محصولات را برای اقایان و خانم ها به صورت جداگانه مورد استفاده قرار داد.
مجله داروخانه آنلاین مهتاطب به عنوان مرجع تخصصی مقالات و اطلاعات زیبایی، سلامت، بهداشت و تغذیه همیشه می کوشد تا بهترین و به روز ترین اطلاعات را در زمینه های پزشکی و سلامتی در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
همچنان اگر به جواب سوالات خود در زمینه درمان ریزش مو نرسیده اید، می توانید با مشاوران و پزشکان داروساز ما در داروخانه آنلاین مهتاطب به شماره ۶۵۳۸۹۳۴۲-۰۲۱ تماس بگیرید. برای خرید محصولات ضد ریزش مو نیز می توانید به صفحه اصلی داروخانه اینترنتی مهتاطب مراجعه کنید.
مطالعه بیشتر:
درمان ریزش موی زنانه
انواع ریزش مو
ریزش موی فصلی چیست؟
ریزش مو در جوانان و روش های درمان آن
علت ریزش ناگهانی مو چیست؟
ریزش موی ارثی
آیا شوره سر باعث ریزش مو می شود؟
ریزش موی ناشی از تیروئید
آیا استرس باعث ریزش مو می شود؟
بهترین رژیم ریزش مو
بهترین شامپوهای ضد ریزش مو سینره
تاثیر دیابت بر ریزش مو
تونیک ضدریزش مو
لوسیون ضدریزش مو
ویال ضد ریزش مو
شامپو ضدریزش موی چرب
شامپو ضدریزش موی خشک
شامپو ضدریزش سینره