به نقل از مجله مهتاطب:
جوش های زیر پوستی نوعی آکنه کیستیک هستند که نسبت به جوش های معمولی در قسمت های عمیق تر پوست ایجاد می شوند و معمولاً درد و التهاب بیشتری طی دوره درمان دارند. در این مقاله از مجله مهتاطب، ابتدا شما را با دلایل به وجود آمدن این اختلالات پوستی آشنا می کنیم، سپس بهترین روش های درمانی موجود را با یکدیگر بررسی کرده و راه حل مناسبی برای آن ها پیدا خواهیم کرد.
درمان جوش زیر پوستی نسبت به انواع رایج آکنه مشکل تر است، اما روش های متنوعی برای حل این مشکل وجود دارد. قبل از هر صحبتی بهتر است با این نوع از جوشها بیشتر آشنا شویم.
جوش زیرپوستی چیست؟
جوش زیر پوستی که به نام جوش کور نیز شناخته می شود، همانطور که از نامش مشخص است، به آن دسته از جوش ها گفته می شود که در زیر سطح پوست به وجود می آیند. این جوش ها معمولا با چشم قابل مشاهده نیستند و وقتی بر پوست خود دست بکشید می توانید آن ها را احساس کنید. در قسمتی که جوش های زیر پوستی ایجاد می شوند، شما متوجه التهاب پوستی و قرمزی می شوید و این نواحی معمولا دردناک هستند. این جوش ها از انواع جوش کیستی محسوب می شوند که ظاهرشان با جوش سر سیاه یا سر سفید کاملا متفاوت است. جوش های کور معمولا بسیار سفت هستند و سر ندارند که بتوان آن را فشار داد. (البته می توان بر رویشان یک حفره کوچک ایجاد کرد).
روش صحیح تخلیه جوش های زیرپوستی
معمولا اولین راهی که برای تخلیه انواع مختلف جوش به نظر می رسد، فشار دادن آن هاست. اما برای درمان جوش زیرپوستی به هیچ عنوان نباید آن را فشار داد، ترکاند یا دستکاری کرد. ترکاندن بر روی آن فشاری می آورد که در نهایت پاره شدن و بیشتر شدن التهاب را در پی دارد. همچنین این کار باعث ایجاد اسکار پوست و ماندگاری آن خواهد شد. اگر این جوش ها احساس درد و ناراحتی برای شما ایجاد کرده و به نظر می رسد که عفونت کرده اند، به متخصص پوست مراجعه کنید تا دارو های مربوط به آن، از جمله آنتی بیوتیک های مختلف برای شما تجویز شود.
علت ایجاد جوش زیرپوستی
۱) چربی پوست:
کسانی که پوست چرب دارند، در بیشتر موارد، بیشتر از کسانی که پوست خشکی دارند به جوش های کور مبتلا می شوند. اگر سبوم (روغن)، باکتری، میکروب و کثیفی در پایین ترین قسمت فولیکول مو جمع شود و نتواند خارج شود، جوش زیرپوستی ایجاد می شود. ن
۲) هورمونها:
نوسانات هورمونی ای که در برخی از دوره های زندگی رخ می دهند؛ مانند بلوغ یا بارداری، گاهی اوقات باعث می شوند که سطح سبوم در پوست افزایش یابد.
۳) برخی داروها:
بعضی از دارو ها موجب افزایش جوش زیرپوستی می شوند؛ دارو هایی مانند کورتیکواستروئید های خوراکی و بعضی از دارو های ضد بارداری.
محصولات مورد نیاز و نکات مهم در جلوگیری از ایجاد جوش های زیر پوستی
بعد از اینکه متوجه شدیم دلیل جوش های زیر پوستی چیست، باید به دنبال راهی برای پیشگیری از این مشکل باشیم. مهم ترین کار در این مسیر، پیروی از یک روتین منظم مراقبت از پوست است. شما باید لایه بیرونی بدن خود را از آلودگی، سلول های مرده و سایر مواد زائد که ممکن است باعث انسداد منافذ شود، پاک کنید. این روتین پوستی باید شامل استفاده روزانه از پاک کننده های مناسب و لایه برداری های منظم و مکرر باشد. در ادامه به نکات بیشتری برای پیشگیری از این اختلال اشاره می کنیم
۱) شستشوی مرتب و روزانه موهای چرب از انتقال چربی پوست سر، به صورت جلوگیری می کند.
۲) با انتخاب محصولات آرایشی و مراقبت از پوست فاقد چربی و غیر کومدوژنیک احتمال جوش زدن صورت و بدن را کاهش دهید.
۳) با شستشوی مرتب دست ها و صورت از انتشار آلودگی و باکتری ها در سطح پوست جلوگیری کنید.
۴) شستشوی مرتب و روزانه موهای چرب از انتقال چربی پوست سر، به صورت جلوگیری می کند.
پکیج درمان جوش زیرپوستی داروخانه مهتاطب
در این بخش قصد داریم شما را با یک پکیج کاربردی برای درمان جوش زیر پوستی آشنا کنیم. این محصولات در طی مشاوره های چند ساله ی داروخانه مهتاطب بیشترین نتایج را داشته اند .
۱) ماسک صورت عصاره جو و آووکادو وارمی
ماسک صورت عصاره جو و آووکادو را برند وارمی به بازار عرضه کرده است. این محصول ساخت کشور ایران و در حجم ۱۵۰ میلی لیتر قابل دسترس است. این ماسک خاصیت پاک کنندگی دارد و برای کسانی که پوست های معمولی و مختلط دارند پیشنهاد می شود. در ترکیبات این محصول عصاره آووکادو به کار رفته است که موجب سم زدایی و جذب سلول های مرده پوست می شود. عصاره جو به کار رفته در آن، پوست را به طور کامل پاکسازی، سبک و لطیف می کند. پروتئینی که در جو موجود است، نقش یک محافظت کننده طبیعی را دارد. خاک رس کائولین، تالک، روغن کرچک هیدروژنه و ویتامین E از دیگر مواد تشکیل دهنده این محصول شمرده می شوند.
فواید این محصول
✔️ بدون پارابن
✔️ پاکسازی و لایه برداری پوست
✔️ برطرف کننده جوش های سر سیاه و زیر پوستی
✔️ روشن کننده و شفاف کننده پوست
✔️ رفع سلول های مرده پوست
✔️ کوچک کننده منافذ پوست
✔️ پروتئینه و ویتامینه
✔️ رفع خشکی پوست و التهاب و قرمزی آن
✔️ ضد حساسیت
نحوه مصرف:
مقدار مناسبی از این ماسک را بر پوست صورت و گردن خود، دایره وار ماساژ دهید. پس از پنج تا ده دقیقه که ماسک خشک شد، آن را به آرامی و با آب ولرم شستشو نمایید. از برخورد این ماسک با لب ها و چشم ها جدا خودداری کنید.
۲) اسکراب ساینده و پاک کننده هیدرودرم
کرم ساینده و پاک کننده از برند هیدرودرم، در کشور ایران ساخته می شود و حجم ۲۰۰ میلی لیتر دارد. این کرم برای انواع پوست مناسب است و با کنترل کردن ترشح چربی پوست، از ایجاد جوش زیرپوستی پیشگیری می کند. کرم هیدرودرم، آلفا هیدروکسی اسید، اسید سالیسیلک آنتی اکسیدان، عصاره هاماملیس، روغن جوانه گندم و ویتامین های E , B5 در خود دارد. آنتی اکسیدانی که در این کرم هست موجب می شود رادیکال های آزاد به پوست برخورد نکنند و پوست دچار پیری زودرس نشود.
فواید این محصول:
✔️ رفع سلول های مرده پوست
✔️ برطرف کردن دانه های سر سیاه به تدریج
✔️ جلوگیری از ایجاد جوش
✔️ تنظیم ترشح چربی پوست
✔️ حفظ شفافیت و درخشندگی پوست
✔️ ضد جوش، پاک کننده
✔️ آنتی باکتریال
✔️ روشن کننده پوست
نحوه مصرف: از این کرم هفته ای دو بار استفاده کنید، کافی است. آن را بر روی پوست مرطوب ماساژ دهید و پس از گذشت چند دقیقه به خوبی آبکشی نمایید.
۳) ژل کنترل کننده چربی حاوی AHA آکنه زوم فیس دوکس
ژل کنترل کننده چربی حاوی AHA آکنه زوم را برند فیس دوکس در حجم ۳۰ میلی لیتر به بازار عرضه کرده است. این ژل، محصول کشور ایران است که با داشتن ترکیباتی باعث کنترل ترشح چربی پوست و پیشگیری از ایجاد جوش زیرپوستی می شود. این کرم دارای درم کام، گلایکولیک اسید و آربوتین است که باعث کمرنگ تر شدن لک های ناشی از جوش های گوناگون، می شود.
فواید این محصول
✔️ موثر در درمان جوش ها
✔️ موثر در از بین رفتن لک های قرمز و قهوه ای
✔️ مناسب پوست چرب و جوش دار
✔️ تنظیم ترشح چربی پوست
✔️ پیشگیری از ایجاد آکنه های جدید
✔️ از بین برنده سلول های مرده پوست
نحوه مصرف: شب ها به آرامی بر پوست صورت ماساژ دهید.
آیا جوش های زیر پوستی به تنهایی از بین می روند؟
در بیشتر موارد، این جوش ها در صورت تحریک نشدن (فشار ندادن ضایعه) خود به خود برطرف می شوند، اما ممکن است از بین رفتن آن ها چند هفته یا چند ماه طول بکشد. بنابراین اگر صبر و تحمل زیادی برای محو شدن آن ها دارید نیاز به انجام کار خاصی نیست؛ در غیر این صورت، ادامه مقاله را با دقت مطالعه کنید.
مقاله مرتبط : روتین مراقبت از روتین پوست چرب
۵ روش درمان جوش زیر پوستی
روش های موضعی، داروهای طبیعی خانگی، داروهای شیمیایی مختلفی برای از بین بردن جوش زیر پوستی وجود دارند. بعضی از روش های درمانی به اعماق پوست نفوذ کرده و به صورت ریشه ای این کیست ها را از بین می برد، در حالی که هدف تعدادی از آن ها بیرون آوردن چربی، هدایت جوش های زیر پوستی به سطح پوست و برطرف کردن مشکل انسداد منافذ است.
حالا که متوجه شدیم جوش های زیر پوستی چیست، در ادامه مقاله پنج روش عالی جهت برطرف کردن این مشکل پوستی را با شما به اشتراک می گذاریم.
۱) درمان موضعی آکنه:
داروهای متفاوتی برای درمان موضعی آکنه وجود دارد. مانند کرم های ضد آکنه، ماسک ها و مواد موضعی دیگر که عبارتند از:
✔️ بنزوئیل پراکسید: باکتری ها را از بین می برد.
✔️ سالیسیلیک اسید: یک آلفا هیدروکسی اسید محلول در روغن ضد التهاب بوده که در برطرف کردن انسداد منافذ موثر است.
✔️ گوگرد: این ماده میزان چربی روی پوست را کاهش می دهد.
✔️روغن درخت چای: این ماده ضد باکتری و التهاب می باشد و از این ترکیب معمولاً برای درمان آکنه های موجود در سطح پوست یا نزدیک به آن استفاده می شود. اگرچه ممکن است به بهبود جوش های زیر پوستی نیز کمک کند، اما این درمان زمانی مؤثر است که کیست های موجود در اعماق پوست را با استفاده از روش هایی مانند کمپرس گرم به سطح پوست نزدیک تر کنیم.
۲) برچسب های ضد جوش
شاید اسم چسب های جوش را شنیده باشید، اما واقعاً این چسب جوش های زیر پوستی چیست و چگونه جوش ها را از بین می برد؟
از این برچسب ها به عنوان یک درمان موضعی برای بیرون کشیدن چربی داخل جوش ها استفاده می شود. آن ها را به راحتی می توانید از داروخانه ها تهیه کنید. روش استفاده از این چسب ها به این صورت است که به مدت ۲۴ ساعت چسب در منطقه آسیب دیده قرار می گیرد تا اسید سالسیلیک موجود در لایه داخلی آن درمان خود را شروع کند.
۳) آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی:
از آنتی بیوتیک هایی مانند کپسول داکسی سایکلین، ماینوساکلین، کلیندامایسین و… محلولها و کرمهای موضعی مانند اریترومایسین، کلیندامایسین و… برای مبارزه با باکتری موجود در پوست که دلیل اصلی آکنه است، استفاده می شود. برای استفاده از اکرم ها و ژل های آنتی بیوتیک کافیست آن ها را یکی یا دو بار در روز در محل مورد نظر قرار دهید. کپسول های ضد جوش آنتی بیوتیک نیز بصورت روزانه طبق تشخیص و صلاحدید پزشک مضرف میگردند.
به طور کلی، آنتی بیوتیک های موضعی همراه با روش های درمانی، جوش ها را خشک می کنند، ولی از کمپرس آب گرم برای بالا آوردن و رساندن جوش های زیر پوستی به سطح پوست استفاده می شود.
۴) تزریق کورتیزون:
دکتر ها در بیشتر مواقع برای درمان جوش زیرپوستی، در صورتی که خیلی بزرگ، دردناک و متورم باشد، تزریق کورتیزون را پیشنهاد می کنند. در این کار، یک محلول کورتیزون رقیق به طور مستقیم بر هر جوش کور تزریق می شود.
۵) استفاده از کمپرس آب گرم:
یکی از بهترین روش های درمان جوش های زیر پوستی، استفاده از کمپرس آب گرم است. گرما به نرم شدن انسداد و باز شدن منافذ مسدود شده کمک کرده و کیست را به بالا هدایت کرده و رسیدن به سطح پوست و سر باز کردن جوش را تسهیل می کند. این روش درمانی همچنین باعث کاهش ناراحتی و درد می شود.
برای انجام این کار یک پارچه تمیز را با آب گرم خیس کنید و به آرامی آن را برای ۱۰-۱۵ دقیقه در محل مورد نظر نگه دارید. این کار را سه یا چهار بار در روز، تا بهبود کامل یا دیده شدن سر جوش تکرار کنید.
آیا درمان یک روزه برای جوش زیر پوستی ممکن است؟
تمام افرادی که از داشتن مشکلات پوستی مانند آکنه رنج می برند، به دنبال راهی برای درمان یک شبه آن هستند، ولی انجام این کار واقعاً دور از واقعیت و در واقع غیر ممکن است.این التهابات در اعماق پوست قرار گرفته اند و درمان آن ها حداقل چند روز زمان احتیاج دارد.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم به این سوال شما که جوش های زیر پوستی چیست، جواب کاملی دهیم و روش های درمانی این اختلال پوستی را بررسی کنیم.
همان طور که گفته شد آن ها در واقع نوعی کیست آکنه ای هستند و به دلیل تجمع چربی، سلول های مرده و سایر آلودگی ها که باعث مسدود شدن منافذ پوست می شوند، به وجود می آیند.
یادتان باشد جهت حفظ شفافیت صورت خود، به آرامی پوست را پاکسازی و لایه برداری کرده و برای از بین بردن و پیشگیری از گسترش باکتری ها از لمس صورت با دست های آلوده اجتناب کنید و نکته آخر اینکه از محصولات آرایشی و بهداشتی فاقد چربی، برای حفظ زیبایی و سلامت پوست خود استفاده کنید.
برای مشاوره و خرید محصولات معرفی شده با شماره ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲ تماس بگیرید و یا در واتساپ-تلگرام به شماره ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲ پیامک دهید تا بتوانید مستقیما با پزشکان داروساز و مشاوران متخصص در داروخانه آنلاین مهتاطب صحبت کنید و مشاوره های لازم را بگیرید.
مقالات پیشنهادی
بایدها و نبایدهای شستشوی صورت
تفاوت کیست آکنه و جوش چیست؟
استفاده از تتراسایکلین برای جوش صورت
روتین مراقبت از پوست مختلط
تاثیر قرص راکوتان بر پریود و بارداری
عوارض قرص راکوتان
علت و درمان جوش باسن
تاثیر آلودگی هوا بر روی پوست
علت و درمان جوش بازو
تاثیر راکوتان در درمان جوش
بهترین کرم های آزلائیک اسید در درمان جوش