خواص روغن زیتون

به نقل از مجله مهتاطب:

زیتون یکی از پرکشت ترین میوه های جهان است.علاوه بر اینکه از میوه تازه زیتون در غذاها ، سالادها و ترشیجات استفاده می شود ،قرنهاست که از روغن زیتون برای درمان بیماری های پوستی ، مشکلات گوارشی ، بیماری های قلبی ، درمان کلسترول و فشار خون بالا مصرف می شود.
روغن زیتون با فشردن میوه زیتون بدست می آید که میزان کیفیت آن بر اساس یک ترکیب اصلی آن به نام اولئیک اسید طبقه بندی می شود.روغن زیتون منبع غنی از آنتی اکسیدانهاست که به جلوگیری از پیری پوست و آسیب به موها نیز جلوگیری می کند.
در ادامه این مقاله از مجله مهتاطب  به فواید روغن زیتون برای بدن ، پوست ، مو و عوارض مصرف آن می پردازیم.

اجزای سازنده روغن زیتون 

خواص روغن زیتون نیز مانند از ماده دیگر به دلیل ترکیبات تشکیل دهنده آن است.هر ترکیب دارای فواید و عوارض خاص بر بدن هستند.روغن زیتون دارای ۴ ترکیب اصلی است که برای شما بیان می کنیم.

❇️اولئیک اسید
❇️اجزای فنول (هیدروکسی تیروزول، تیروزول و اولئوروپئین)
❇️اسکوآلن
❇️تری گلیسیرید ها

زیتون و روغن زیتون

 

تاثیر اجزای سازنده روغن زیتون

❇️اولئیک اسید:
اولئیک اسید نوعی اسید چرب امگا۹ است به همین دلیل می تواند به راحتی به لایه های عمیق پوست نفوذ کند و رطوت پوست را به مدت طولانی تری حفظ می نماید.مصرف اولئیک اسید بصورت خوراکی برای کاهش کلسترول مصرف می گردد.میزان کیفیت روغن زیتون بر اساس درصد موجود از اولئیک اسید در آن می باشد که در بخش بعدی راجع به انواع روغن زیتون صحبت می کنیم.

❇️اجزای فنول:
فنول های ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدان و ضد سرطان هستند که خواص ضد التهابی و ضد درد دارد.بنابراین استفاده موضعی از روغن زیتون باعث جلوگیری از پیری پوست و ایجاد چین و چروک می شود و بعنوان روغن ماساژ نیز برای کاهش درد التهاب استفاده می شود.

پلی فنول های موجود در روغن زیتون برای درمان آسیب پوستی مثل اگزما ، خشکی ، روزاسه ، پسوریازیس ، التهابات پوستی استفاده می شود.
تیروزول و هیدروکسی تیروزول باعث افزایش شکل گیری استخوان شده و در درمان علائم پوکی استخوان موثر است.

❇️اسکوآلن:
از مهمترین ترکیبات روغن زیتون است که خاصیت آنتی اکسیدان قوی داشته و همچنین باعث ترمیم پوست و زخمها می شود.

❇️تری گلیسیرید ها
تری گلیسیرید نوعی لیپید یا همان چربی است که نقش بسزایی در بدن از جمله محافظت از پوست و تبدیل به انرژی را ایفا می کند.تری گلیسیرید از یک گلیسرول و سه اسید چرب تولید شده است.

تری گلیسیرید یکی از چربی‌های خون است که بدن از آن به عنوان انرژی لحظه‌ای یا ذخیره شده استفاده می‌کند. کلسترول نیز یکی دیگر از اجزای چربی خون است که بدن برای تولید برخی هورمون‌ها، ویتامین D و عناصر لازم برای هضم غذا از آن استفاده می‌کند. بنابراین هر دو نوع چربی برای بدن نیاز هستند.کلسترول دارای ۲ مدل کلسترول خوب و بد است که کلسترول بد باعث ایجاد خطراتی براس سلامت قلب و عروق می شود.

حتما بخوانید: بهترین رژیم غذایی ریزش مو

انواع کیفیت روغن زیتون 

۱)روغن زیتون فرابکر:

روغن زیتون خالص و بدون افزودنی و دیدن حرارت ساخته می شود و دارای حداکثر ۱% اولئیک اسید است.این روغن از فشردن زیتون تازه تولید می گردد.

۲)روغن زیتون بکر:

مانند روغن زیتون بکر خالص بوده و حرارتی ندیده است و حداکثر ۲% اولئیک اسید دارد.

۳)روغن زیتون معمولی:

این روغن زیتون ترکیبی از روغن زیتون بکر و روغن زیتون حرارت دیده است و ۳.۳% اولئیک اسید دارد.این روغن زیتون برای مصرف خوراکی انسان مناسب نیست.

۴)روغن زیتون نفتی:

روغن زیتونی است که فقط بعنوان سوخت برخی وسایل گرمایشی مثل چراغها استفاده می شود .کلمه نفتی هم به منظور سوخت بودن آن است.

فواید روغن زیتون

 

فواید روغن زیتون برای پوست 

روغن زیتون جز مفیدترین روغن های گیاهی است که از قرنهای گذشته بصورت خوراکی ، موضعی و در صنایع مختلف استفاده می شد.این روغن می تواند برای پوست ، مو ، گوارش ، سلامت قلب و عروق و قند مفید باشد.اکثرا از عصاره روغن زیتون در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.

۱)آنتی اکسیدان و ضد پیری 

روغن زیتون یک آنتی اکسیدان قوی است که علت آن ترکیبی بنام اسکوالن و فنول ها است.شاید برای شما سوال پیش بیاید که اصلا آنتی اکسیدان و رادیکال آزاد چیست که اینقدر اهمیت دارد و در محصولات آرایشی و مکمل ها از آن نام برده می شود.

در فضای آزاد به مقدار زیادی رادیکال آزاد وجود دارد ، همچنین بدن در اثر فعالیت های خود رادیکال های آزاد تولید می کند. اگر میزان رادیکال های آزاد از حد تعادل و مورد نیاز بدن بیشتر شوند باعث مرگ سلولهای بدن مخصوصا پوست و مو می شود و در نتجه چین و چروک ، افتادگی ، سرطان و شکنندگی موها رخ می دهد. این رادیکالها در واقع مولکولها یا اتم هایی هستند که الکترونهای جفت نشده دارند و برای اینکه بتوانند الکترون مورد نیاز خود را بدست آورند به سلولهای اطراف خود از جمله بدن انسان حمله می کنند.حالا آنتی اکسیدانها وارد عمل می شوند و آن الکترون مورد نیاز رادیکال آزاد را به ان می دهند تا از سلول های بدن استفاده نکند و آنها را از بین نبرد.به این صورت مصرف  آنتی اکسیدان بصورت موضعی و خوراکی لازم است.

علاوه بر موارد ذکر شده، روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدانی به نام توکوفرول است که می تواند درمان خوبی برای آفتاب سوختگی باشد. وقتی چند قطره از روغن زیتون را با سرکه ترکیب کنید، خواص ضد التهابی آنها می تواند تاثیر زیادی در جلوگیری از آفتاب سوختگی داشته باشد، البته این ترکیبات نباید مانع مصرف کرم ضد آفتاب شود. هر زمانی که از خانه خارج می شوید، برای جلوگیری از آسیب اشعه های ماورای بنفش، باید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

۲) مرطوب کننده عمیق

روغن زیتون مانند سایر روغن های گیاهی به علت ایکه یک لایه محافظ روی پوست قرار می دهد باعث حفظ رطوبت و جلوگیری از از دست رفتن آب موجود در پوست می شود اما از طرفی به علت داشتن اسید چرب امگا ۹ در آن می تواند بصورت عمقی نیز در پوست نفوذ کند و  به پوست مواد مغذی و آب  می رساند. به عبارتی نقش کرم مرطوب کننده را ایفا می کند.

۳) اثر ضد باکتری

به علت دارا بودن ترکیب پلی فنول ها در روغن زیتون این فرآورده آنتی باکتری است و در نتیجه با باکتری های موجود در پوست که باعث ایجاد جوش می شوند مبارزه می کند و مانع از ایجاد جوش می شود.

۴) ویتامینه 

روغن زیتون حاوی انواع ویتامین ها مانند E A D و K می باشد که مصرف موضعی آن باعث رساندن این مواد مغذی به پوست و افزایش سلامت پوست می شود.ویتامین E دارای خاصیت نرم کنندگی برای پوست و ویتامین C  یک کلاژن ساز و روشن کننده طبیعی به شمار می رود.

۵) ضد التهاب 

حتما دیده اید که بعد از گرفتن حمام آفتاب ، افراد روغن زیتون استفاده می کنند.زیرا این روغن دارای خاصیت ضد التهاب ، ضد سرطان و آنتی اکسیدان بوده و التهاب و سوختگی که در اثر قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید ایجاد شده است را کاهش و درمان می کند.
استفاده از روغن زیتون برای ماساژ باعث کاهش درد می شود و اثری مانند مسکنهای ایبوپروفن و غیر استروئیدی دارد.

۶)درمان ترک پوستی (استرچ)

ترک پوستی یا استرچ ضایعه پوستی است که در اثر چاقی و لاغری زیاد و یا بارداری بر پوست ایجاد می شود.روغن زیتون می تواند این پوستها را بازسازی کند.

زیتون و روغن

 

فواید روغن زیتون برای مو

از روغن زیتون می توان بصورت خالص بصورت ماسک مو استفاده نمود و یا از عصاره آن در محصولات مراقبت از مو مثل ماسک ، شامپو و سرمهای مو استفاده نمود.

۱)نرم کننده و مرطوب کننده مو

روغن زیتون با نفوذ به کوتیکول موها باعث تقوت و حفظ رطوبت موها می گردد در نتیجه به موها نرمی و درخشش می بخشد.
روغن زیتون روی مو

 

۲)خشکی پوست سر و پسوریازیس

اگر دچار خشکی ، پوسته پوسته شدن یا حتی پسوریازیس شده اید می توانید مقداری روغن زیتون را در کف سر خود به آرامی ماساژ دهید زیرا این روغن دارای خاصیت ضد التهاب و مرطوب کنندگی است.

۳)جلوگیری از موخوره

موخوره و شکاف انتهای مو در اثر خشکی و آسیب رادیکال های آزاد ایجاد می شود. باید بدانید که مویی که دچار موخوره شده است درمان نمی شود و حتما باید موخوره ها با قیچی گرفته شوند اما برای جلوگیری از ایجاد موخوره جدید می توان روغن زیتون را به انتهای ساقه مو ماساژ داد.برای این کار باید ابتدا چند قطره روغن را در کف دست خود بریزید و سپس به موها ماساژ دهید.توجه کنید که روغن در اثر اصطکاک با دست شما گرم می شود و این گرما باعث نفوذ بیشتر روغن در موها شده و موها بیشتر نرم و درخشان می شوند.
روغن روی موها نیز یک لایه محافظ قرار می دهد و از آسیب های محیطی جلوگیری می کند.

۴)درمان شپش و شوره

روغن زیتون ضد باکتری  و قارچ است و می تواند شپش ها را از بین ببرد. همچنین شوره سر که به علت قارچ در کف سر ایجاد می شود را کاهش می دهد و به نوعی باعث درمان شوره سر می شود.

بیشتر بخوانید: شامپو ضد شپش

۵)جلوگیری از ریزش مو

یکی ار خواص و فواید روغن زیتون کمک به درمان ریزش مو است. روغن زیتون سرشار از ترکیبات با خاصیت آنتی اکسیدان است و این ترکیب تاثیر رادیکال های آزاد مضر که باعث شکنندگی و نازک شدن موها می شود را خنثی می کند و از ریزش موها جلوگیری می کند.

ظرف روغن زیتون

 

سایر فواید روغن زیتون

جلوگیری از سکته قلبی
درمان یبوست
جلوگیری از بروز زخم معده
تقویت حافظه
تسکین درد
درمان ترک پا

عوارض مصرف روغن زیتون

بعضی از افراد به مصرف روغن زیتون آلرژی دارند.  افرادی که فشار خون بالا ، چربی و دیابت دارند بدون مشورت با پزشک خود از روغن زیتون در غذاها استفاده نکنند.همچنین اگر پوست چربی دارید ممکن است چربی این روغن نیز بر چربی پوست افزوده شده و باعث ایجاد جوش گردد.

⭐️در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد استفاده از روغن زیتون می توانید با پزشکان داروساز و مشاوران در داروخانه آنلاین مهتاطب به شماره تماس ۶۵۳۸۹۳۴۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=25666

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان