ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی با هدف ارتقای توانمندیها و فعالیتهای مشترک، همکاریهای بینالمللی را در دستور کار قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی در راستای آشنایی با ظرفیت های ارائه خدمات و فناوری های شناختی، پتانسیل و تجربیات مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و بهره گیری از تجارب و یافته های علمی تلاش دارد تا تعاملات و همکارهای بین المللی با مراکز و موسسات فعال حوزه های علوم و فناوری های شناختی تقویت و توسعه یابد.
بر این اساس، ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی سعی دارد با اتخاذ سیاستهای راهبردی و راهکارهای اجرایی و بر اساس برنامه مدون خود شرایط لازم برای ارتقای همکاری های منطقه ای و بین المللی در حوزه علوم شناختی فراهم و مهیا کند.
در چارچوب این سیاست پس از تشکیل صندوق علمی مشترک راه ابریشم توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمینه های گسترش همکاری های علمی و تحقیقاتی با موسسات پژوهشی آکادمی علوم چین را در دستور کار قرار داد تا از این طریق روند شکلگیری همکاریهای طرفین در زمینه های پروژه تحقیقاتی مشترک در بخش های نقشهبرداری مغز در مطالعات شناختی و بازتوانی شناختی، برگزاری کارگاه مشترک و تبادل محققان تسهیل شود.
از سوی دیگر در راستای افزایش تعاملات علمی و فناوری در حوزه علوم شناختی با کشور سوئیس، فعالیتهایی جدی در ستاد آغاز شد و پس از بازدیدهایی که برخی از اساتید حوزه علوم شناختی از برخی مراکز علمی و آزمایشگاه تحقیقاتی این کشور داشتند، بستر لازم برای همکاری علمی و انجام طرح های مشترک در حوزه علوم شناختی با سوئیس فراهم شد.
در چارچوب این همکاری، چندین طرح مشترک تعریف و اجرا شد. تاکنون بخشی از نتایج این طرح های مشترک در مجلات معتبر بین المللی منتشر شده است.
در گامی دیگر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی و مراکز تحقیقاتی برزیل برای توسعه و گسترش و تعمیق همکاری های علمی و جلب محققان و متخصصان در بخش های مختلف بهویژه در حوزه توسعه علوم و فناوری های شناختی، میز همکاری مشترک میان دو کشور را ایجاد کردند تا دامنه فعالیتها برای همکاریهای متقابل تقویت شود.