تاثیر داروهای کاهش وزن در مقابله با بیماری کبد چرب

یک کارآزمایی جدید نشان می‌دهد که شکل تجربی داروهای کاهش وزن موسوم به GLP-۱ می‌تواند به کاهش بیماری کبد چرب کمک کند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، داروی در دست توسعه، survodutide، به ۸۳٪ از بیماران کمک کرد تا بهبود واقعی در نشانگرهای بیماری کبد چرب، که یک وضعیت گسترده و بالقوه کشنده مرتبط با چاقی است، به دست آورند.

در حال حاضر تنها یک دارو به نام resmetirom وجود دارد که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای مبارزه با بیماری کبد چرب تأیید شده است و همه بیماران نمی‌توانند از آن استفاده کنند.

دکتر «آرون سانیال»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه ویرجینیا، گفت: «Survodutide می‌تواند یک تغییر دهنده مهم در برابر این بیماری باشد.»

بر اساس گزارش محققان، از هر ۴ نفر در سراسر جهان، ۱ نفر مبتلا به بیماری کبد چرب است.

یک کبد سالم دارای محتوای چربی فقط ۵٪ یا کمتر از وزن است، اما چربی در بیماری کبد چرب می‌تواند به سطوح ناسالم برسد که افراد را در معرض خطر سیروز، سرطان کبد یا حتی نیاز به پیوند کبد قرار دهد. چاقی عامل اصلی ایجاد بیماری کبد چرب است.

کارآزمایی survodutide شامل ۲۸۲ بزرگسال از ۲۵ کشور بود که همگی مبتلا به کبد چرب با سطحی از فیبروز (اسکار) بافت کبد بودند. بیماران تزریق هفتگی دارونما یا یکی از سه دوز سورودوتاید (۲.۴ میلی گرم، ۴.۸ میلی گرم یا ۶ میلی گرم) را به مدت ۲۴ هفته دریافت کردند.

دوز هفتگی به تدریج به ۶ میلی گرم برای ۲۴ هفته دیگر افزایش یافت.

تیم تحقیق گزارش داد که در ۴۸ هفته، اکثر بیماران (۸۳٪) بهبودهایی را در تعدادی از نشانگرهای کبد چرب مشاهده کردند: سطوح پایین‌تر چربی کبد، التهاب و عدم بدتر شدن فیبروز.

در سه چهارم بیماران، بیماری کبد چرب آنها رفع شده بود، یعنی فیبروز، التهاب و چربی کمتری در کبد وجود داشت و برای ۵۰٪ از بیماران فیبروز و آنزیم‌های کبدی بهبود یافت و هیچ پیشرفتی در بیماری آنها مشاهده نشد.

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=37001

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان