بیوتین چیست و چه فوایدی برای مو، پوست و بدن دارد؟

به نقل از مجله مهتاطب:

بیوتین که یکی از اعضای خانواده ویتامین B می باشد و نام دیگر آن B7 می باشد، یکی از ویتامین های پرکاربردی است که در زمینه تبدیل مواد غذایی به انرژی نقش دارد. اگر به ترکیبات تشکیل دهنده قرصهای ویتامین علاقه داشته باشید حتما نام “BIOTIN” را زیاد دیده اید. بیوتین هم در قرصهای مولتی ویتامنی و مینرال و هم در مکملهای تقویت پوست،مو و ناخن استفاده می شود و این موضوع بیانگر فواید گسترده ی ویتامین B7 در سلامت بدن می باشد. گرچه کمبود بیوتین بسیار نادر است، اما ممکن است از دانستن این موضوع شگفت زده شوید که مکمل روزانه با بیوتین می تواند سلامت و رشد مو را پشتیبانی کند. در این مقاله از مجله ی داروخانه مهتاطب، به فواید بیوتین، کمبود و عوارض مصرف آنمیپردازیم و همچنین در مورد این که آیا بیوتین در درمان ریزش مو تاثیر گذار است یا خیر؟ بحث خواهیم کرد.

 

داروخانه اینترنتی مهتاطب
تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtate.com  خریداری نمائید.

🌟لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید.

پشتیبانی و مشاوره در برنامه واتساپ-تلگرام: ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲
شماره تماس: ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲

بیوتین چیست؟

بیوتین که به عنوان ویتامین B-7 یا ویتامین H نیز شناخته می شود، یک ویتامین ب کمپلکس است. این ویتامین در تبدیل مواد غذایی به انرژی، که برای اکثر فرآیندهای متابولیک بدن مورد نیاز است، مهم است. کلمه “بیوتین” از کلمه یونانی باستان “biotos” گرفته شده است که به معنای “زندگی” یا “رزق و روزی” است. ویتامین های B و به طور خاص بیوتین به سلامت پوست، مو، چشم، کبد و سیستم عصبی کمک می کند. بیوتین همچنین یک ماده مغذی مهم در دوران بارداری است، زیرا برای رشد جنین مهم است. یکی از این مراحل شامل رشد مو است که نیاز به وجود کراتین دارد. اما بیوتین چگونه نقش ایفا می کند؟

مقدار دوز بیوتین برای تقویت و درمان ریزش مو چقدر است؟

تقویت مو با بیوتین

اگر می خواهید موهایتان رشد کنند یا کیفیت پوست و ناخن هایتان بهبود یابد، در اینصورت به دوز بالاتری از بیوتین نیاز خواهد بود.
به نظر می رسد توصیه های دوز حدود ۵۰۰۰ میکروگرم در روز معمول است و برخی تا  ۱۰.۰۰۰  میکروگرم در روز را نیز توصیه می­کنند. اگر مطمئن نیستید، می توانید با مقدار کمتری (۸۰۰ یا ۱۰۰۰ میکرو گرم) شروع کنید. چیزی که واضح است این است که دوزهای بالاتر بیوتین نمی تواند به شما آسیب برساند، بنابراین به نظر می رسد شروع با ۵۰۰۰ میکروگرم کاملا بی خطر است و بسیاری از مکمل های بیوتین از آن دوز شروع می­ شوند.


فواید مختلف بیوتین در بدن

۱) فواید قرص بیوتین برای مو، پوست و ناخن:

کراتین پروتئینی است که به وفور در مو، پوست و ناخن ها یافت می شود. بیوتین در کاتابولیسم اسیدهای آمینه کمک می کند، که تجزیه ­ی مولکول ها به منظور شکل گیری پروتئین های جدید است. یکی از این پروتئین هایی که در نتیجه این متابولیسم تولید می­ شود کراتین است. این بدان معنی است که بیوتین نقش غیرمستقیمی در سلامت مو، پوست و ناخن دارد و در حالی که شواهد مستقیم زیادی برای تایید این امر وجود ندارد، اما دلیلی وجود دارد که دانشمندان معتقدند بیوتین نقش عمده ای در سلامت مو دارد. هنگامی که تشخیص داده می­شود فردی دچار کمبود بیوتین است، معمولا با بقیه افراد دچار این کمبود علائم مشترکی دارد. یکی از این موارد که قابل توجه است نازک شدن مو و پس روی خط مو است.

تاثیر بیوتین بر حجم مو

قرصهای مکمل حاوی بیوتین به شکل قرص، کپسول و آمپول هستند که میتوانید آنها را از داروخانه های معتبر مانند داروخانه شبانه روزی دکتر حریری و میرنظامی (داروخانه مهتاطب زیر مجموعه آن می باشد) بصورت حضوری تهیه کنید.
همچنین برای ثبت سفارش بصورت آنلاین میتوانید به سایت www.mahtateb.com مراجعه نمائید و یا در واتس اپ مهتاطب، پیامک دهید.

بیشتر بخوانید درمان لک صورت

۲) فواید بیوتین در سلامت عمومی بدن:
بیوتین اسیدهای چرب و گلوکز را تشکیل می دهد. همچنین به متابولیسم کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه کمک می کند و به تجزیه چربی در بدن شما کمک می کند. این عملکردها بیوتین را به بخش مهمی از ایجاد انرژی مورد نیاز بدن تبدیل می کند. چندین سیستم وجود دارد که بیوتین به حفظ سلامت آنها کمک می کند. برخی از این موارد عبارتند از: کبد، سیستم عصبی، مو، چشم و ..
همچنین، بیوتین میتواند در درمان برخی شرایط پزشکی موثر باشد. برخی از این شرایط عبارتند از: هیپوگلیسمی، هیپرلیپیدمی، کنترل گلوکز؛ منبع مورد اعتماد در بیماران چاق مبتلا به دیابت (در صورت ترکیب با کروم پیکولینات).

۳) فواید بیوتین در بیماران دیابتی:

برخی تحقیقات در مورد تاثیر بیوتین بر دیابت و قند خون، از جمله یک مطالعه حیوانی، نشان می دهد که مصرف مکملهای حاوی بیوتین میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید باشد و به تنظیم سطح گلوکز خون آنها کمک کند. با این حال، تحقیقات قطعی نیستند. در مطالعه دیگری، بیوتین به پیشگیری از آسیب کلیه در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ وابسته به انسولین کمک کرد. باز هم، تحقیقات بیشتری برای حمایت از این مورد نیاز است.

۴) فواید مصرف بیوتین در بارداری وشیردهی:

احتمال کمبود بیوتین در دوران بارداری نادر است اما همچنان به علت فواید زیادی که بیوتین در تولید انرژی و تشکیل سیستم عصبی دارد و همچنین برای کمک به ارتقای سلامت کودک، در دوران بارداری از قرص مولتی ویتامین دوران بارداری حاوی بیوتین و اسید فولیک در بارداری و شیردهی استفاده کنید. با این حال، دوزهای بالای بیوتین می‌تواند برای نوزاد خطرناک باشد، بنابراین مصرف مکمل بیوتین توصیه نمی‌شود و مقدار بیوتین که در قرصهای مولتی ویتامین بارداری و شیردهی قرار دارد برای مادر و جنین کافیست.

📊مقایسه بهترین مارک های قرص بیوتین

 

مشخصات کپسول
رجوا 
قرص بیوپانتن
یوروویتال
قرص بیوتین۲۵۰۰
یورویتال
مقدار دوز بیوتین ۵۰۰۰
میکروگرم
۵۰۰۰
میکرو گرم
۲۵۰۰
میکرو گرم
سایر ترکیبات A-C-D3-B1-B2-B6-B12
زینک، مس، منگنز
سیستئین،هیالورونیک اسید
کلاژن،  لوتئین
آلفا لیپوئیک اسید
عصاره دم اسبی
بپانتین B5
تعداد
در هر بسته
۳۰ عدد ۶۰ عدد ۶۰ عدد
طرز مصرف روزی ۱ عدد روزی ۱ عدد روزی ۱ عدد
کشور سازنده ایران تحت لیسانس
آلمان
تحت لیسانس
آلمان
قیمت
(اردیبهشت ۱۴۰۲)
۱۶۹.۰۰۰
تومان
۱۵۲.۰۰۰
تومان
۹۵.۰۰۰
تومان

 

معرفی بهترین قرص های بیوتین در داروخانه مهتاطب

اکنون که با نام ومقدار دوز قرص های بیوتین خارجی وایرانی در این مقاله آشنا شدید، به معرفی جداگانه و نکات مثبت و منفی و همچنین طرز مصرف آنها می پردازیم.

۱) کپسول رجوا درمکس:

دلیلی اینکه این قرص در رتبه اول قرار گرفته است:
✅ مقدار بیوتین بالا
✅ حاوی ۱۹ ماده دیگر که برای سلامت بدن و پوست مو و ناخن هستند.
✅ قیمت مناسب
✅ کافی برای یک ماه
✅ در کنار این قرص نیازی به مصرف مولتی ویتامین نیست

کپسول رجوا درمکس

⏬برای خرید این محصول در برنامه ایتا یا روبیکا به شماره ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷ پیامک بدهید⏬

کپسول رجوا در جعبه های ۳۰ عددی توسط شرکت پارس حیان تولید و روانه بازار گردیده است. کپسول رجوا یکی از بهترین و دوست داشتنی ترین قرص های مکمل غذایی است زیرا ترکیبات فوق العاده خوبی را (۱۸ترکیب) در کنار هم چیده است که هر کدام به نحوی به سلامت پوست و مو و ناخن کمک می کنند. از طرفی این قرص بر افزایش انرژی نیز موثر است و به علت داشتن همه ویتامینها و مواد معدنی ضروری در خود، بعنوان یک مکمل مولتی ویتامین کامل برای بدن می باشد.

enlightenedطرز مصرف: روزانه یک عدد بعد غذا میل شود.

۲) قرص بیوپانتن یورویتال:

قرص بیوپانتن دارای دو ترکیب مهم و موثر در رشد و تقویتمو می باشد. قرص بیوپانتن دارای ۵۰۰۰ میکروگرم بیوتین و ۱۰۰ میلی گرم بپانتین(دکسپانتنول B5) می باشد. دوز بیوتین این قرص با کپسول رجوا برابر می باشد اما به دلیل اینکه تعداد ترکیبات آن از قرص رجوا کمتر است در رتبه درم قرار گرفته است.
مقدار دوز بیوتین در این قرص یا آمپول بیوتین نیز برابر است. در نتیجه کسانی که علاقه به استفاده از امپول بیوتین نیستند میتوانند از این قرص استفاده کنند. ضمنا اندازه قرصهای بیوپانتن بسیار کوچک است و بلعیدن انها بسیار آسان می باشد.
قرص بیوپانتن در بسته های ۶۰ عددی تحت لیسانس برند یوروویتال آلمان تولید میگردد و هر بسته از آن برای مصرف ۲ ماه کافی می باشد.


⏬برای خرید این محصول در برنامه ایتا یا روبیکا به شماره ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷ پیامک بدهید⏬

طرز مصرف: روزانه یک عدد بعد غذا با آب کافی میل شود.

۳) قرص بیوتین ۲۵۰۰ میکروگرم یورویتال:

قرص بیوتین ۲۵۰۰ میکرو گرم یورویتال یک مکمل غذایی تقویت پوست، مو و ناخن از برند المانی یوروویتال می باشدکه میتاند در قطع ریزش مو و سرعت بخشیدن به رشد مجدد موها کمک بزرگی نماید. از این قرص افراد بالای ۱۲ سال میتوانند استفاده کنند. توصیه میشود اگر علت ریزش موی شما تنها کمبود بیوتین نیست، حتما درکنار این قرص از یک قرص ویتامینه مو مثل پرفکتیل پلاتینوم یا پرفکتیل اورجینال استفاده نمائید.
این قرص در بسته های ۶۰ عددی تولید شده و هر بسته از آن برای ۲ ماه کافی می باشد.

قرص ماکس بیوتین بایوکلینیک

⏬برای خرید این محصول در برنامه ایتا یا روبیکا به شماره ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷ پیامک بدهید⏬
enlightenedطرز مصرف: روزانه یک عدد بعد غذا میل شود.

 

طرز مصرف قرص بیوتین

⌚️زمان مصرف قرص بیوتین: زمان خاصی برای مصرف بیوتین وجود ندارد اما به دلیل اینکه بیوتین باعث افزایش انرژی بدن می گردد پس بهتر است که آن را بعد از صبحانه یا ناهار مصرف کنید. این کار باعث میشود که یک روز پرانرژی داشته باشید و از طرفی اگر شبها مصرف شود ممکن است خواب شما را به تعویق بی اندازد.

💊نحوه مصرف قرص بیوتین: معمولا قرصهای بیوتین  باید هر دوز مصرفی که باشند بصورت روزانه یک عدد تجویز می شوند که باید آن را با بعد از غذای اصلی همراه با یک لیوان آب میل کنید.

⏳دوره مصرف قرص بیوتین: دوره مصرف قرصهای بیوتین بسته به دوز مصرفی، علت مصرف (ریزش مو و…) معمولا ۶ ماه می باشد. بعد از تکمیل دوره درمانی باید ۱تا۲ ماه استراحت داده شود و تاثیرات بیوتین بررسی گردد، سپس در صورت نیاز میتوان مجدد از آن استفاده نمود.


علائم کمبود بیوتین
افرادی که با کمبود بیوتین B7 مواجه می شوند اغلب علائم زیر را دارند؛ به همین دلیل پزشکان و محققان توصیه میکنند که از قرصهای مکمل حاوی بیوتین استفاده کنند.
اگر فرد دچار کمبود بیوتین باشد، به احتمال زیاد از نظر ماهیت، این کمبود مادرزادی است (کمبود آنزیم، مشکل سوء جذب یا مادر شخص در دوران بارداری دچار سوء تغذیه طولانی مدت بوده است).

💠نازک شدن مو، اغلب همراه با از بین رفتن قابل توجه رنگ مو
💠پوسته پوسته شدن پوست
💠بثورات قرمز پوست(لکه های قرمز رنگ که خارش و التهابی دارند)
💠کلسترول بالا
💠التهاب و قرمزی پوست در نزدیکی چشم، بینی یا اطراف دهان
💠افسردگی
💠بی حالی
💠توهم
💠پاراستزی دست ها و پاها (احساس سوزن سوزن شدن یا خارش ناشی از آسیب به اعصاب محیطی)

عوامل موثر بر کاهش بیوتین در بدن

کمبود بیوتین نادر است. اما همچنان ممکن است برخی افراد دچار کمبود بیوتین شوند. از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر کاهش جذب بیوتین در بدن موارد زیرهستند:
🔺رژیم غذایی نامناسب: به علت رژیم غذایی نامناسب یا مشکلات جذب در بدنشان دچار کمبود بیوتین شوند.

🔺کشیدن سیگار: تحقیقاتی بر روی زنان سیگاری صورت گرفت که نشان داده است، متابولیسم بیوتین در بدن این افراد افزایش یافته و فرد دچار کمبود بیوتین می شود.

🔺مصرف سفیده تخم مرغ: تحقیق دیگری ثابت کرده است که مصرف طولانی مدت روزانه دو سفیده تخم مرغ خام یا بیشتر منجر به کاهش جذب بیوتین در بدن میگردد. غالبا ورزشکارانی که دارای رژیم غذایی هستند و باید در روز مقدار زیادی سفیده تخم مرغ در دوره خود مصرف کنند، با مشکل ریزش مو مواجه می شوند که یکی از علائم کمبود بیوتین در بدن است.

موارد دیگری که منجر به کاهش بیوتین می شود عبارتند از:
🔺مصرف زیاد الکل
🔺برخی از داروهای ضد تشنج
🔺بی اشتهایی (آنورکسی) (به دلیل عدم خوردن غذای کافی)
🔺استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها

منابع طبیعی حاوی بیوتین

مواد غذایی حاوی بیوتین

ویتامین های گروه B جز حساسترین ویتامینها هستندکه در اثر عوامل محیطی مثل گرمای زیاد مقدار آنها کاهش می یابد. و از آنجایی که تکنیک های پردازش مواد غذایی مانند پخت و پز می تواند بیوتین را بی اثر کند، نسخه های خام یا کمتر فرآوری شده که حاوی بیوتین هستند، میتوانند حاوی بیوتین فعال تری باشند. از جمله مهمترین منابع تامین بیوتین موارد منابع طبیعی زیر هستند:

  • زرده تخم مرغ
  • شیر
  • هویج
  • قارچ
  • موز
  • گل کلم
  • غلات کامل
  • حبوبات
  • سویا
  • کره های آجیل
  • آجیل ها مانند بادام، بادام زمینی، گردو
  • جگر
  • ماهی آزاد

عوارض مصرف بیوتین و نکات مهم در مصرف آن

از آنجایی که بیوتین یک ویتامین محلول در آب است، مقدار مورد نیاز آن در بدن جذب شده و مقدار اضافی آن هنگام ادرار کردن به سادگی از بدن شما دفع می شود. در حالی که اکثر مردم می توانند مصرف مکمل های بیوتین را مدیریت کنند، برخی افراد عوارض جانبی خفیفی مانند حالت تهوع و مشکلات گوارشی را گزارش می دهند. هیچ علامت سمیت شناخته شده ای در ارتباط با بیوتین بیش از حد وجود ندارد.

عوارض بیوتین

یکی از عوارض شایع پوستی در مصرف بیوتین در دوزهای بالا، جوش زدن پوست شما است. در صورتی که پس از مصرف قرص های بیوتین (ویتامین B7) پوست تان جوش زد، مصرف قرص بیوتین را قطع کرده و حتماً با یک دکتر متخصص پوست یا دکتر داروساز تماس گرفته و مشورت نمائید تا این قرص را با قرص مکمل دیگری برای شما جایگزین نمایند.

زنان باردار و شیرده قبل از مصرف مکمل بیوتین باید با پزشک خود مشورت کنند.
در موارد نادر، افرادی وجود دارند که ممکن است نسبت به مکمل های بیوتین واکنش آلرژیک داشته باشند. هرکسی که آلرژی اثبات شده ای به کبالت یا کوبالامین داشته باشد، نباید بیوتین مصرف کند.
اگر به بیماری هیپو- یا  هایپرگلایسمی مبتلا هستید، باید قبل از مصرف مکمل بیوتین با پزشک خود صحبت کنید، زیرا دوزهای زیاد می تواند بر متابولیسم شما تاثیر بگذارد و از این طریق بر میزان قند خون شما تاثیر می گذارد.

اگر به مصرف بیوتین آلرژی داشته باشیم، علائم آن چیبست؟

علائم اصلی واکنش آلرژیک به بیوتین تنگی قفسه سینه و گلو همراه با درد گلو (آنافیلاکسی) است. این یک وضعیت اورژانسی است که می تواند منجر به از دست دادن هوشیاری و دیسترس تنفسی شود.

اگر بیوتین را بیش از حد مصرف کنیم چه اتفاقی می افتد؟

مقادیر بالای بیوتین می تواند در آزمایشات آزمایشگاهی برای بیماری تیروئید نتایج مثبت کاذب ایجاد کند.

سوالات متداول مردم در مورد ارتباط بیوتین با ریزش مو

تاثیر بیوتین بر مو

آیا بیوتین بیش از حد می تواند باعث ریزش مو شود؟

خیر. بیوتین عامل ریزش مو نمی شود. معمولا متخصصان پوست بیوتین را برای افزایش رشد مو و رشد ناخن توصیه می کنند. با این وجود، هنگامی که برای اولین بار مصرف بیوتین را شروع می کنید ممکن است مقداری ریزش بیشتر را تجربه کنید زیرا موهای شما با سرعت بیشتر رشد می کنند و میزان ریزش مو افزایش می یابد.

آیا بیوتین فولیکول های مو موجود را ضخیم می کند؟

هیچ مدرک علمی برای این موضوع وجود ندارد، اما ادعاهایی مبنی بر وقوع این امر وجود دارد. لازم به ذکر است که آنچه برای یک نفر جواب می­دهد، همیشه برای همه جواب نمی دهد. اگر علت ریزش مو مربوط به عدم تعادل هورمونی یا سایر مشکلات زمینه ای است که باید به آن رسیدگی شود، مکمل بیوتین ممکن است به ترمیم مویی که مد نظر شماست، منجر نشود.

برای تقویت مو مکمل بیوتین بهتر است یا مکمل کراتین؟

اکنون که ارتباط بین بیوتین و کراتین را بهتر درک کرده اید و همچنین دانستید که این مسئله چه ارتباطی با سلامت موها دارد، ممکن است سوال ایجاد شود که کدام یک از این مکمل دو بهتر هستند. واقعیت این است که هر مکمل برای حمایت از تولید موی سالم به طور متفاوت عمل می کند. بنابراین کدام یک را باید انتخاب کنید؟ اگر مجبورید بین این دو مکمل یکی را انتخاب کنید، من بیوتین را توصیه می کنم.
بیوتین عملکردهای زیادی را انجام می دهد که از سلامت مو پشتیبانی می کنند. این عملکردها شامل عمل به صورت یک انتقال دهنده کوچک برای انتقال سلول های اکسیژن به فولیکول های مو و کمک به تولید آمینو اسیدها است. این موارد برای سلامتی کلی بخصوص برای مو و پوست سر بسیار مهم هستند. به خاطر داشته باشید، کراتین پروتئینی است که از آمینو اسیدها تشکیل می شود. به این ترتیب بیوتین به تولید کراتین کمک می کند. اما آیا مکمل های کراتین مفید هستند؟ جواب کمی پیچیده است.
در واقع تبدیل کراتین به فرم مکمل بسیار دشوار است، بنابراین بسیاری از مکمل های کراتین به هیچ وجه پشتیبانی زیادی از مو، پوست و ناخن ها نمی کنند. برخی از ترکیبات وجود دارد که بهتر از سایرین از مو و پوست و ناخن پشتیبانی می کنند، مانند کراتین HNS، اما نتایج آنها اثبات نشده است. به همین دلیل توصیه می کنم بیش از مکمل کراتین به دنبال مکمل های بیوتین باشید.

 

آیا شواهد علمی وجود دارد که بیوتین باعث افزایش رشد مو می شود؟

شواهد علمی چندانی در مورد استفاده از بیوتین برای رشد مجدد مو وجود ندارد. ای بله. طبق گزارشات مصرف کنندگان آمپول و قرصهای بیوتین بالا دوزهای بالای ۲۵۰۰ میکرو گرم، شواهدی خوبی در مورد افزایش سرعت رشد مو دیده شده است.

برای مشاهده و خرید انواع قرص بیوتین کلیک کنید.

نتیجه­ گیری

گرچه که کمبود بیوتین یک اتفاق متداول نیست اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افزایش مصرف بیوتین و مکمل آن می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. این فواید صرفا به پوست و پوست سر سالم و همچنین تقویت رشد موها محدود نمی شود.

✉️مشاوره پوست و مو بصورت چت در تلگرام: ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲
✉️مشاوره پوست و مو بصورت چت در ایتا و روبیکا: ۰۹۳۰۲۰۰۷۵۸۷
مشاوره تلفنی : ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲
👤مشاوران پوست و مو و پزشکان داروساز در داروخانه مهتاطب آماده پاسخگویی و راهنمایی شما هستند.

مقالات مرتبط:

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=24983

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان