بیوتین چه عوارض جانبی دارد؟

به نقل از مجله مهتاطب:

در دهه های اخیر بیوتین به عنوان یک ویتامین موثر در تقویت و رشد موها  وارد صنعت داروسازی شده است. مصرف بیوتین نیز مانند هر ماده ی دیگر ممکن است حاوی عوارض جانبی باشد. از طرفی مصرف بیش از حد ی که فراتر از نیاز روزانه بدن به بیوتین باشد منجر به عوارض شدیدی می گردد،  پس لازم است که در مورد مقدار مورد نیاز به مواد اطلاعاتی داشته و بر رژیم غذایی و نحوه تامین ویتامین بدن خود از جمله بیوتین نظارت داشته باشیم.
اگر در حال مصرف قرصی که حاوی بیوتین است می باشید پس توصیه می کنم مزایا و معایب بیوتین را به وسیله مطالب این مقاله دنبال کنید. بطور کلی مطالبی که مجله مهتاطب به آن می پردازد شامل: نقش بیوتین در بدن، عوارض جانبی بعد از مصرف بیوتین و عوارض مصرف بیش از حد آن، علائم کمبود بیوتین، نقش بیوتین در رشد مو و تداخلات دارویی با این ویتامین هستند

بیوتین چیست؟

بیوتین از گروه ویتامین B با نام B7 است. B7 را با نام های دیگری بنام ویتامین H، ویتامین کوآنزیم R، ویتامین ناخن سابق نیز میشناسند. جالب است بدانید که چرا به بیوتین ، ویتامین H نیز می گویند! حرف H را از مخفف یک کلمه آلمانی Haar und Haut به معنی پوست و مو گرفته اند.از روی همین نامگذاری می توان به نقش ضروری بیوتین در موها پی برد. البته کاربرد بیوتین فقط در بخش پوست، مو یا ناخن خلاصه نمی شود و این ویتامین مو در خانواده ی پرجمعیت B دارای فواید دیگری نیز می باشد که از جمله آنها می توان به عملکرد سوخت و ساز بدن اشاره کرد.

نقش بیوتین در بدن

بیوتین بطور طبیعی در بدن توسط باکتری های مفید روده تولید می شوند.B7 یکی از اجزای مهم آنزیم های بدن که مواد خاصی مانند چربی ها ، کربوهیدرات ها و اسیدهای آمینه را تجزیه می کند و در متابولیسم بدن و ایجاد آنزیم های مهم نقش حیاتی دارد .,ویتامین H اسیدهای آمینه را ترکیب کرده و پروتئین های را می سازد. بافت مو سرشار از پروتئینی بنام کراتین می باشد. به همین ترتیب از بیوتین برای تقویت پوست ، مو و ناخن مورد استفاده قرار می گیرد.

ریزش مو ناشی از کمبود بیوتین

 

محصول پیشنهادی :

تیم مهتاطب برای تامین بیوتین کپسول بیوتی هلث ۱۰۰۰ هلث اید را پیشنهاد می دهد. این محصول برای تامین بیوتین بدن در کنار تغذیه بسیار کمک کرده. بهترین تاثیر را این مکمل در کنار یک مکمل تقویت مو می گذارد.

کپسول بیوتی هلث 1000 هلث اید

طرز مصرف :

روزی ۱ عدد بعد از صبحانه با ۱ لیوان آب میل شود.

عوارض کمبود بیوتین در بدن

🔷نازک شدن مو
🔷طاسی
🔷کم پشت شدن مو
🔷پوسته پوسته شدن و قرمز شدن اطراف چشم ، دهان و بینی
🔷از دست دادن رنگ مو
🔷ناخن های شکننده
🔷افسردگی و توهم
🔷خستگی
🔷گزگز شدن دست و پا
🔷بثورات و حساسیت پوستی
🔷مشکلات ترشح انسولین
🔷مشکلات کلیوی

گز گز کردن دست ناشی از کمبود بیوتین

نکته : افرادی که مبتلا به بیماری التهابی روده هستند و یا سایر بیماری هایی که باعث بر هم زدن تعادل باکتری های روده می شوند ممکن است نتوانند به اندازه کافی بیوتین در بدن تولید کنند و دچار کمبود بیوتین شوند.

نکته ۲: افرادی که بیش از حد الکل می نوشند یا مقدار زیادی سفیدی تخم مرغ خام مصرف می کنند کمبود بیوتین رخ می دهد. آویدین نوعی پروتئین است که مانع جذب بیوتین می شود.

عوارض جانبی مصرف بیوتین

مصرف هر قرصی میتواند عوارض جانبی داشته باشد. ویتامین B7 به شکل محلول در آب است پس مقدار اضافی آن از طریق ادرار یا مدفدع از بدن خارج می شود.در نتیجه درصد بسیار کمی از افراد با مصرف بیوتین دچار عوارض جانبی می شوند اما این احتمال با مصرف بیش از حد بیوتین بیشتر می شود.در اینجا در مورد عوارض جانبی که بیوتین می تواند برای شما ایجاد کند جمع آوری کرده ایم.

🔺ایجاد جوش:

مصرف زیاد از حد بیوتین باعث جلوگیری از جذب ویتامین B5  می شود. ویتامین B5 تقویت کننده اپیدرم پوست می باشد و با آکنه مبارزه می کند. در نتیجه وقتی بیوتین مانع جذب B5  میشود جوشها بر روی پوست ظاهر می شوند.
جوشهایی که به علت مصرف بیوتین اتفاق می افتد در حواحی امتداد چانه و خط فک رخ می دهند.این جوشها خطرناک نیستند اما زندگی افراد مخصوصا اعتماد بنفس افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
جوشهای ناشی از مصرف بیوتین آکنه های کیستیکی هستند که به شکل سر سیاه ، سر سفید زیر پوستی و ملتهب و دردناک ایجاد شده اند. برای اطلاع بیشتر در رابطه با درمان جوش کلیک کنید.

جوش ناشی از بیوتین

حتما بخوانید: آزلائیک اسید; بهترین کرم های آزلائیک اسید برای درمان جوش

🔺کاهش قند خون:

بکاهعیوتین باعث می شود تا قند خون آهسته آزاد شود و این کندی سرعت آزادسازی باعث کاهش قند خون در بدن فرد می گردد.

کاهش قند خون بر اثر مصرف بیوتین

افزایش فشار خون:🔺

به دنبال کاهش قند خون ، افزایش فشار خون رخ می دهد.زیرا با آزاد سازی آهسته ی قند خون فشار خون بالا رفته و باعث ایجاد لخته خون در رگها و حتی سکته قلبی می شود.

افزایش فشار خون ناشی از مصرف بیوتین

اختلال در سیستم گوارشی:🔺

مصرف بیش از حد بیوتین می تواند باعث تداخل در عملکرد سیستم گوارشی مثل حالت تهوع ، اسهال و درد معده شود.

🔺بثورات شدید پوستی و حساسیت:

امکان دارد شما به این ویتامین حساسیت داشته باشید و حتی مصرف ان بصورت نرمال هم برای شما ایجاد حساسیت کند.این ایجاد حساسیت معمولا به شکل بثورات یا همان دانه های قرمز پوستی ظاهر می شوند و علت این اتفاق این است که سیستم ایمنی بدن بیوتین را یک ماده خارجی و دشمن می پندارد و نسبت به ان واکنش نشان می دهد.

حساسیت پوستی ناشی از مصرف بیوتین

 

مقدار مصرف مورد نیاز روزانه بیوتین

سازمان غذا و داروی ایالت متحده مقدار مجاز رژیم غذایی (RDA) برای مصرف بیوتین میزانی را مشخص نکرده اما طبق گفته هیات غذا و تغذیه انستیتوی پزشکی مصرف بیوتین را بر اساس رده سنی به شکل زیر بیان کرده است:

نوزادان ۰ تا ۱ سال
۵ تا ۶ میکرو گرم
کودکان ۱ تا ۹ سال ۸ تا ۱۲ میکرو گرم
افراد ۹ تا ۱۸ سال ۲۰ تا ۲۵ میکرو گرم
افراد ۱۸ سال به بالا ۳۰ میکرو گرم
زنان باردار و شیرده ۳۵ میکرو گرم

 

مواد غذایی حاوی بیوتین

بیوتین را برخی از مواد غذایی یافت می شود هر چند که مقدار آنها کم است. از جمله موادی که حاوی بیوتین هستند:
🔼موز
🔼هویج
🔼زرده تخم مرغ پخته شده
🔼آجیل
🔼حبوبات
🔼مخمر آبجو
🔼جگر
🔼گل کلم
🔼ماهی قزل آلا
🔼قارچ

مواد غذایی حاوی بیوتین

تداخلات دارویی با بیوتین

بیوتین با برخی از داروها تداخل دارد و مانع جذب انها می شود.مثلا با داروی کلسترول ، دیابت و ضد تشنج  در تداخل است. دیگر داروهایی که با بیوتین در تداخلند شامل موارد زیر هستند:

🔷آزیترومایسین
🔷سیپروفوکساسین
🔷کلاریترومایسین
🔷روکسی ترومایسین

سخن آخر:
تمامی موادی که ما در حال استفاده از آن هستیم دارای مزایا و معایبی هستند که باید از این ویژگی های مثبت و منفی با اطلاع باشیم و در صورتی که عوارض آزار دهنده و خطراک بودند به پزشک مراجعه کنیم تا با تشخیص وی مصرف آن ماده را قطع وترکیب دیگری  را در صورت امکان جایگزین آن کند.بیوتین نیز مستثنی از این ماجرا نیست و در کنار کاربردهای مفید آن عوارض جانبی مثل جوش زدن دارد.بهتر این است که هر ماده را بصورت طبیعی و در اندازه مورد نیاز روزانه مصرف کنیم تا دچار کمبود یا علائم مربوط به مصرف بیش از حد ان نشویم.

📝مطالب پیشنهادی:
درمان ریزش مو : از شر ریزش موهای خود خلاص شوید!
درمان جوش : درمان قطعی و سریع جوش صورت
راکوتان چه تاثیری در ریزش مو دارد؟
۴ داروی درمان کم خونی و جلوگیری از ریزش مو
۵ قرص برای رهایی از ریزش موی ناشی از تیروئید
۳ پکیج برای درمان ریزش موی سکه ای
تاثیر روغن آرگان بر مو
قرص بیوتین برای ریزش مو
نحوه مصرف قرص زینک
شامپو ضد ریزش مو
بهترین شامپو ریزش مو
شامپو آلپسین c1

شامپو کافئین سریتا​
شامپو ماینوکسیدیل
شامپو اویدرم ضد ریزش​
شامپو ضد ریزش فولیکا
شامپو ضد ریزش​ اسکالپیا
شامپو ضد ریزش هگور​
شامپو ضد ریزش​ پنتن
شامپو ضد ریزش کاندید
شامپو جوانه گندم سریتا​
شامپو سپیژن
شامپو ماینوکسی لافارر​
شامپو مینوتا سریتا​
شامپو پالمینکس اویدرم
شامپو ضد ریزش هگور​

شامپو سریتا برای موهای چرب
شامپو پرومین سریتا
شامپو ضد ریزش فیتو
شامپو ضد ریزش اریکه

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=24220

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان