به نقل از مجله مهتاطب:
برای اکثر مردم تلاش برای مقایسه و انتخاب بین کرم های ضد آفتاب کار پیچیده ای است. با وجود اینکه انتخاب بهترین کرم ضد آفتاب مهم است، نحوه ی استفاده ی صحیح از آن نیز ازاهمیت بالایی برخوردار است، چیزی که اکثر ما کمتر به آن توجه می کنیم.
معیارهای انتخاب بهترین کرم ضدآفتاب
کرم ضد آفتاب به دو روش پوست شما را در برابر اشعه های مضر خورشید مانند فرابنفش (UV) محافظت می کند. برخی از آن ها نور خورشید را از سطح پوست بازتاب می کنند، در واقع قبل از رسیدن به لایه های پوستی آن ها را انعکاس می دهند. برخی دیگر نیز اشعه فرابنفش را قبل از رسیدن به پوست، جذب خود می کنند و از این طریق مانع از رسیدن آن به پوست می شوند.
تا چنیدن سال قبل معیار انتخاب و خرید کرم ضد آفتاب مناسب، یک کرم با فاکتور محافظت در برابر آفتاب یا همان SPF بالا بود. که نشان دهنده ی میزان محافظت کرم در برابر اثرات سرطان زایی اشعه UV، یا به طور ویژه همان UVB ، است.
SPF تنها اشعه UVB را مسدود می کند. نوعی از اشعه فرابنفش A (UVA) وجود دارد که آن هم خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. با این تفاوت که اشعه UVA سبب سوختگی پوست نمی شود اما عمیقا می تواند به پوست نفوذ کند و سبب ایجاد چین و چروک گردد. اعتقاد متخصصان بر این است که تا ۹۰% از تغییرات پوستی به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه UNA است. بنابراین شما به یک ضد آفتاب مناسب نیاز دارید که قدرت محافظت در برابر طیف وسیعی از اشعه های UVA و UVB را داشته باشد. همچین کرمی معمولا شامل ترکیبات زیر است: بنزوفنون (اکسی بنزن)،سینامات (اکسیل متیل سینامات و سینوکسات)، سولیسوبنزن، سالیسیلات، تیتانیوم دی اکسید، زینک اکساید، آووبنزن (پارسول ۱۷۸۹) و اکامسول ( مکسوریل اس ایکس) است.
SPF15 یا بالاتر برای محافظت در برابر اشعه UVB
فاکتور SPF درواقعیت نشان دهنده ی میزات تأثیر کرم در برابر سوختگی ناشی اشعه UVB است. به عنوان مثال اگر شما پس از گذشت زمان ۱۰ دقیقه دچار آفتاب سوختگی می شوید استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF15 این زمان را ۱۵ برابر می کند. یعنی شما پس از گذشت ۱۵۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید، دچار آفتاب سوختگی خواهید شد.
سوالی که بسیاری از مشتریان از ما می پرسند این است که” SPF کرم ضد آفتاب باید چقدر باشد؟” SPF15 برای اغلب مردم متناسب است. اما در افرادی که خیلی پوست سفید و حساسی دارند و یا افرادی که سابقه سرطان پوست در خانواده خود دارند و همچنین کسانی که دچار بیماری های پوستی از قبیل لوپوس هستند، باید از کرم هایی با SPF30 یا بالاتر استفاده کنند. در نظر داشته باشید که کرم های ضد افتاب باSPF بالاتر، تنها به میزان خیلی اندک مزیت شان نسبت به سایر کرم ها با SPF پائین ترافزایش می یابد. شاید شما این گونه تصور کنید که کرمی با SPF30 دو برابر یک کرم با SPF15 عمل می کند اما در واقعیت چنین نیست. یک کرم با SPF15 می تواند ۹۳% از اشعه UVB را فیلتر کند و در مقابل کرمی با SPF30 به میزان ۹۷% این توانایی را دارد. هانطور که پیداست، تفاوت عملکرد بسیار اندک است.
محافظت در برابر UVA
محدوده ایSPF مشخصی برای تعیین عملکرد کرم های ضد آفتاب در برابر اشعه UVA وجود ندارد. بنابراین در این خصوص شما نیاز دارید به ترکیبات سازنده ی کرم ضد آفتاب توجه کنید. بهترین کرم های ضد آفتاب به منظور محافظت پوست در برابر اشعه UVA شامل ترکیبات زیر هستند: اکامسول، آووبنزن، اکسی بنزن، تیتانیوم دی اکسید، سولیسوبنزن یا اکسید روی.
۱) اکامسول:
یکی از ترکیبات شناخته شده جهت محافظت پوست در برابر اشعه UVA است. این ترکیب در حال حاضر در کشورهایی مانند کانادا و اروپا مورد استفاده قرار می گیرد و قیمت بالایی نیز دارد.
۲) آووبنزون:
این محصول نسخه ی جدید هلیوپلکس است که با نام آووبنزن ( یا پارسول ۱۷۸۹) شناخه شده است. با این تفاوت که این محصول ناپایدار است و در مقابل نور آفتاب زود تجزیه می شود.
۳) تیتانیوم دی اکسید یا اکسید روی:
یک گزینه با قیمت مناسب برای محافظت در برابر اشعه UVA است که در گذشته نیز مورد استفاده قرارمی گرفته است. کرم های ضد آفتابی که در گذشته شامل این عناصر بودند، چهره ی فرد را بی روح و رنگ پریده نشان می دادند اما امروزه با استفاده از تکنیک های جدید تر این مشکل برطرف شده است.
۴) مقاوم در برابر آب و عرق کردن:
اگر شما به ورزش و یا شنا می روید، توجه کردن به ضد آب بودن کرم ها اهمیت دارد. طبق گفته ی موسسه FDA یک کرم ضد آفتاب ضد تعریق مناسب، کرمی است که بتواند SPF خود را پس از ۴۰ دقیقه قرارگرفتن در زیرآب همچنان حفظ کند. کرم های خیلی مقاوم در برابر آب، کرم هایی هستند که پس از مدت ۸۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض آب همچنان SPF خود را حفظ کنند. این کرم ها در فواصل زمانی مشخصی نیاز به تجدید دارند.
بهترین کرم ضد آفتاب مخصوص کودکان
پوست نوزادان و کودکان بسیار حساس است و به راحتی توسط مواد شیمیایی موجود در کرم های ضد آفتاب بزرگسالان تحریک می شود. از مصرف کرم های حاوی پارا آمینوبنزوئیک اسید (PABA) و بنزوفنون هایی مانند دی اکسی بنزون، سالیسوبنزون اجتناب کنید. کرم ضد آفتاب کودکان حاوی ترکیباتی مانند تیتانیوم دی اکسید و اکسید روی است که پوست حساس آن ها را کم تر تحریم می کند. برای کودکان ۶ ماهه و بزرگتر، به دنبال کرم های با SPF 15 و بالاتر باشید. بهتر است کودکان زیر ۶ ماه کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند.
بهترین کرم ضد آفتاب برای کسانی که مشکلات پوستی و یا حساسیت دارند
برای کسانی که پوست بسیار حساسی دارند و یا از مشکلات پوستی مانند روزاسه رنج می برند، بهتر است از کرم های ضدآفتاب مخصوص کودکان استفاده کنند. ازخرید کرم هایی حاوی پارا آمینو بنزوئیم اسید (PABA)، و بنزوفنون هایی مانند دی اکسی بنزون، اکسی بنزون سا سالیسوبنزون خودداری کنید. این افراد نباید از کرم های حاوی الکل، عطر و یا نگهدارنده استفاده کنند.
سایر کرم هایی که حاوی مرطوب کننده هستند و یا کرم هایی که مناسب پوست های خشک و یا چرب هستند، در صورتی که نکات بالا در خصوص محافظت در برابر اشعه UVA و UVB درآن ها رعایت شده باشد، را می توانید امتحان کنید و عملکرد آن ها را مقایسه کنید.
بهترین کرم های ضد آفتاب مخصوص پوست خشک
انتخاب و خرید کرم ضد آفتاب پوست خشک کار آسانی است اما انتخاب بهترین کرم ضد آفتاب پوست خشک که برای پوست شما بیشترین کارآیی و اثربخشی را داشته باشد شاید کمی دشوار باشد.یک کرم ضد آفتاب پوست خشک باید علاوه بر محافظت پوست در برابر اشعه UVA و UVB خورشید باید بتواند به پوست چربی و رطوبت لازم را برساند تا خشکی آن را نیز درمان کند و از طرفی نباید باعث ایجاد قرمزی، حساسیت یا جوش بر پوست شود و یا بوی نامطبوعی داشته باشد.
چند مدل از بهترین کرم های ضد آفتاب مخصوص پوست خشک:
🔶کرم ضد آفتاب پوست حساس و قرمز درماتیپیک
🔶کرم ضد آفتاب پوست خشک و نرمال SPF 50 اریکه
🔶کرم ضد آفتاب رنگی پوست نرمال SPF 50 ام کیو
🔶کرم ضد آفتاب پوست خشک و معمولی SPF 50 ژنوبایوتیک
برای خرید این ضد آفتاب ها میتوانید با شماره ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲ تماس بگیرید و یا اسم محصول مورد نظر را در واتساپ-تلگرام ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲ ارسال نمائید تا مشاوران شما را در ثبت سفارش راهنمایی کنند.
بهترین کرم های ضد آفتاب مخصوص پوست چرب و جوشدار
یکی از سخت ترین و حساس ترین خریدهای لوازم آرایشی و بهداشتی برای افرادی که پوست چرب و مستعد جوش دارند ، انتخاب یک کرم ضد آفتاب فاقد چربی است که بتواند علاوه بر محافظت بالا در برابر اشعه های مضر خورشید ، چربی پوست آنها را متعادل کرده و دیگر با زدن کرم ضد آفتاب به صورت آنها برق نیوفتد و از همه بدتر بعد از مدتی دچار جوش نشوند.
بهترین کرم ضد آفتاب پوست چرب و جوشدار
ضدآفتاب های پرطرفدار و مرغوبی که بر اساس نظرات مصرف کنندگان در فضای مجازی و داروخانه مهتاطب به شما معرفی می گردند شامل :
💠ضد آفتاب فاقد چربی SPF 50 ام کیو
💠ضد آفتاب فاقد چربی SPF ۵۰ اریکه
💠ضد آفتاب پوست چرب و جوشدار SPF 50 درماتیپیک
💠ضد آفتاب سانوژن SPF 50 ژنوبایوتیک
برای خرید این ضد آفتاب ها میتوانید با شماره ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲ تماس بگیرید و یا اسم محصول مورد نظر را در واتساپ-تلگرام ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲ ارسال نمائید تا مشاوران شما را در ثبت سفارش راهنمایی کنند.
کرم ضد آفتاب، لوسیون یا اسپری؟ کدام یک بهتر است؟
هر کدام از این مواد مزایا و معایب خود را دارند که ما به آنها اشاره می کنیم:
- کرم ضد آفتاب: در صورت داشتن پوست خشک حتما کرم در اولویت قرار دهید.
- لوسیون: چرب تر از کرم ضد آفتاب هستند و معمولا برای بخش وسیعی از پوست استفاده می شوند.
- ژل: در نواحی از بدن که بیشتر مو دارند مانند پشت سر یا سینه از لوسیئن استفاده نمایید.
- اسپری: کاربرد خاصی ندارد اما مصرف آن برای کودکان آسان تر است. توجه داشته باشید که برای جلوگیری از استنشاق این محصول، نزدیک صورت و دهان خود، اسپری نزنید.
یک کرم ضد آفتاب خوب باید فیزیکی باشد یا معدنی؟
کرم های ضد آفتاب را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
۱) کرم ضد آفتاب معدنی
۲) ضد آفتاب شیمیایی
فیزیکی یا شیمیایی بودن ضد آفتاب، نوع ماده ای را که برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید استفاده می شود، توصیف می کند. کرم های ضد آفتاب فیزیکی یا مینرال حاوی اکسید روی یا دی اکسید تیتانیوم هستند. آنها روی پوست قرار می گیرند و مانند یک سپر عمل می کنند تا اشعه خورشید را منحرف کنند. آنها ضد آفتاب فیزیکی نامیده می شوند زیرا مانع فیزیکی بین پوست شما و اشعه ماوراء بنفش ایجاد می کنند.
کرم های ضد آفتاب شیمیایی حاوی موادی مانند آووبنزون ، اکسی بنزون ، اکتیسالات و اکتینوکسات هستند و جذب پوست شما می شوند. هنگامی که اشعه ماوراء بنفش به پوست شما نفوذ می کند، این مواد شیمیایی مانند یک اسفنج عمل می کنند و آنها را جذب می کنند. طبق تجربه افرادی که از این دو ضد آفتاب استفاده کرده اند، کرم های ضد آفتاب مینرال دارای بافت ضخیم و گچی بودند، اما امروزه عملاً به اندازه کرم های ضد آفتاب شیمیایی سبک و صاف هستند.
هر کدام از ضد آفتاب های فیزیکی و شیمیایی مزایا و معایب خود را دارند، پس دقیقا نمی توان گفت کدام یک بهتر است. همه چیز به نوع پوست و سلیقه شخصی شما بستگی دارد. فیزیکی یا شیمیایی بودن، معیار خوبی برای خوب بودن یک کرم ضد آفتاب نیست. مهم ترین فاکتورهایی که خوب بودن یک ضد آفتاب را تعیین میکنند، عدد SPF، ضد آب بودن، محافظت در برابر اشعه های مضر خورشید و داشتن ترکیبات مهم و مفید است. شما می توانید برای اطلاع کامل از تفاوت های ضد آفتاب فیزیکی و شیمیایی به مقاله کرم ضد آفتاب مینرال بخرم یا شیمیایی مراجعه نمایید.
مطالعه بیشتر: