به نقل از توریستگاه:
در این مقاله قصد داریم تا به بررسی ۱۳ کشور ثروتمند از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی در برابری قدرت خرید بپردازیم. توجه داشته باشید که ما از شاخص برابری قدرت خرید برای مشخص کردن قیمت واقعی دلار در هر کشور و در هر سال استفاده می کنیم. همانند سال ۲۰۱۶، کشورهای نفتی امسال هم در صدر جدول ثروتمندترین کشورهای جهان قرار دارند.
۱۳. اتریش با سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۰,۰۷ دلار
این کشور که در نزدیکی کوه های آلپ واقع شده، جمعیتی در حدود ۸.۷ میلیون نفر دارد و درآمد سرانه اش ۵۰,۰۷ دلار است که حدوداً چهار برابر متوسط درآمد سرانه جهانی می باشد. البته باید گفت که بخش خدماتی قدرتمند و نزدیکی این کشور به آلمان، بازاری آماده برای فولاد، آهن و محصولات کشاورزی این کشور به وجود آورده است. پایتخت اتریش، وین، بعد از هامبورگ، لندن، لوکزامبورگ و بروکسل، پنجمین پایتخت ثروتمند در اروپا به شمار می آید.
۱۲. هلند با سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۰,۸۹۸ دلار
با جمعیتی ۱۶.۸ میلیون نفری و سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۰,۸۹۸ دلار، هلند چیزی بیشتر از کشور گل های لاله است. موفقیت این کشور به علت سه بخش کلیدی به وجود آمده: معدن، کشاورزی و تولید. بسیاری از مردم نمی دانند که هلند در واقع از چهار کشور تشکیل شده و آنها آروبا (Aruba)، کوراسائو (Curaçao)، هلند و سینت مارتن (Sint Maarten) هستند که در میان آنها هلند به تنهایی ۹۸ درصد این کشور را تشکیل می دهد.
۱۱. عربستان سعودی با سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۴,۴۳۱ دلار
عربستان یکی از کشورهای نفت خیز است که در آن دولت، فعالیت های اصلی اقتصادی را کنترل می کند و سرانه تولید ناخالص داخلی بالایی نیز دارد. سرانه تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی ۵۴,۴۳۱ دلار است. این کشور ۱۸ درصد از منابع نفت خام جهان را در دست دارد و بزرگترین صادر کننده نفت خام می باشد. این کشور برای سال های زیادی است که نقشی اساسی در اوپک بازی می کند. بخش نفتی این کشور تقریباً تمام درآمد و سود صادراتش را تشکیل می دهد. با وجود اینکه کشور عربستان سعودی بزرگترین ذخیره نفت خام در جهان را در دست دارد، درآمد سرانه اش از کشورهای کوچک همسایه اش در خلیج فارس بسیار کمتر است.
۱۰. ایالات متحده آمریکا با سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۷,۴۶۷ دلار
درحالیکه اکثر کشورهای موجود در این لیست جمعیت کمی دارند، وجود بزرگترین اقتصاد دنیا، ایالات متحده آمریکا، با جمعیت ۳۱۰ میلیون نفری اش که توانسته سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۷,۴۶۷ دلار را حفظ کند، واقعاً تاثیر گذار است. دلایل موجود پشت این موفقیت زیادند و از جمله آنها می توان به صنعت خودروسازی داخلی بزرگ، بخش تکنولوژی که به نوآوری اهمیت می دهد و سیستم دموکراسی ای که به کارآفرینی و حقوق مالکیت فکری احترام می گذارد اشاره کرد.
۹. سوئیس با سرانه تولید ناخالص داخلی ۶۲,۸۸۲ دلار
سرانه تولید ناخالص داخلی برای هر شهروند سوییسی ۶۲,۸۸۲ دلار است. سیستم بانکداری و موسسات اقتصادی، کشور سوئیس و اقتصادش را در حرکت نگه می دارند. نکته مهم این است که برخی از ثروتمندترین افراد و شرکت های دنیا در بانک سوئیس حساب دارند و به همین دلیل این کشور سرمایه زیادی برای سرمایه گذاری دارد. زوریخ و ژنو که معروف ترین شهرهای سوئیس هستند، دفعات زیادی بین ده شهر برتر جهان از نظر استانداردهای زندگی قرار گرفته اند.
۸. نروژ با سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۹,۳۲ دلار
این کشور که در شمال اروپا قرار دارد، با سرانه تولید ناخالص داخلی ۵۹,۳۰۲ دلاری، به جمعیت ۴.۹۷ میلیونی نفری اش اجازه استفاده از مزایای اقتصاد کوچک اما قدرتمندش را می دهد. اقتصاد این کشور بر پایه ماهیگیری، منابع طبیعی و اکتشافات نفتی استوار است. نروژ هشتمین صادرکننده نفت خام، نهمین صادرکننده نفت تصفیه شده و سومین صادر کننده گاز طبیعی می باشد.
۷. ایرلند با سرانه تولید ناخالص داخلی ۶۳,۸۸۳ دلار
جزیره زمرد با جمعیت سرانه ۴.۸ میلیونی نفری درآمد سرانه ای معادل ۶۸,۸۸۳ دلاری دارد. صنایع اصلی این کشور که به اقتصاد آن کمک می کنند شامل نساجی، استخراج معدن و صنایع غذایی می باشند که باید بدانید این موارد گفته شده تقریباً در تمام اقتصادها نقش مهمی دارند. در رتبه بندی های او ای سی دی (OECD)، ایرلند در رده چهارم قرار گرفته است.
۶. امارات متحده عربی با سرانه تولید ناخالص داخلی ۷۲,۴۱۹ دلار
امارات متحده عربی سرزمینی با مساحتی در حدود ۸۳ هزار و ۵۹۹ کیلومتر مربع را در اختیار دارد که یعنی این کشور به راحتی در نیویورک جا می شود چراکه مساحت نیویورک بیش از ۱۴۱ هزار ۲۹۹ کیلومتر مربع است. جمعیت ۹.۲ میلیون نفری این کشور تنها کمی از جمعیت ایالت نیوجرسی بیشتر بوده و یک سوم از سرانه ۷۲,۴۱۹ دلاری، از درآمدهای نفتی حاصل می شود و همچنین بخش خدمات و مخابرات نیز سهم زیادی از این عدد دارند. امارات دومین اقتصاد بزرگ در دنیای عرب پس از عربستان به شمار می آید.
۵. کویت با سرانه تولید ناخالص داخلی ۷۳,۸۱۷
کویت اقتصادی کوچک و نسبتاً باز است که شهروندانش از سرانه تولید ناخالص داخلی ۷۳,۸۱۷ لذت می برند. هم اکنون با ارزش ترین پول در جهان دینار کویت است. این کشور که حدود ده درصد از ذخایر نفتی جهان را در دست دارد و نفت خام تقریباً نیمی از تولید ناخالص داخلی و ۹۵ درصد از درآمدهای دولت و صادرات را تشکیل می دهد. شاید جالب باشد که بدانید در سال های اخیر، کویت به خاطر وضعیت مالی مثبتش کار بسیار کمی برای متحول کردن اقتصادش انجام داده است.
۴. برونئی (Brunei) با سرانه تولید ناخالص داخلی ۷۷,۴۴۱ دلار
برونئی کشوری کوچک با اقتصادی قوی است که ترکیبی از تاسیس شرکت های داخلی و خارجی، مقررات دولتی، معیار های رفاهی و سنت های روستایی است که باعث شده به سرانه تولید ناخالص داخلی ۷۷,۴۴۱ دلاری برسد. می توان گفت که اقتصاد این کشور کاملاً با صادرات نفت تصفیه شده و گاز طبیعی پشتیبانی می شود. مانند دیگر کشورهای نفتی موجود در این لیست، دولت در حال تلاش برای کم کردن وابستگی اقتصادی به نفت و گاز است.
۳. سنگاپور با سرانه تولید ناخالص داخلی ۸۷,۸۵۶ دلار
این کشور کوچک با درآمد سرانه ۸۷,۸۵۶ دلاری، از رتبه پنجم به رتبه سوم رسیده است که پنج برابر از درآمد سرانه عادی مردم در جهان بیشتر بوده و باید بدانید که پایه اقتصاد سنگاپور، بخش خدمات اقتصادی، صادرات صنایع شیمیایی و سیاست های لیبراری اقتصادی اش است که رشد و نوآوری را ترویج می دهد. سنگاپور دومین بندر شلوغ دنیا را دارد که به تنهایی در سال ۲۰۱۱ توانسته ۴۱۴ میلیارد دلار کالا صادر کند.
۲. لوکزامبورگ با سرانه تولید ناخالص داخلی ۱۰۵,۸۸۲ دلار
کشور لوکزامبورگ با سرانه تولید ناخالص داخلی ۱۰۵,۸۸۲ دلاری، که ۹ برابر متوسط جهانی است، به عنوان نماد ثروت شناخته می شود. ستون استقامت این اقتصاد قوی، بخش مالی تپنده، سیاست های پولی محتاطانه، و بخش های اقتصادی و فولادی پویایش است. بانکداری در لوکزامبورگ بزرگترین بخش اقتصادی بوده که به تنهایی ۱,۲۴ تریلیون دلار دارایی دارد.
۱. قطر با سرانه تولید ناخالص داخلی ۱۲۷,۵۲۳ دلار
قطر به علت سرانه تولید ناخالص داخلی ۱۲۷,۵۲۳ دلاری اش در صدر لیست ۱۰ کشور ثروتمند جهان قرار می گیرد. قطر صنعت اکتشاف نفت توسعه یافته ای دارد که باعث شده صنعت نفت خام ۷۰ درصد درآمد دولت، ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۸۵ درصد از درآمد صادرات را تشکیل دهد. این کشور به علت ثروت و موفقیت اقتصادی اش، به عنوان میزبان جام جهانی سال ۲۰۲۲ انتخاب شده و اولین کشور عربی است که برای برگزاری چنین رویداد مهمی برگزیده شده. با این وجود، قطر در این لیست به علت استفاده اش از مردم آسیا و آفریقا برای کار اجباری، پر بحث ترین کشور به شمار می آید.
منبع: worldatlas