برای لکنت به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

به نقل از مجله پزشکی:

همه افراد در طول زندگی خود لکنت را تجربه میکنند. اما برای لکنت به چه پزشکی باید مراجعه کنیم؟ درگیری با یک اختلال بخشی از ماجراست اما بخش مهمتر آن اطلاع داشتن از روند درمان تا رسیدن به بهبودی کامل است.
راه درمان هر اختلال در دانش متخصصین مربوط به آن است. جالب است که اکثر افراد در این مورد ناآگاهاند و حتی راه حل لکنت را در صبر کردن برای رفع آن میدانند. در حالی که درمان لکنت در دستان متخصصان این حوزه است. انتخاب بهترین زمان مراجعه به پزشک برای درمان در گرو شناخت درمانگر و اعتماد به دانش او است. در پایان این مقاله مجله پزشکی، دقیقا میدانید از چه کسی برای درمان لکنت کمک بگیرید.

گفتار درمان؛ پزشک ذهن و زبان

اولین و بهترین درمان برای لکنت مراجعه به یک درمانگر زبان و گفتار است. آسیب‌شناسان گفتار و زبان افرادی هستند که به طور تخصصی به برسی علت لکنت می‌پردازند و در جهت درمان اختلالات گفتاری، زبانی، بلعی آموزش‌هایی را در دستور کار خود قرار می‌دهند. آن‌ها به خوبی با آناتومی و فیزیولوژی دستگاه گفتاری و سیستم مغزی آشنا هستند و می‌توانند انواع آسیب‌های مربوط به این حوزه را شناسایی و درمان کنند.

پزشک گفتار؛ گفتاردرمانگر

چه زمان باید برای لکنت به گفتار درمان مراجعه کرد؟

معمولا حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد از کودکان که دچار لکنت می‌شوند بدون مداخله درمان می‌شوند. اما برای بزرگسالان همچین عددی وجود ندارد و در صورت ابتلا به لکنت باید بلافاصله به گفتاردرمانگر مراجعه کنند. در صورتی که لکنت کودک شدید بود یا لکنت شدت پیدا کرد باید سریعا به درمانگر گفتار و زبان مراجعه شود. همچنین در صورتی که شدت لکنت ثابت بود اما بیش از ۶ ماه ادامه داشت مراجعه به آسیب‌شناس گفتار و زبان ضروری است. حتی متخصصان توصیه می‌کنند کودکان شش ماه صبر نکنند و بدون فوت وقت برای ارزیابی و درمان به پزشک مراجعه کنند.

در چه سنی باید برای گفتار درمانی مراجعه کرد
اجازه ندهید لکنت کهنه و عمیق شود. هر چه زودتر برای درمان لکنت به درمانگر مراجعه کنید؛ طول درمان و هزینه درمان کمتر خواهد بود.

در مراجعه به گفتار درمان، لکنت چگونه تشخیص داده می‌شود؟

پس از مراجعه، گفتار درمانگر از شما مصاحبه و تاریخچه می‌گیرد. برای این کار سوالات متفاوتی می‌پرسد. از سن و دارو های مصرفی گرفته تا سابقه لکنت در خانواده و تمام موارد دیگری که نیاز است مورد بررسی قرار بگیرد.
در صورتی که مصاحبه از خود مراجعه‌کننده گرفته شود متخصص گفتار، فرد را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد. ممکن است از مراجعه‌کننده بخواهد در مورد یک مسئله خاص یا هر چیز دیگری صحبت کند تا دقیق‌تر فرد را ارزیابی کند. اگر مراجعه‌کننده کودک باشد؛ آسیب‌شناس گفتار و زبان قبل یا بعد از مصاحبه با والد یا مراقب کودک از او نمونۀ گفتاری می‌خواهد یا با ارتباط برقرار کردن با کودک سعی می‌کند گفتار او را مورد بررسی قرار دهد.

مراجعه به گفتار درمان برای درمان لکنت

چه داروهایی برای درمان لکنت توسط پزشک تجویز می‌شود؟

تا به حال دارویی برای درمان لکنت کشف نشده است و تنها روش درمان آن استفاده از خدمات گفتاردرمانی است. همچنین تا به امروز اثر مثبت درمان‌های سنتی و دارویی بر لکنت تایید نشده است. افراد سودجو زیادی هستند که با روش‌هایی مانند شبیه سازی ذهن و این قبیل روش‌ها سعی در فریب بیماران و  کسب درآمد از این راه دارند. بهتر است در این مورد آگاه باشید و برای زمان و پول خود ارزش قائل شوید و بدانید فقط گفتار درمانگر می‌تواند به شما کمک کند.

آیا تمرین های خانگی را می‌توان جایگزین درمان های پزشک کرد؟

جواب قطعی این سوال خیر است؛ تمرین‌ها و روش‌هایی که برای درمان لکنت در خانه توصیه می‌شوند؛ به روند بهبودی سرعت می‌بخشند، اما به هیچ عنوان نمی‌توانند یک درمان مستقل برای لکنت باشند. همچنین ممکن است؛ پس از مراجعه به آسیب‌شناس گفتار و زبان یک سری تمرین برای شما تجویز شود. آنها را جدی بگیرید و دقیق و مستمر از آنها استفاده کنید.

مراجعه به گفتار درمان یا تمرین خانگی برای درمان لکنت

آیا برای پیشگیری از لکنت باید به پزشک مراجعه کرد؟

به نظر نمی‌رسد لکنت قابل پیش بینی باشد و تا زمان بروز پیدا کردن آن نمی‌توان از وجود آن آگاهی پیدا کرد. اما با توجه به عوامل مؤثر در ابتلا به لکنت می‌توان این احتمال را داد که آیا فرد مستعد ابتلا به لکنت است یا نه؛ جنسیت، داشتن سابقه خانوادگی لکنت، تنش‌های محیط زندگی و از این قبیل عوامل خطر می‌تواند به ما بگوید که باید در زمینه آموزش و پرورش زبانی و گفتاری در کودک حساسیت بیشتری به خرج داد.

آیا بعد از درمان توسط پزشک امکان بازگشت لکنت وجود دارد؟

اگر بعد از درمان لکنت دچار برگشت شدید نگران نباشید؛ این اتفاق یک امر رایج و معمول است. درمانگر بعد از درمان کامل شما زمان های مشخصی را معین میکند تا به بررسی و ارزیابی شما بپردازد تا در اولین مراحل ریلاپس جلوی آن را بگیرد. بنابراین نسبت به چکاپ‌های برنامه ریزی شده بی اهمیت نباشید و دقیق عمل کنید. والبته به شدت و علت لکنت شما این پیگیری‌ها تا ۲ الی ۵ سال بعد از درمان کامل باید صورت بگیرد. ریلاپس کردن لکنت در بزرگسالان بیشتر از کودکان دیده می‌شود، همچنین مردان بیش از زنان دچار ریلاپس می‌شوند. در صورتی که بازبینی وضعیت را جدی نگرفته‌اید و دچار ریلاپس شده‌اید، نگران نباشید؛ درمان ریلاپس به مراتب راحت تر و کم هزینه تر از درمان اولیه لکنت است. همچنین شما یک بار لکنت را شکست داده اید، پس دوباره می‌توانید این کار را انجام دهید.

بازگشت لکنت بعد از درمان توسط گفتار درمان

آیا لکنت به طور کامل توسط پزشک درمان میشود؟

این جواب بستگی به شما دارد. در صورتی که پیگیر روند درمان باشید، به صورت منظم در جلسات درمانی شرکت کنید و از متخصصان این حوزه کمک بگیرید قطعا می‌توانید از پس لکنت برآیید و آن را مهار کنید. لکنت شما بر اساس شدت و قدمت و عوامل دیگر می‌تواند از ۲ یا ۳ جلسه تا بیش از ۴۰ جلسه نیاز به درمان داشته باشد.

تجربه شما از لکنت و درمان آن می‌تواند به افراد زیادی کمک کند. منتظر نظرات شما در این رابطه هستیم.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=21196

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان