اهمیت دسترسی عادلانه به خدمات و مراقبت‌های سرطان

عملکرد شبکه استان قم به عنوان مدل مناسب برای ارائه خدمت طرح مدیریت بهینه و جامع مبتلایان به سرطان در همایش ملی «دسترسی عادلانه همگانی به خدمات و مراقبت‌های سرطان» مورد تأکید قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش ملی «دسترسی عادلانه همگانی به خدمات و مراقبت‌های سرطان» با حضور مسئولان کشوری و استانی، در قم برگزار شد.

در پنل نخست “عملکرد شبکه” گزارشی از اقدامات و عملکرد کارگروه‌های دارو، مددکاری، اطلاع‌رسانی و آموزش از سوی علی اصغر یعقوبی رئیس هیأت مدیره شبکه ملی تشکل‌های مردمی و مؤسسات خیریه حوزه سرطان و عبدالرحیم حزینی نایب رئیس هیأت مدیره شبکه و همچنین علی مهرابی بهار مدیرعامل شبکه ارائه شد.

پیشگیری و تشخیص به هنگام مؤثر است

علی اصغر یعقوبی رئیس هیئت مدیره شبکه ملی تشکل‌های مردمی و مؤسسات خیریه حوزه سرطان در این پنل، اهمیت دو شاخص در شیوع بیماری سرطان را دارای اهمیت دانست و اظهار داشت: پیشگیری و تشخیص به هنگام در درمان سرطان بسیار حائز اهمیت بوده و باید با اطلاع‌رسانی دقیق و آگاه‌سازی و ارتباط چهره‌به‌چهره به مردم و بیمار بتوان در درمان و کاهش التیام بیماری کمک کرد.

وی با اشاره به سابقه تشکیل شبکه ملی خیرین حوزه سرطان گفت: این شبکه از سال ۹۵ فعالیت خود را با مجوز وزارت بهداشت آغاز کرد و در ابتدا ۴۰ عضو داشت که در حال حاضر ۶۱ خیریه حوزه سرطان در سراسر کشور به عضویت این شبکه در آمده اند.

لزوم همکاری خیریه‌ها با دانشگاه‌ها

عبدالرحیم حزینی نایب رئیس شبکه ملی سرطان بر لزوم کمک بیشتر خیرین برای دستگیری از افرادی که علاوه بر مبارزه با بیماری، مشکل هزینه درمان را دارند، تاکید کرد.

وی گفت: در تمام دنیا اگر خیریه‌ها به دانشگاه‌ها، نظام سلامت و انکولوژیست ها همکاری نزدیک نداشته باشند، بیمار و خانواده او نمی‌توانند از خدمات کافی بهره مند شوند.

حزینی با اشاره به گران بودن هزینه‌های درمان سرطان، افزود: سرطان و مرگ و میر دو شاخصی هستند که با پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان و مراقبت‌های تسکینی مهار می‌شود.

بهره مندی از خدمات خیریه‌ها

مدیرعامل شبکه ملی خیرین حوزه سلامت نیز در بخش دیگری از این پنل با ارائه گزارشی از اقدامات و عملکرد تشکل‏‌های مردمی و مؤسسات خیریه حوزه سرطان، اظهار داشت: این شبکه با ایجاد سامانه مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان، به رفع دغدغه بیماران مبتلا به سرطان اقدام کرد تا بیماران از خدمات خیریه‌های مختلف در زمان مناسب بدون مراجعه بهره‌مند شوند.

علی مهرابی بهار، اجرای آزمایشی طرح مدیریت بهینه و جامع مبتلایان سرطان در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی قم نخستین دانشگاهی بود که با اجرای این مدل به نحوی از پیشگیری و غربالگری گرفته تا تشخیص زودهنگام و بهنگام و درمان سرطان را از فاز مطالعاتی و علمی وارد فاز اجرایی کرده است.

وی اضافه کرد: با تشکیل شبکه ملی خیرین فاصله ارائه خدمت، گستره جغرافیایی و گستردگی خدمت کاهش پیدا کرده به طوری که ارائه خدمت به دورترین نقطه کشور و اتباع بیگانه تا حد زیادی برطرف شده است.

دسترسی عادلانه به خدمات تشخیص و درمان

عضو هیئت مدیره شبکه ملی خیرین نیز تلاش برای تحقق دسترسی عادلانه به خدمات و مراقبت‌های حوزه سرطان را از جمله اهداف برگزاری این همایش برشمرد.

محمد جهانگیری در این همایش که با حضور جمعی از متخصصان و خیرین بخش سلامت برگزار شد، با اشاره به شعار امسال «بشناسیم، همصدا شویم تا تأثیرگذار باشیم»، افزود: یکپارچه سازی خدمات، سیستم سازی و بهره مندی از ظرفیت‌های موجود، وظیفه شبکه ملی خیرین سرطان است.

مدیرعامل مکسا، در پنل ارائه مدل مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان، یادآور شد: این سند حاصل ۶ ماه مطالعه در دانشگاه علوم پزشکی قم و بررسی اسناد ۷ کشور دنیا و ۲۰ سند ملی در حوزه سرطان است. اجرای این الگو از پیشگیری شروع شده و توجه ویژه ای به سبک زندگی و مسائل زیست محیطی دارد.

مدیریت بهینه در دستور کار علوم پزشکی قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در طرح مدیریت بهینه و جامع سرطان تمامی مسائل خدمات مربوط به سرطان، شبکه‌سازی، دسترسی عادلانه و نظام یکپارچه در کنار یکدیگر قرار گرفته تا بتوانیم در راستای خدمات رسانی به بیماران سرطانی گام برداریم.

محمدمهدی مصری افزود: مدیریت بهینه و جامع سرطان نکته حائز اهمیتی است که دانشگاه علوم پزشکی قم از یک سال و نیم پیش در دستور کار خود قرار داده و توانسته به دستاوردهای خوبی در این زمینه برسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: برگزاری این نشست‌ها و بررسی علمی مسائل، منجر می‌شود نقشه راه را به درستی طراحی و خلاءهای خدمتی را برطرف کنیم.

مصری با بیان اینکه هدف گذاری‌ها در امر سرطان انجام شده است، اظهار کرد: در تلاش هستیم خدمات در حوزه سرطان را گسترش دهیم که موجب امیدآفرینی، شبکه سازی، دسترسی عادلانه خواهد شد.

وی با تاکید بر اهمیت توجه معنویت و اخلاق بیان کرد: دین، معنویت و اخلاق در کنار مسائل سلامت و درمان موجب بالندگی، امیدآفرینی و گسترش برنامه‌های درمانی خواهد شد که به این موضوع غربی‌ها نیز اذعان دارند و از این رو استان قم با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های معنوی که دارد، باید برنامه محور و الگو باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به نقش سازمان‌های مردم نهاد و سمن‌ها در موضوع سرطان اشاره کرد و گفت: نقش این مراکز بر کسی پوشیده نیست و می‌توانند راه‌های ناهموار را هموار کنند و در توسعه ارائه خدمات درمانی بهینه سرطان اثر بخش باشند.

مصری بیان کرد: در راستای اجرای طرح مدیریت بهینه و جامع سرطان با بیمه‌ها به ویژه بیمه سلامت استان نیز جلساتی برگزار و قول همکاری داده‌اند و این الگو می‌تواند در سراسر کشور استفاده شود.

به گفته وی، توسعه فناوری‌های دیجیتال و استفاده از آی تی گام دیگری است که باید در خیریه‌ها و مراکز اجرایی کشور به کار گرفته شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم در این همایش، خواستار همکاری بیشتر خدمات بیمه سلامت در حوزه درمان بیماری سرطان شد.

ارزش کار خیر به کار گروهی است

حجت الاسلام‌والمسلمین حاج علی دیانی مدیر عامل بنیاد خیریه راهبردی آلاء نیز با بیان ارزش خدمتی که کادر درمان و جامعه سلامت به بیماران ارائه می‌دهند، گفت: لازمه انجام این مهم هم‌افزایی و داشتن همکاری به منظور ارائه بهترین نوع خدمات است.

وی تأکید کرد: لازمه عمل خیر هم افزایی، تعامل با دیگر افراد جامعه است و ارزش کار خیر به کار گروهی است.

سخنران پایانی این همایش، لیلا مؤدب شعار رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت بود.

وی گفت: در حوزه سرطان تجارب گرانقدری با خیران داشته ایم که تجربه آن در دیگر نقاط دنیا وجود ندارد.

مؤدب شعار افزود: خیران آخرین تکیه گاه ما هستند وقتی از طریق قانونی نمی‌توانیم پروژه‌ها را پیگیری کنیم نگاه ما به کمک خیران است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=18816

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان