انواع بیماری لیکن پلان و راه درمان هر یک

به نقل از مجله مهتاطب:

امروزه بیماری های پوستی بسیاری جان انسان ها را تهدید می کنند. با توجه به این که قسمت عظیمی از زیبایی شما را پوستتان تشکیل می دهد؛ باید راهی موثر برای مقابله با مشکلاتی که برایش پیش می آید؛ پیدا کنید.
جهت مقابله با آن ها باید سریعا به تشخیص و درمانشان بپردازید. تشخیص بیماری های پوستی کار بسیار آسانی بوده و تنها با توجه به علائمی که ظاهر می شوند؛ می توانید به سادگی آن ها را تشخیص دهید. اما گاهی اوقات با بیماری ها و مشکلاتی مواجه می شوید که تا به حال نه اسمشان را شنیده و نه اطلاعاتی درباره آن ها دارید. یکی از نمونه های شایع که اغلب مردم با آن آشنا نیستند؛ بیماری لیکن پلان می باشد. در ادامه مطلب قصد داریم شما را بیش تر با این مشکل آشنا کرده و به سوالات مختلف در رابطه با آن به طور کامل پاسخ دهیم.

 

​داروخانه اینترنتی مهتاطب
تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtate.com خریداری نمائید.

لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید.

پشتیبانی و مشاوره در برنامه واتساپ-تلگرام: ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲
شماره تماس: ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲

بیماری لیکن پلان چیست؟

بیماری لیکن پلان تقریبا یکی از شایع ترین بیماری ها در میان مردم دنیا است که از طریق التهاب و تورم روی پوست و داخل دهانتان شناسایی خواهد شد. همچنین ممکن است هنگام ابتلا به این بیماری، شاهد بثوراتی که با خارش همراه است نیز بر روی پوست خود باشید. دقت کنید که اگر آن ها در داخل دهان شما به وجود بیایند؛ سوزش و درد را نیز در آن ناحیه تجربه خواهید کرد.
علت به وجود آمدن بیماری لیکن پلان به طور کامل مشخص نیست؛ اما پزشکان چندین عامل را موثر می دانند که در ادامه مطلب آن ها را برایتان بررسی خواهیم کرد.

بیماری لیکن پلان

۱) هپاتیت (آسیب به کبد): هپاتیت نوع C (این ویروس به طور مستقیم به کبد شما حمله کرده و عملکرد آن را مختل خواهد کرد)

۲) عوارض بعضی از دارو ها: عوارض برخی از دارو هایی که جهت درمان بیماری های فشار خون بالا، دیابت، بیماری قلبی و مالاریا مورد استفاده قرار می گیرند.

۳) پر کردن دندان ها: همچنین اگر به دندان پزشک مراجعه کردید تا دندان خود را پر کنید؛ ممکن است با این مشکل به عنوان یک واکنش از طرف دندانتان، مواجه شوید.

۴) مشکلاتی از جمله مشکلات خود ایمنی: در این شرایط ممکن است سلول های سیستم ایمنی بدن شما، اشتباهی به سیستم ایمنی بدن حمله کرده و به او آسیب برسد.

انواع بیماری لیکن پلان

به طور کلی بیماری لیکن پلان ممکن است بر روی قسمت های مختلف بدن شما اثر بگذارد و در انواع مختلف، خود را نشان دهد. به عنوان مثال ممکن است شما شاهد بیماری لیکن پلان پوستی، مویی (اغلب بر روی پوست سر قرار گرفته و توسط مو ها پوشیده می شود)؛ اندام های تناسلی، ناخن ها و غیره باشید که هر یک علائم و درمان های مخصوص خود را دارد. برای اطلاع از آن ها، لازم است ادامه مطلب را از دست ندهید.

درمان لیکن پلان مویی

به طور قطعی نمی توان یک درمان مشخص را برای بیماری لیکن پلان در نظر گرفت؛ زیرا درمان آن به شدت، نوع و مدت زمان ابتلای شما بستگی دارد. اما چند مورد را برایتان بررسی خواهیم کرد که ممکن است برای شما موثر واقع شود.

۱) بهبود خود به خودی: اگر بیماری شما شدت چندانی نداشته باشد؛ بعد از گذشت چند ماه خود به خود بهبود یافته و اثرات آن نیز از بین خواهد رفت اما اگر شدت بیش تری داشته باشد؛ ممکن است تا دو سال نیز طول بکشد. اغلب این مواردی که خفیف نامیده می شوند؛ لازم است تنها یک معاینه کلی به طور مداوم برایشان صورت گیرد و احتیاجی به درمان های خاص و ویژه ای ندارند.

۲) مصرف آنتی هیستامین: در موارد شدید تر لازم است درمان های دارویی را مد نظر خود قرار دهید. در میان دارو های موجود، مصرف آنتی هیستامین می تواند خارش بیماری لیکن پلان را به طور موثری کاهش دهد. با این حال قبل از خرید هر گونه دارویی، لازم است ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید و سپس به مصرف آن بپردازید.

۳) استفاده از اشعه های مفید: گاهی اوقات استفاده از فتوتراپی یا اشعه ماوراءبنفش می تواند اثرات خوبی بر روی کاهش علائم بیماری لیکن پلان بگذارد و نتیجه بی نظیری را در اختیارتان قرار دهد.

درمان لیکن پلان تناسلی

۱) استفاده از کرم ها و پماد های مختلف: در شرایطی که این بیماری با عوارض پوستی خود را نشان داده است؛ لازم است از کرم ها و پماد های استروئیدی برای درمان آن استفاده کنید. آن ها می توانند در درمان قرمزی و خارش عملکرد بسیار خوبی داشته باشند. همچنین لازم است بدانید که پماد ها و کرم ها باید به طور مستقیم بر روی بثورات موجود بر روی بدنتان قرار گیرند و پس از تغییر پیدا کردن رنگ آن ها از قرمز به خاکستری و قهوه ای، لازم است درمان را متوقف کنید تا مشکلی رخ ندهد. از آن جایی که برخی از این کرم ها و پماد ها می توانند پاسخ دهی سیستم ایمنی بدنتان را کاهش دهند؛ به همین دلیل قبل از استفاده باید با پزشک متخصص مشورت کنید و هر مشکل یا بیماری دیگری که دارید را با او در میان بگذارید.

۲) قرص های استروئیدی: اگر علائم شما شدید تر باشد و با پماد ها درمان نشود؛ می توانید از قرص های استروئیدی به صورت خوراکی و با تجویز پزشک استفاده کنید تا درمان بیماری لیکن پلان ساده تر گردد.

درمان لیکن پلان دهانی

۱) استفاده از قرص و دهان شویه مخصوص: اگر علائم در داخل دهان شما خود را نشان دادند و با بروز زخم یا بثورات دردناک موجب اذیت شما شدند؛ پزشک می تواند قرص های استروئیدی یا دهان شویه های مخصوص را برای درمان بهتر این مشکل، برایتان تجویز کند.

۲) رعایت بهداشت: یکی از مشکلات شایع در میان افرادی که به بیماری لیکن پلان دهانی مبتلا می شوند؛ بهداشت دهان و دندان ضعیف می باشد. اغلب با رعایت بهداشت دهان و دندان، علائم خاص و اذیت کننده ای برای شما ایجاد نخواهد شد.

لیکن پلانوس چیست؟

لیکن پلانوس

اگر شاهد بروز جوش در قسمت های مختلف بدن حتی داخل دهان خود بودید؛ لازم است به بیماری لیکن پلانوس شک کرده و در صورت بروز علائم زیر، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
1) بروز لکه های جوش مانند به رنگ قرمز و بنفش، بر روی پا ها، بازو ها و اندام های مختلف بدنتان می تواند نشانه ای از این بیماری باشد.
2) وجود لکه های سفید رنگ داخل دهان، بر روی لثه ها یا گونه ها و سوختن آن ها هنگام خوردن و نوشیدن نیز از دیگر علائم این بیماری خواهد بود.
3) طاسی سر به صورت لکه ای نیز می تواند جزو علائم جدی این بیماری باشد.
4) همچنین مشاهده لکه های سفید یا بنفش رنگ بر روی ناخن، نازک شدن آن و یا بروز شیار های مختلف نیز از دیگر مشکلات بیماری ذکر شده می باشد.
5) این مشکل ممکن است خارش را به دنبال داشته باشد؛ اما خارش پوستجزو مشکلات دائمی این بیماری نمی باشد.

نحوه تشخیص لیکن پلان پوستی و را های درمان آن

هنگامی که به پزشک مراجعه می کنید؛ اغلب از روی علائم موجود بر روی پوست شما می تواند بیماری لیکن پلان را تشخیص دهد. اما گاهی اوقات برای تشخیص بهتر لازم است قسمتی از پوست شما را با وسیله مخصوص برداشته و به طور دقیق زیر میکروسکوپ مشاهده کند تا تشخیص صحیحی به بیمار ارائه کند.
پس از تشخیص این بیماری نوبت به درمان آن می رسد. همان طور که در مطالب بالا ذکر کردیم؛ راه های مختلفی برای بهبود علائم بیماری لیکن پلان وجود دارد. به عنوان مثال استفاده از پماد ها، کرم ها و اشعه های مختلف می تواند بسیار موثر باشد. همچنین در صورتی که آن ها پاسخگو نبودند؛ با توجه به تشخیص پزشک، می توانید از دارو های مخصوص که در ادامه برایتان معرفی می کنیم نیز استفاده کنید تا علائم سریع تر بهبود پیدا کنند.
همچنین لازم به ذکر است که جهت درمان بیماری لیکن پلان، می توانید از درمان های خانگی نیز بهره ببرید. به عنوان مثال مصرف زرد چوبه با اثراتی که بر روی سیستم ایمنی شما می گذارد؛ می تواند از بروز التهاب جلوگیری کند.
علاوه بر زردچوبه، مصرف ژل آلوورا بر روی پوست نیز می تواند به طور موثری از اثرات این بیماری جلوگیری کند تا مشکلی برای شما به وجود نیاید. اگر چه لازم است بدانید که برخی از درمان های خانگی، ممکن است برایتان حساسیت ایجاد کنند. به همین دلیل قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید تا مشکل خاصی سلامتی شما را تهدید نکند.

دارو های لیکن پلان کدام اند و آیا می توان آن ها را خودسرانه مصرف کرد؟

دارو های لیکن پلان

اغلب دارو هایی مانند آنتی هیستامین جهت کاهش خارش بیماری لیکن پلان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین قرص های استروئیدی نیز می توانند سرعت بهبود علائم را افزایش دهد. از آن جایی که این دارو ها همگی شیمیایی می باشند و ممکن است پاسخ دهی سیستم ایمنی شما را کاهش دهند؛ لازم است با مشورت و تجویز پزشک از آن ها استفاده کنید و مصرف خودسرانه دارو ها هیچ گاه پیشنهاد نخواهد شد.

کلام اخر
در این مقاله به بررسی بیماری لیکن پلان پرداختیم و علل به وجود آمدن این بیماری را بررسی کردیم. سپس به انواع مختلف این بیماری اشاره کردیم و نحوه درمان هر یک را توضیح دادیم. در ادامه نیز به معرفی دارو هایی که می توان برای درمان این بیماری مصرف کرد پرداختیم. برای مشاوره جهت بیماری لیکن پلان می توانید با شماره ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲ تماس بگیرید و یا در واتساپ-تلگرام به شماره ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲ پیامک دهید تا بتوانید مستقیما با پزشکان داروساز و مشاوران متخصص در داروخانه آنلاین مهتاطب صحبت کنید و مشاوره های لازم را بگیرید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=25860

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان