انواع بیماری جنسی (مقاربتی) و راه های پیشگیری از آن

به نقل از مجله مهتاطب:

متاسفانه عفونت های جنسی بسیار گسترده است و امروزه افراد بسیاری را درگیر کرده است. با اطلاع از بیماری های مقاربتی رایج می توانید از خود و عزیزانتان در برابر بیماری‌ هایی که ممکن است در آینده خود را نشان دهند، محافظت کنید. عدم درمان به موقع این بیماری ها می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
در این مقاله به برخی از سوالات پیچیده و گاهی ناراحت کننده شما در مورد انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن ، پاسخ می دهیم. همچنین اطلاعاتی در مورد بهترین روش های درمانی برای تبخال، اچ آی وی، کلامیدیا و سایر بیماری های مقاربتی خواهیم یافت.


انواع بیماری های جنسی

اولین موضوعی که در مقاله انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن ، بررسی می کنیم، کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن ها است.
برخی از متخصصین برای عفونت های مقاربتی از اصطلاح “STI” استفاده می کنند؛ بنابراین اگر از متخصصی این مخفف را شنیدید، سردرگم نشوید. بیماری های مقاربتی شامل تمام عفونت هایی هستند که می توانند از طریق جنسی منتقل شوند. تعدادی از این عفونت ها عبارت اند از:

۱) زگیل تناسلی (HPV)

یک بیماری مقاربتی (STD) لزوما از طریق داشتن رابطه جنسی منتقل نمی شود. ویروس پاپیلومای انسانی که به نام (HPV) معروف است و باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود، می تواند از طریق تماس نزدیک پوست به پوست هم منتقل شود. برخی از انواع HPV ها ممکن است موجب بروز سرطان دهانه رحم یا مقعد شوند؛ البته خوشبختانه واکسن هایی برای محافظت در برابر آن ها وجود دارد. ویروس پاپیلومای انسانی می تواند باعث ایجاد زگیل تناسلی شود که معمولا برجسته، صاف یا به شکل گل کلم است. HPV حتی توسط افرادی که هیچ زگیل قابل مشاهده یا علائم دیگری ندارند نیز منتقل می شود.

۲) سوزاک

سوزاک

مشکل دیگری که در مقاله انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن بررسی می کنیم، Gonorrhea است. سوزاک یک بیماری قابل انتقال است که هم مردان و هم زنان را درگیر می کند. این بیماری در صورت عدم درمان می تواند موجب ناباروری شود و به سلامت شما آسیب برساند. از جمله علائم سوزاک می توان به احساس سوزش هنگام ادرار، ترشحات واژن یا مجاری ادراری و در ناحیه لگن اشاره کرد.

۳) شپش ناحیه تناسلی (Crabs STD)

شپش ناحیه تناسلی (Crabs STD)

شپش ناحیه تناسلی در زبان عامیانه به عنوان “خرچنگ” شناخته می شود. نام این انگل  مقاربتی از شکل ظاهری آن که بسیار شبیه خرچگ است گرفته شده. این شپش در مو های ناحیه تناسلی زندگی می کند و هنگام تماس نزدیک از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. این مشکل را می توان با دارو های ضد شپش بدون نسخه درمان کرد.

بیشتر بخوانید:  بهترین شامپو ضد شپش

۴) گال

عفونت گال نیز مانند شپش شرمگاهی، یکی دیگر از بیماری های ناحیه تناسلی است. این انگل لزوماً از راه جنسی منتقل نمی شود؛ زیرا می تواند هر ناحیه ای از پوست را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، گال ممکن است در طول تماس جنسی پخش شود.

۵) سیفلیس

سیفلیس یک عفونت مقاربتی دیگر است که در ابتدا به صورت زخم گرد، سفت و بدون درد در ناحیه تناسلی یا مقعد بروز می کند. از آنجایی که انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن ممکن است بسیار گیج کننده باشد، عدم پیگیری و درمان مشکلات جنسی مانند سیفلیس می تواند سلامت شما را با خطر جدی مواجه کند و به مرور زمان منجر به آسیب عصبی، کوری، فلج و حتی مرگ شود.
بثورات سفلیکس می تواند بعداً در کف پا، کف دست یا سایر قسمت های بدن نیز ایجاد شود. از جمله علائم اولیه این بیماری مهلک، می توان به بزرگ شدن غدد لنفاوی، تب، خستگی و ریزش مو اشاره کرد. در صورتی که سلفیکس در مراحل اولیه تشخیص داده شود، می توان آن را به کمک آنتی بیوتیک درمان کرد.

۶) کلامیدیا

کلامیدیا

کلامیدیا یک بیماری مقاربتی بسیار شایع است که در صورت عدم درمان می تواند باعث ناباروری شود. علائم ابتدایی این عفونت معمولا احساس سوزش یا خارش در اندام تناسلی و یا ادرار دردناک است. عفونت کلامیدیا می تواند در رکتوم و گلو نیز دیده شود.

۷) تبخال تناسلی

تبخال تناسلی

تبخال تناسلی توسط ویروسی به نام HSV-2 یا HHV-2 ایجاد می شود. این بیماری از طریق تماس مستقیم با دستگاه تناسلی گسترش می یابد و به عنوان یک STD یا عفونت مقاربتی شناخته می شود. بیش از ۸۷ درصد مبتلایان به تبخال تناسلی به دلیل علائم بسیار خفیف یا عدم وجود علامت خاصی از عفونت خود بی اطلاع هستند. تعدادی از نشانه های تبخال تناسلی عبارت اند از: تاول های دردناک پر از مایع و زخم های پوسته پوسته در ناحیه تناسلی، سوزن سوزن شدن یا درد خفیف در پاها و باسن که ممکن است چند روز قبل از ظاهر شدن تبخال ها بروز کند.

راه های پیشگیری از بیماری های جنسی

خوشبختانه راه های مختلفی برای جلوگیری یا کاهش خطر ابتلا به عفونت های مقاربتی وجود دارد که در این قسمت از مقاله انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن ، با تعدادی از این روش ها آشنا می شویم.

پیشگیری از بیماری های جنسی

💡 جلوگیری از روابط نامشروع و داشتن چند شریک جنسی
💡 استفاده از پروفیلاکسی قبل از مواجهه شدن باPrEP  و HIV
💡 استفاده صحیح از ابزار مراقبتی مانند کاندوم و سد های دندانی
💡 استفاده از ابزار مراقبتی برای هر بار رابطه دهانی، واژینال یا مقعدی
💡 انجام دادن آزمایشات مربوط به بیماری های واژینال قبل از شروع رابطه جدید برای هر دو طرف
💡 واکسینه شدن در برابر انواع عفونت ها و بیماری های مقاربتی مانند پاپیلومای انسانی (HPV)، هپاتیت A و هپاتیت B

در نهایت بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری های مقاربتی داشتن تنها یک شریک جنسی و ماندن در روابط طولانی مدت است.

برای خرید محصولات بهداشت جنسی اعم از کاندوم و ژل های روان کننده و بهداشتی و همچنین قرض های تقویت جنسی آقایان و بانوان، می توانید با شماره ۰۲۱۶۵۳۸۹۳۴۲ تماس بگیرید و یا در واتساپ-تلگرام به شماره ۰۹۳۵۸۳۴۳۶۱۲ پیام دهید تا بتوانید مستقیما با مشاوران متخصص در داروخانه اینترنتی مهتاطب در تماس باشید.

 

درمان بیماری های جنسی

اکنون که با انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن ها آشنا شدیم، بهتر است در مورد روش های درمان آن ها نیز اطلاعاتی داشته باشیم. بیماری های مقاربتی ناشی از باکتری ها معمولا آسان تر برطرف می شوند؛ ولی عفونت های ویروسی همیشه درمان نمی شوند و در اکثر مواقع تنها می توان آن ها را مدیریت کرد.
درمان بیماری های مقاربتی معمولاً بسته به نوع عفونت شامل یکی از موارد زیر است:

درمان بیماری های جنسی

۱) مصرف آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک ها، اغلب در یک دوره می توانند بسیاری از عفونت های باکتریایی و انگلی از جمله سوزاک، سیفلیس، کلامیدیا و تریکومونیازیس را درمان کنند. به طور معمول، شما به طور همزمان برای سوزاک و کلامیدیا تحت درمان قرار می گیرید؛ زیرا این دو عفونت اغلب با هم ظاهر می شوند. درمان آنتی بیوتیکی تنها زمانی نتیجه بخش است که به طور کامل و تا انتها اجرا شود.
علاوه بر این، تا هفت روز پس از اتمام درمان آنتی بیوتیکی و بهبود هر گونه زخم، از رابطه جنسی خودداری کنید. به دلیل وجود پیچیدگی در درمان انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن ، متخصصین معمولا پیشنهاد می‌ کنند بعد از سه ماه، آزمایشات مجدد تکرار شود؛ زیرا احتمال برگشت عفونت وجود دارد.

۲) استفاده از دارو های ضد ویروسی

معمولا اگر فردی تبخال و یا HIV داشته باشد، یک داروی ضد ویروسی برای او تجویز می شود. این درمان سرکوب کننده روزانه می تواند از گسترش بیماری جلوگیری کند. دارو های ضد ویروسی می توانند عفونت HIV را برای سال های زیادی تحت کنترل نگه دارند و خطر آن را کمتر کنند؛ اما فرد همچنان حامل ویروس باشد و بتواند آن را به شریک جنسی خود منتقل کند. اگر فرد درگیر، دارو های خود را دقیقاً طبق دستور مصرف کند، ممکن است بار ویروسی در خون او کاهش یابد به طوری که به سختی قابل تشخیص باشد.
خاطرتان باشد اگر در گیر بیماری های مقاربتی شدید، از پزشک خود بپرسید که چه مدت پس از درمان نیاز به تکرار آزمایشات دارید. انجام مجدد آزمایش این اطمینان را حاصل می کند که درمان موثر بوده است و عفونت به طور کامل رفع شده است. در صورت بارداری، درمان فوری می تواند از ابتلا کودک شما به عفونت جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید:  بهترین قرص های افزایش میل جنسی بانوان

جمع بندی

در مقاله پیش رو سعی کردیم انواع بیماری های جنسی و راه های پیشگیری از آن را به طور کامل بررسی کنیم. همان طور که گفته شد عفونت های مقاربتی معمولاً از طریق تماس های جنسی ایجاد می شوند. باکتری ها، انگل ها یا ویروس هایی که باعث بیماری های مقاربتی می شوند ممکن است بین افراد از طریق خون، مایع منی، واژن و یا سایر مایعات بدن منتقل شوند.
گاهی اوقات این عفونت ها می توانند به صورت غیر جنسی مانند انتقال عامل بیماری در دوران بارداری و یا زایمان از مادر به کودک یا تزریق خون و استفاده از سرنگ مشترک منتقل شوند.
بیماری های مقاربتی همیشه با علامت همراه نیستند. امکان ابتلا به آن ها از افرادی که کاملا سالم به نظر می رسند و حتی ممکن است ندانند که به عفونت مبتلا هستند نیز وجود دارد.

بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به انواع عفونت و بیماری های جنسی داشتن سبک زندگی سالم و ارتباط بلند مدت، تنها با یک شریک جنسی است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=21354

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان