رییس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در حوزه تولید محتوا به صورت سنتی ناشر محور بودیم ولی به لطف الهی استفاده از ظرفیتهای کاربر محور مدتی است شروع شده و این سرآغاز تحول خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز ملی فضای مجازی، سید محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی عصر امروز (۲۲ اردیبهشت) در نشست شورای سیاستگذاری جشنواره آسمون که به همت کارگروه کودک و نوجوان مرکز ملی برگزار میشود، ضمن تبریک اعیاد دهه کرامت، در تشریح دغدغهها و رویکردهای این مرکز برای برگزاری این جشنواره، گفت: گفته میشود که در جهان به طور میانگین چند ساعت افراد به صفحه نمایش گوشی خود نگاه میکنند و این یعنی در برگیری استفاده از تلفن همراه در شقوق مختلفش، بالاست.
وی با بیان بیان اینکه در رده سنی ۱۶ تا ۲۴ سال این زمان به بیش از ۷ ساعت در روز میرسد، اظهار داشت: در رده سنی کودک و نوجوان که کمتر به بازارهای دیجیتال دسترسی دارند، عدد بیش از ۵ ساعت را شاهد هستیم؛ در واقع با گسترش فضای مجازی و ابزارهای آن، حجم استفاده و میزان تأثیرگذاری تغییر میکند.
آقامیری با اشاره به اینکه کودک و نوجوان چون تجربه کمتری دارد و از روح و فطرت پاکی برخوردار است، راحت تر تأثیر میپذیرد و تعامل برقرار میکند، گفت: کودک و نوجوان ما علاقه مند به این ابزارهای جدید است و ما در این زمینه با یک حرکت رو به رشد روبرو هستیم. وظیفه نهادهای فرهنگی این است که محیط سالم و امن که آموزنده و باعث رشد و تعالی باشد را برای جامعه فراهم کنند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به تشکیل کارگروه کودک و نوجوان در این مرکز و اهتمام شورای عالی به این مسئله از بدو تأسیس، گفت: ما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله جدی داریم و تلاش کردیم با دستگاههای مختلفی که مسئول هستند بخصوص در آموزش و پرورش و صدا و سیما و شورای کودک و نوجوان یک حرکت جمعی را شروع کنیم تا تحولی جدی را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اقدامات متعددی که در حوزه کودک و نوجوان در حال انجام است، گفت: ما در حوزه تولید محتوا به صورت سنتی ناشر محور بودیم ولی به لطف الهی استفاده از ظرفیتهای کاربر محور مدتی است که شروع شده و این جای امیدواری دارد؛ این موضوع خلأیی بود که کمتر روی آن تمرکز شده بود لذا در چارچوبهای مختلف این بحث را راه انداختیم و اگر درست هدایت کنیم سرآغاز و منشأ تأثیر و تحول خواهد بود.
آقامیری با بیان اینکه سکوها و ابزارهای فضای مجازی پیوسته با انسان جلو میآیند، اظهار داشت: اگر ما بتوانیم فضای مناسبی را تهیه کنیم که کودکان و نوجوانانمان در آن فعالیت کنند در بلند مدت همین فضای فعالیت، به گنجینه ارزشمندی تبدیل خواهد شد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تشکر از همه مجموعهها و دستگاههایی که در برگزاری این رویداد همکاری کردند، گفت: ما باید یک محیطی ایجاد کنیم که پدران، مادران و معلمان با استفاده از این ظرفیت در حوزه فراغت و سرگرمی و فعالیتهای تخصصی نوجوانان خودشان، حرکت رو به جلویی داشته باشند.
آقامیری در پایان با اشاره به اینکه ما به صورت دورهای اسناد و مصوبات شورا را بررسی و آنها را بازنگری میکنیم، اظهار داشت: اسناد شورای عالی در حوزه کودک و نوجوان در نوبت بازنگری است و من از حاضران این جلسه درخواست دارم تا در فرآیند ارتقای موضوعات و سیاستهای این حوزه به ما کمک کنید.
ارسال ۴ هزار اثر به “جشنواره آسمون”
همچنین در این نشست که با حضور دکتر آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی، دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، سید حمید امامی رئیس کارگروه کودک و نوجوان مرکز ملی فضای مجازی و دبیر جشنواره و سایر اعضای شورای سیاستگذاری برگزار شد، حمید امامی با اشاره به اهداف جشنواره و تاکید بر حوزه محتوا، گفت: ما در این جشنواره سه اقدام را پیش بینی کردهایم؛ شبکه سازی نوجوانان، استفاده از این شبکه برای تولید محتوا و تولیدکننده شدن نوجوان و در گام سوم، ایجاد پلتفرمی برای نحوه پخش تولیدات.
وی با بیان اینکه جشنواره آسمون شروع شبکه سازی است، به ارسال بیش از ۴ هزار اثر اشاره کرد و گفت: از میان این ۴ هزار اثر، ۱۰۰ اثر انتخاب و به آنها جایزه داده خواهد شد. شعار جشنواره “وقتشه خودتو رو کنی” و “تو آسمون ستاره شو” انتخاب و احتمالاً تا زمان اختتامیه ۵ هزار اثر دریافت خواهد شد.
در ادامه این نشست، سایر اعضا دیدگاههای خود را در جهت هرچه بهتر برگزار شدن این جشنواره و همچنین امتداد آن بیان کردند.