قم- به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) و گرامی داشت مقام زن آیین خطبه خوانی ویژه بانوان با حضور بانوان شاغل در ادارات استان قم، خادمان رسمی و افتخاری حرم مطهر کریمه اهلبیت (س) برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیین خطبه خوانی ویژه بانوان با حضور بانوان شاغل در ادارات استان قم، خادمان رسمی و افتخاری حرم مطهر کریمه اهلبیت (س) و شورای بانوان دفتر ریاستجمهوری به مناسبت ولادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.
آیتالله احمد عابدی استاد حوزه علمیه در این مراسم اظهار کرد: قران کریم در سوره آلعمران میفرماید ملائکه به حضرت مریم گفتند خداوند تو را برگزیده و پاک و مطهر قرار داده و بر همه زنان عالم ترجیح داده است.
وی با بیان اینکه حضرت مریم بهترین زن عالم در زمان خود و حضرت زهرا (س) بهترین زن از ابتدای خلقت تا انتهای خلقت بر روی زمین هستند گفت: پیامبر (ص) در روایتی فرمودند چهار زن بهترین زنان روی زمین هستند که اول آسیه همسر فرعون، دوم مریم دختر عمران، سوم خدیجه کبری و چهارم هم حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها هستند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بر سنگ قبر حضرت معصومه (س) نوشته شده که زینب کبری (س) حضرت معصومه (س) و حضرت نرجس خاتون (س) هم سیده النساء العالمین هستند، گفت: پیامبر فرمودند سید یعنی حضرت یوسف بن یعقوب به این معنی که وقتی برادرانش به او ظلم کردند از آنها انتقام نگرفت؛ بنابراین هر خانمی که خطای کسی را که میبیند از خطایش درگذرد و نخواهد انتقام بگیرد سید است.
وی با اشاره به معانی سید در کتب لغت اظهار کرد: در قرآن بهخاطر ورع و عبادت حضرت یحیی (ع) ایشان را سید خطاب کرده است؛ بنابراین انسانی که اهل عبادت و معنویت باشد و از ذکر و یاد خدا غافل نشود نیز سید است؛ همچنین به انسانی که اذیت دیگران را تحمل میکند و در پی انتقام نیست، انسان عاقل و دوراندیش، انسان عالم و دانشمند که عاقبت اعمال و گفتار خود را میسنجد و کسی که توکلش بر خداوند است نیز سید گفته میشود.
عابدی با بیان اینکه در لغت به افرادی که زود عصبانی نمیشوند نیز سید گفته میشود افزود: یکی از معانی دیگر سید کسی است که به قضاوقدر الهی راضی است، نسبت به دیگران حسادت نمیکند و خیرخواه مردم است و بهطورکلی سید کسی است که هر خیر و خوبی که میبیند در انجام آن سبقت میگیرد.
وی ادامه داد: وقتی میگوئیم حضرت زهرا (س) سید النساء العالمین است؛ یعنی همه خوبیهای زنان عالم و حتی بالاتر از آن در وجودشان جمع است و به همین خاطر بود که برخی از زنان پیامبر (ص) به حضرت زهرا (س) حسادت میکردند.
گفتنی است در پایان این مراسم بانوان شرکت کننده در آئین خطبه خوانی از ضریح مظهر حضرت معصومه (س) غبارروبی کردند.