آشنایی با ۹ شگفتی معماری که از طبیعت الهام گرفته اند

به نقل از توریستگاه:

در سال های اخیر الهام از طبیعت در معماری و طراحی سازه های شگرف بیش از هر زمان دیگری در میان معماران و طراحان بزرگ رونق یافته است، البته این تاثیرات را می توان در برخی از سازه های دوران بسیار قدیم نظیر آثار و نمادهای روم و یونان باستان نیز نظاره گر بود. فراک لوید رایت نیز در قرن بیستم با پیروی از این سبک موفق به خلق ساختمان هایی شد که زیبایی ها و چشم اندازهای طبیعی را تکمیل می کنند. امروزه تکنولوژی های جدید به معماران برای طراحی سازه های پیچیده موجود در طبیعت با استفاده از روش های ساخت و ساز و مصالح مدرن یاری می رساند. در سبک معماری زیست تقلیدی از طبیعت و آنچه در آن موجود است، الهام گرفته می شود. در طراحی آثاری نظیر معبد لوتوس در هند تا پا پیچ در پیچ هلیکس در سنگاپور از این سبک پیروی شده، سازه هایی شگرف که ارتباط بین انسان و طبیعت را به خوبی به نمایش می گذارد.
۱.استادیوم ملی پکن (Beijing Nnatinal Stadium)
استادیوم ملی توسط شرکت معماری هرزوگ اند دِ موورن برای برگزاری مسابقات المپیک سال ۲۰۰۸ طراحی گردید، استادیومی زیبا که قبل از تکمیل شدنش مردم پکن از آن به عنوان آشیانه پرنده یاد می کردند. طراحی داخلی آن مشابه یک کاسه انجام شده و سقف و راه پله های آن در ساختاری شبکه ای با یکدیگر ترکیب شده اند و اطرافشان با توری هایی فولادی احاطه گردیده اند. فضاهای خالی بین آنها با استفاده از غشایی که نور را از خود عبور می دهند، پوشانده شده. دقیقا همان شکلی که پرندگان لانه های خود را می سازند و فضاهای خالی مابین آنها را پر می کنند. این استادیوم قابلیت میزبانی از کنسرت های بزرگ و دیگر مناسبت ها را دارد و در سال ۲۰۲۰ میزبان مسابقات المپیک زمستانی خواهد بود.
1.استادیوم ملی پکن (Beijing Nnatinal Stadium)
۲.معبد لوتوس، دهلی نو (Lotus Temple, New Delhi)
با توجه به کتاب مقدس آئین بهایی تمام خانه های مذهبی می بایست دوار و نه وجهی باشند. با توجه به این اعتقادات تمام خانه های مقدس این آئین با یک گنبد به این مشخصه های دست یافتند اما ساختار این معبد کمی متفاوت است. معبدی رویایی واقع در روستای باهاپور (Bahapur) در دهلی نو که در طراحی آن از گل نیلوفر الهام گرفته شده. معمار این بنا فریبرز صحبا (Fariborz Sahba) در ساخت آن از ۲۷ گلبرگ ساده استفاده کرده، گلبرگ هایی زیبا از جنس مرمر که در ۹ دسته سه تایی آرایش یافته اند. مصالح اولیه ساخت این بنا در واقع از رشته کوه های پنتلی (Penteli mountain) در یونان آمده اند. این معبد زیبا با ۹ درب برای اولین بار در سال ۱۹۸۶ درب های خود را به روی عموم گشود. سالن مرکزی آن قابلیت میزبانی از بیش از ۲۵۰۰ عبادت کننده را داراست.
2.معبد لوتوس، دهلی نو (Lotus Temple, New Delhi)
۳.اتمیوم- بروکسل (Atomium- Brussels)
این سازه در واقع برای نمایشگاه جهانی سال ۱۹۵۸ یا اکسپو ۵۸ بنا گردید، ساختمانی شگرف که از نه گوی مرتبط به هم در ارتفاع ۱۰۲ متری تشکیل شده. آندری واترکین و جین پولاک مهندسین این پروژه ساخت سازه با هدف به نمایش گذاشتن اعتقاد و ایمان خود به پیشرفت دانش، این شکل را بعد از بزرگ کردن یک کریستال آهن به اندازه ۱۶۵ میلیارد برابر مدل سازی نمودند. امروزه از فضای داخلی این بنا به عنوان یک موزه استفاده می شود و نمایشگاه های موقت متعددی در آن برگزار می شوند. این بنا در منطقه هیسل و در خارج از مرکز شهر قرار گرفته اما به دلیل داشتن ظاهری بسیار برجسته و درخشان از تمام زوایا و اطراف پایتخت بلژیک قابل رویت خواهد بود.
3.اتمیوم- بروکسل (Atomium- Brussels)
۴.پل پیچی سنگاپور (Helix Bridge, Singapore)
پل پیچی سنگاپور به عنوان یک پل عابر پیاده بر روی خلیج مارینا کشیده شده، پلی شگرف که توسط تیمی بسیار مجرب و متشکل از متخصصین بین المللی از شرکت های آرشیتکت ۶۱  (Architects 61) سنگاپور و آرشیتکت کوکس (Architecture Cox) استرالیا طراحی گردید و هتل و مرکز خرید بسیار معروف منطقه را به موزه آرت ساینس و باغ های مجاور خلیج متصل می سازد. طراحی این پل با الهام از ساختار دو پیچی دی ان ای صورت گرفته، سازه ای شگرف با مهارهای حلقوی و از جنس استیل ضد زنگ که متصل کننده دو حلقه متفاوت به پایه پل می باشند. این پل با طول ۲۸۰ متری در سال ۲۰۱۰ افتتاح گردید و دارای ۵ پلت فورم تماشا می باشد، جایگاه ها و پلت فرم هایی فوق العاده که چشم اندازهایی تماشایی از خط افق آسمان در امتداد آب های دریا را ارائه می دهند.
4.پل پیچی سنگاپور (Helix Bridge, Singapore)
۵.ساگرادا فامیلیا- بارسلونا (Sagrada Familia, Barcelona)
آنتونی گائودی با تاثیر از ایمان درونی اش تصمیم به طراحی این کلیسای نیمه تمام کاتولیک دوران روم باستان گرفت، بنایی شگرف در بارسلونا که نمایانگر ارتباط انسان، طبیعت و دین می باشد. گرچه ساخت و ساز بنا در سال ۱۸۸۳ توسط این معمار شهیر دوره مدرنیسم آغاز شد اما هنوز تا سال ۲۰۰۰ هم راهروی مرکزی اش کامل نشده بود. در طراحی این سازه از ساختار ۳ درخت همراه با شاخه هایش الهام گرفته شده، طاق ۴۶ متری کلیسا ظاهری بی نظیر را به آن اعطا نموده تا جاییکه وارد شدن به آن همانند قدم گذاشتن در جنگلی انبوه می باشد، دقیقا همان ایده ای که گائودی در ذهنش می پروراند.
5.ساگرادا فامیلیا- بارسلونا (Sagrada Familia, Barcelona)
۶.دفتر مرکزی آلدار- ابوظبی (Aldar Headquarters, Abu dhabi)
می توان از این آسمان خراش دایره ای شکل به عنوان جواهری درخشان در منظره های بیابانی ابوظبی نام برد، سازه ای شگرف که در مجاور دریا قرار گرفته و پروژه ساخت و سازش در سال ۲۰۱۰ به پایان رسیده است. معمار این بنا مروان زقیب لبنانی و شرکت معماری او از صدف حلزون برای طراحی آن الهام گرفته و از یک ساختار دو کفه ای شبیه الماس برای پوسته شیشه ای منحصربه فرد آن استفاده نموده. این بنای ۲۳ طبقه با طول ۱۱۰ متری دارای چشم اندازی بسیار تماشایی به شهر و مناظر ساحلی می باشد.
6.دفتر مرکزی آلدار- ابوظبی (Aldar Headquarters, Abu dhabi)
۷.تایپه ۱۰۱- تایپه (Taipei 101: Taipei)
می توان از این آسمان خراش ۱۰۱ طبقه به عنوان مرتفع ترین ساختمان دنیا نام برد، سازه ای شگرف با ارتفاع ۵۱۰ متری که در سال ۲۰۰۴ در استان ژین یی در تایپه افتتاح گردید. طراحی و ساخت این بنا توسط سی وای لی یکی از شهیرترین و معروف ترین معمارین دنیا انجام شده، طراحی خاص و منحصربه فردی که با الهام از ساقه گیاه بامبو انجام شده و بخش های تکراری آن مملو از نمادگری می باشند. به طور کلی این بنا هشت بخش را در دل خود جای داده که هر بخش خود از ساختمانی هشت طبقه تشکیل شده. در واقع در فرهنگ چینی عدد ۸ نماد خوش شانسی به شمار می رود. در واقع در تمام ویژگی های ساختاری این سازه از بخش های مختلف گیاه الهام گرفته شده و از سازه های دندانه دار رایج در فرهنگ چینی نیز استفاده شده. رنگ سبز شیشه های این بنا لمس ردپای طبیعت را در آن تکمیل می کند.
7.تایپه 101- تایپه (Taipei 101: Taipei)
۸.خانه های مکعبی، روتردام (The Cube Houses, Rotterdam)
پیت بلوم معمار این بنا در سال ۱۹۷۷ از جنگلی انبوه برای طراحی این خانه آلمانی الهام گرفته، تاثیراتی که با توجه به زوایای تند و خطوط مستقم آن در نگاه اول کمی عجیب است. هر یک از مکعب های زرد رنگ این بنا در زاویه ای ۴۵ درجه ای کناره خود قرار گرفته و بر روی یک دکل شش گوشه ای استوار گردیده اند. آرایشی منظم و زیبا شبیه به درب خانه. هر یک از خانه های سه طبقه این مجموعه در داخل یک تنه درخت بتونی دارای ورودی و راه پله می باشند. امروزه از این مکعب ها به عنوان منزل های شخصی استفاده می شود اما با این وجود هنوز هم علاقمندان زیادی از آن دیدن می نمایند.
8.خانه های مکعبی، روتردام (The Cube Houses, Rotterdam)
۹.بنای خیابان سی ام سنت مری- لندن (۳۰ st Mary Axe, London)
بر خلاف باورهای عموم معمار معروف این سازه نورمن فوستر در طراحی آن از خیارشور الهام نگرفته، بنایی فوق العاده که بیشتر از آن به نام گِرکن (Gherkin) به معنای خیارشور یاد می شود. سطح داخلی این بنا با لایه هایی شیشه ای چسبناک و شبیه به الماس با ساختاری شبکه ای شکل پوشانده شده و در واقع طراحی داخلی آن با الهام شکل گل های گیاه اسفنج دریایی صورت گرفته. در سیستم تهویه مطبوع هوا این سازه از تکنولوژی خاصی استفاده شده که نیاز به خنک سازی را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد. گرچه این بنای ۱۸۰ متری نئو مدرن با ساختمان های معروف گرجی لندن در تضاد است اما امروزه به یکی از شاخص ترین بناهای مرتفع این شهر تبدیل شده است.
9.بنای خیابان سی ام سنت مری- لندن (30 st Mary Axe, London)
منبع: nationalgeographic
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=15330

نظر خود را وارد کنید

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان