آشنایی با مکان های باستانی جهان که هرگز آنها را نخواهید دید (قسمت دوم)

به نقل از توریستگاه:

دربنت، روسیه
دربند با قدمتی ۵ هزار ساله یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان است. این شهر با موقعیت استراتژیک بین دریای خزر و کوه‌ های قفقاز، طی سال‌ ها توسط ایرانی ها، عرب ها، ترک‌ ها، مغول‌ ها و اکنون روس‌ ها اشغال شده است. ارگ چشمگیر نارین کالا که مربوط به قرن ششم است، مهمترین بنای تاریخی شهر می باشد. با این حال، منطقه پر اغتشاش جمهوری داغستان روسیه به دلیل درگیری های مداوم در منطقه، برای بازدید امن نیست.

کیبیرا (Kibyra)، ترکیه
سازه‌ های تاریخی عظیم کیبیرای باستانی در استان بوردور در جنوب غربی ترکیه، کمتر مورد بازدید قرار می‌ گیرند اما به روی گردشگران باز است. با این حال، یک موزاییک باورنکردنی مدوسا، که تنها در میان خرابه‌ های شهر یونان باستان و بعدا در یک شهر رومی در سال ۲۰۰۹ کشف شد، یک شگفتی است که عمدتا بازدید از آن ممنوع است. کاشی‌ های ظریف در بلوتریون (که به‌ عنوان دادگاه، تئاتر و مجلس استفاده می‌ شد) پیدا شد و نه ماه از سال روی آنها پوشانده می‌ شود تا برابر عوامل محیطی محافظت شود.
کیبیرا (Kibyra)، ترکیه
آشور، عراق
شهر باستانی آشور که اولین بار در هزاره سوم قبل از میلاد تاسیس شد، یکی از گنجینه های باستانی متعدد عراق است که بعید است به زودی بتواند بازدیدکنندگان بین المللی را جذب کند. این شهر مرکز مهم تجارت بود و اولین پایتخت امپراتوری آشور بین قرن ۱۴ تا ۹ قبل از میلاد شد. این شهر همچنین پایتخت مذهبی آشوریان، مرتبط با خدای آشور و محل دفن پادشاهان آن بود. آشور توسط بابلی ها غارت شد، اما در دوره اشکانیان در قرن اول و دوم پس از میلاد احیا شد.
بقایای حفاری آشور که در نزدیکی شهر امروزی قلات شرقات واقع شده است، به دلیل ساختن احتمالی سدی که ویرانه های آن را زیر آب می‌ برد و همچنین قرار گرفتن آن در یک منطقه بسیار ناآرام، به فهرست میراث در خطر یونسکو در سال ۲۰۰۳ اضافه شد. اخیرا، این مکان توسط دولت اسلامی در معرض خطر قرار گرفته است و افراط گرایان آسیب زیادی به آثار باستانی و تاریخی عراق وارد کرده اند، از جمله شهرهای باستانی آشوری نینوا (قدیمی ترین شهر امپراتوری) و نمرود که آسیب زیادی دیده است. آثار باستانی موزه نیز در موصل غارت شد.
آشور، عراق
هترا (Hatra)، عراق
شهر قلعه ای هترا که قدمت آن به دوره امپراتوری اشکانی در قرن سوم یا دوم قبل از میلاد بر می گردد، پایتخت اولین پادشاهی عرب بوده است. این شهر به خاطر دیوارها و برج های قدرتمندش که به آن کمک کرد تا در برابر دو حمله رومیان در قرن دوم پس از میلاد مقاومت کند، دارای معابد و مجسمه های متعددی است که به خدایان از جمله آپولو و پوزیدون تقدیم شده است. این مکان مهم باستانی در شمال عراق در سال ۲۰۱۵ توسط داعش تصرف شد و از پتک و تفنگ برای تخریب کنده کاری ها و مجسمه های آن استفاده کرد. این مکان اکنون در حال بازسازی است.
هترا (Hatra)، عراق
تیمبوکتو، مالی
تیمبوکتو که مرکز تجارت عربی – آفریقایی و مرکز باستانی آموزش اسلامی است (و یکی از اولین دانشگاه‌ های جهان را در قرن دوازدهم تاسیس کرد)، دارای ساختمان‌ های تاریخی و معنوی فراوانی می باشد. این شهر کویری که توسط عشایر توآرگ در حدود سال ۱۱۰۰ پس از میلاد تاسیس شد، به دلیل تجارت نمک و طلا در آن رونق گرفت. اما امروزه توسط تجاوز شن‌ های بیابان و درگیری تهدید می‌ شود. پس از کودتای نظامی ۲۰۱۲، بنیادگرایان اسلامی برخی از مقبره ها و دست نوشته های باستانی تیمبوکتو را ویران کردند.
این شهر در شمال مالی به دلیل سه مسجد باشکوه ساخته شده از گل و چوب دجینجیربر، سانکور و سیدی یحیا مشهور است، که نماد شکوه سابق آن هستند. قدمت آنها به قرن ۱۴ و ۱۵ میلادی می رسد اما ساختارهای گلی شکننده آنها به طور مداوم بازسازی می شود. با وجود وضعیت اضطراری در سراسر کشور از سال ۲۰۱۵ و احتمال زیاد حملات تروریستی، وزارت امور خارجه بریتانیا توصیه می کند از همه سفرها به بیشتر مناطق مالی از جمله منطقه تیمبوکتو که شهر بیابانی باستانی پایتخت آن است، خودداری کنید.
تیمبوکتو، مالی
 آشنایی با مکان های باستانی جهان که هرگز آنها را نخواهید دید (قسمت اول)
لاس جیل (Laas Geel)، سومالی لند
چندین غار تزئین شده در سومالی لند، هنر صخره ای به خوبی حفظ شده لاس جیل و یکی از بهترین ها در تمام آفریقا است. با توجه به توصیه های مسافرتی برای جلوگیری از بازدید از سومالی و جمهوری مستقل سومالی لند به دلیل خطرات امنیتی، بعید است که این نقاشی های قدیمی در آینده نزدیک بازدیدکنندگان بین المللی زیادی داشته باشند. نقاشی‌ های موجود در پناهگاه‌ های صخره‌ ای با قدمتی بین ۵ تا ۱۰ هزار سال، صحنه‌ هایی از سبک زندگی شبانی و حیواناتی مانند زرافه‌ ها را به تصویر می‌ کشند که دیگر در منطقه ساکن نیستند.
لاس جیل (Laas Geel)، سومالی لند
مناره جام، افغانستان
افغانستان با مناظر دیدنی، ترکیبی غنی از فرهنگ‌ ها و تاریخ باستانی، مقصدی جذاب برای سفر است که برای دهه‌ ها به دلیل درگیری‌ های مداوم، غیرقابل دسترس بوده است. یکی از مهمترین آثار باستانی آن، مناره قرون وسطایی جام است که در میان کوه‌ های سر به فلک کشیده در دره‌ ای دارای رودخانه‌ قرار گرفته است. این برج کج که قدمت آن به قرن دوازدهم میلادی می رسد، توسط سلطان غیاث الدین بزرگ غوری ساخته شد و به عنوان نمونه ای عالی از سبک های معماری دوره اسلامی آسیای مرکزی تحسین شده است.
مناره جام، افغانستان
ابو منا، مصر
محوطه باستانی ابو منا در نزدیکی اسکندریه، بقایای یک شهر مقدس مسیحی اولیه را در خود جای داده است که بر روی مقبره سنت مناس اسکندریه ساخته شده است که در قرن سوم به شهادت رسید.  متاسفانه، پایه های برخی از ساختمان های بزرگ ویران شده به دلیل بالا آمدن سطح آب فرو ریخته است. این سایت آسیب پذیر بسیار ناپایدار است و در سال ۲۰۰۱ در فهرست میراث در معرض خطر یونسکو ثبت شد.
ابو منا، مصر
شهرهای باستانی پیو، میانمار
بی‌ ثباتی سیاسی در میانمار که پس از کنترل این کشور توسط ارتش در وضعیت اضطراری قرار دارد، معابد زیبا، کاخ‌ ها و بناهای تاریخی آن را در حال حاضر خارج از دسترس بازدیدکنندگان قرار داده است. این محدودیت شامل شهرهای باستانی پیو سری کسترا، هالین و بیکتانو در شمال است که در سال ۲۰۱۴ به عنوان میراث جهانی یونسکو اعلام شد و دارای برخی از باستانی ترین معابد بودایی جهان است. سلسله پیو از سال ۲۰۰ قبل از میلاد و ۹۰۰ پس از میلاد در اوج خود بود.
سه شهر خندق‌ دار با دیوارهای آجری فقط تا حدودی کاوش‌ شده اند، اما آنچه تا کانون حفاری نشده است شامل بقایای ارگ‌ های کاخ، محوطه‌ های دفن، ویژگی‌ های مدیریت آب و استوپاهای آجری بودایی به یادماندنی است، مانند استوپا پیاماما در سری کسترا، که در تصویر قبلی نشان داده شده است. این شهر باستانی عظیم که به نام تایخیتایا نیز شناخته می شود، درست در شرق پیای قرار دارد و پایتخت پادشاهی قدرتمند پیو بود.
شهرهای باستانی پیو، میانمار
اهرام مرواه (Meroë)، سودان
سودان ممکن است اهرام باستانی بیشتری نسبت به مصر داشته باشد، اما تعداد کمی از مردم از مجموعه خارق‌ العاده اتاق‌ های تدفین سلطنتی آن خبر دارند، چه برسد به اینکه بتوانند از آنها بازدید کنند. در کرانه شرقی رود نیل، در شمال شرقی پایتخت خارطوم، نزدیک به ۲۰۰ هرم در میان تپه‌ های شنی در مرواه پراکنده شده‌ اند. آنها توسط فرمانروایان پادشاهی باستانی کوش، یک قدرت بزرگ در دنیای باستان از قرن هشتم قبل از میلاد تا قرن چهارم پس از میلاد ساخته شدند. بناهای کوچک (در مقایسه با اهرام تاریخی جیزه) اما چشمگیر به دلیل بی ثباتی سیاسی و درگیری در سودان، برای گردشگران غیرقابل دسترس هستند.
اهرام مرواه (Meroë)، سودان
نقعه، سودان
در غرب مرواه، گنجینه‌ های باستان‌ شناسی نقعه، شهری باستانی که بخشی از پادشاهی کوش بود، قرار دارد. این شهر که معروف به معابد به خوبی حفظ شده خود است، ویژگی های مهم نقعه، معبد آمون و معبد آپدماک (یا معبد شیر) را در خود جای داده که به عنوان یک نمونه کلاسیک ارزشمند از معماری کوشی شناخته می شود. همچنین دارای یک کیوسک رومی (تصویر) است که دقیقا در شرق معبد شیر قرار دارد که تاثیرات مصری فراعنه، یونانی و کوشی را در معماری و عناصر تزئینی آن نشان می دهد.
نقعه، سودان
منبع: loveexploring
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=14923

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان