به نقل از توریستگاه:
از اسپانیا تا کره جنوبی، از نروژ تا هند، این قصرهای جذاب از سرتاسر دنیا، فوق ستاره هایی برای خودشان هستند.
۱. سینما الکتریک (Electric Cinema)، ناتینگ هیل، لندن، انگلستان
این سینمای درجه ۲ بازسازی شده که در شهر لندن، واقع در جاده پورتوبلو قرار دارد، یکی از مجلل ترین و راحت ترین مکان ها برای تماشای فیلم در پایتخت انگلستان می باشد. مردم به راحتی بر روی صندلی های چرمی مجلل می نشینند. روی هر یک از این صندلی ها یک پتوی پشمی نرم و در کنار صندلی ها، یک عدد زیرپایی و یک عدد میز عسلی قرار دارد. می توانید خوراکی های خود را روی این میز عسلی بگذارید. در بازسازی اخیر این سینما، شش تخت دونفره در ردیف اول و یک ردیف مبلمان جادار در ردیف آخر قرار داده شده است. دکه دوناتی هم به سبک آمریکایی در لابی سینما دایر شده که دونات هایی با طمع های متنوع شیره افرا، ترنج، زنجبیل، شکلات مکزیکی و ترافل توت را به مشتریان عرضه می کند.
۲. مرکز سینمای پوسان (Busan Cinema Centre)، کره جنوبی
مرکز سینمای پوسان که بسیار پرآوازه و مورد توجه است، برای میزبانی جشنواره بین المللی فیلم پوسان ساخته شد. این مرکز سینمایی بزرگترین و معتبرترین در آسیاست. موسسه معماری کوپ هیملبلاو که یک شرکت معماری اتریشیست، طراحی این مرکز را به عهده گرفت. یکی از ویژگی های برجسته در معماری این بنا، بلندترین سقف طره ای شکل آن در جهان است (سقفی که در یک انتها دارای تکیه گاه و در طرفی دیگر آزاد می باشد). تمام سطح خارجی سقف آن پوشیده از نورپردازی با چراغ های ال ای دیست و مدام در حال تغییر رنگ می باشد که به اندازه زمان پخش فیلم سینمایی، نمایش بصری بسیار جذابی را به وجود می آورد. یک واقعیت بسیار جالب این است که افراد محلی پوسان به کره ای به آن «دورِرام» یعنی «همه با هم فیلم تماشا کنیم» می گویند.
۳. ماتادِرو سینِتِکا (Matadero Cineteca)، مادرید، اسپانیا
ماتادِرو سینِتِکا، تنها سینمایی در اسپانیاست که فقط فیلم های مستند نشان می دهد. این سینما در حومه شهر مادرید قرار دارد و دارای دو سالن، یک استودیو، یک کافه تریا، یک آرشیو فیلم رایگان و یک مسئول برای معرفی سینما به فیلم سازان جوان است. این سینما از اول سینما نبود، در ابتدا یک سلاخ خانه بود و هنوز هم که هنوزه آثار و بقایای وحشی گری آن زمانش بر در و دیوار این ساختمان دیده و احساس می شود. بعضی از قسمت های این ساختمان تخریب شده و آجر دیوارها و لوله های آب تعمیر شده آن دیده می شود. این قسمت ها تبدیل به بخشی از شکل اسکلت ساختمان شده اند. به نظر می رسد که تقدیر این ساختمان به شکلی بوده که تبدیل به سینما شود. زمانی که متروکه بود، کارگردانان از آن برای فیلم برداری صحنه های فیلم های جنگی استفاده می کردند. پِدرو آلمودوآر، بعضی از صحنه های فیلم ماتادور را در سال ۱۹۸۶ در اینجا فیلم برداری کرد.
۴. تماشاخانه اِلجین وینتِر گاردِن (Elgin Winter Garden Theatre)، تورنتو، کانادا
تماشاخانه اِلجین وینتِر گاردِن، یکی از تنها دو تماشاخانه باقی مانده از زمان شاه ادوارد در جهان است. اساسا معماری این تماشاخانه به گونه ای است که یک صحنه تئاتر روی صحنه دیگر قرار دارد. این ساختمان در سال ۱۹۱۳ طوری ساخته شد تا نیاز و سلایق افراد مختلف را برآورده سازد. طبقه پایین متعلق به اجرای نمایش و حرکات چندگانه و نمایش های صامت و طبقه بالا وینتِر گاردن، مختص نمایش مشاهیر و تماشاچیان مرفه بود. طبقه وینتِر گاردن یا باغ زمستانی، به گونه ای طراحی شده بود تا خاطرات یک باغ ییلاقی زیر نور ستارگان را زنده کند. دیوارهای این طبقه با نقوش گل و گیاه و آلاچیق هایی زیبا رنگ آمیزی و با ستون هایی از تنه درختان و فانوس های روشن دکور سازی شده. این فضای زیبا و مجهز، میزبان جشنواره فیلم تورنتو است و در طی تورهای یک روزه در داخل عمارت بارها و بارها مورد تحسین قرار می گیرد.
۵. تماشاخانه توسچینسکی (Pathé Tuschinski)، آمستردام، هلند
تماشاخانه توسچینسکی که با فاصله کوتاهی از میدان رامبراند در مرکز شهر آمستردام قرار دارد، بی شک زیباترین تماشاخانه به سبک هنر تزیینی است. آبراهام آیسِک توسچینسکی، مهاجر یهودی لهستانی، با اختصاص ۴ میلیون سکه زر هلندی در آن زمان، بزرگترین سینمای هلند را بنا کرد. او اول قصد داشت تا به آمریکا مهاجرت کند، اما در هلند توقف کرد و در آنجا ساکن شد. ساخت بنا به طوری طراحی شده تا همگان را تحت تاثیر قرار دهد. سردر با شکوه آن تحت تاثیر سبک هنر تزیینی بوده و نمای خارجی زیبایش با دو برج سر به فلک کشیده در دو طرف آن، زیبایی خاصی به این مکان بخشیده است. دکور داخلی عجیب این ساختمان هوش از سر آدم می برد. بازسازی این مکان با دقت کامل انجام شده، صندلی های تالار اصلی به ۷۴۰ کاهش پیدا کرده و تعدادی نیمکت دونفره و لژ مخصوص برای یک تجربه به واقع تماشایی، به تالار اضافه گردیده است.
۶. سینمای راج ماندیر (Raj Mandir Theatre)، جیپور، هند
سینمای راج ماندیر، با آن نمای خارجی الهام گرفته از هنر تزیینی که متشکل از پیچ و تاب ها و اشکال نامتقارن می باشد، با آن رنگ صورتی نمای ساختمان، هم معماری و هم رنگ و حس و حال شهر و هم ظرافت ها و رنگ های تند و درخشان فیلم های بالیوودی را بازتاب می دهد. این سینما در سال ۱۹۷۶ با بیش از ۱۲۰۰ صندلی برای تماشاچیان افتتاح شد که تقریبا تمام بلیط ها برای هر سانس به فروش می رسید. به خودی خود، تماشای یک فیلم در سینمای راج ماندیر، نهایت تجربه حس و حال فضای بالیوود است. قبل از شروع فیلم در هر سانس، سرود ملی هند پخش می شود.
فیلم های هندی آنقدر طولانی هستند که اغلب به ۳ ساعت می رسند، برای همین آنتراکت های بسیاری برای تماشاچیان قرار می دهند تا در این میان به دست و پای خود استراحتی بدهند و برای خود خوراکی بخرند. فراموش نکنید تا با افراد محلی همراه شوید و در زمانی که قهرمان فیلم روی تصویر سینما ظاهر می شود، برایش دست بزنید یا هر زمان که نقش منفی فیلم وارد صحنه ای شد، او را هو کنید.
۷. کینو اینترنشنال (Kino International)، برلین، آلمان
تماشاخانه بین المللی کینو به جای مانده از دوران جنگ سرد است. این ساختمان در کارل-مارکس- اَلی در برلین شرقی سابق قرار دارد. قبل از ریختن دیواربرلین، این تماشاخانه مکانی بود که تمام فیلم های جمهوری دموکرات آلمان برای اولین بار در آن نمایش داده می شد. بسیاری از این
فیلم ها حاوی پیام های سوسیالیستی افراطی بود. اگرچه طراحی این ساختمان بسیار ساده است، اما تلاش های بسیاری برای جلب رضایت تماشاچیان به منظور داشتن دید مساعد و لذت بردن از صدای با کیفیت صورت پذیرفت. پوشش های آکوستیک این ساختمان همانند یک استودیو ضبط عمل می کند، تمام دیوارها از پارچه های نمدی نمناک و چوب پوشیده شده است. این بنا در سال ۱۹۹۰ جزو میراث فرهنگی قرار گرفت و از آن زمان تابحال نمای خارجی و دکور داخلی آن به هیچ وجه تغییر نکرده است و نباید تغییر کند. امروزه، تماشاخانه بین المللی کینو مفتخر است تا اعلام کند که برنامه های خانه هنر جامعی دارد و میزبان اولین اکران بسیاری از فیلم های مهم، جشنواره ها و مراسم هاست.
۸. تماشاخانه کاسترو (The Castro Theatre)، سان فرانسیسکو، آمریکا
تماشاخانه کاسترو با طراحی غیربومی و الهام گرفته از کلیساهای بزرگ مکزیک، یکی از قدیمی ترین و برجسته ترین سینماهای سان فرانسیسکو است. برادران ناصر این سینما را در سال ۱۹۲۲ ساختند. این بنا هنوز هم توسط این خانواده اداره می شود.
۹. سینمای هنر پاسکین (Puskin Art Cinema)، بوداپست، مجارستان
زمانی که سینمای پاسکین در سال ۱۹۲۶ مجددا بازگشایی شد، یکی تاثیرگذارترین سینماها در اروپا بود. از آن زمان ستاره های این بنا کمی افول کرد، اما دنیای قدیمی داخل آن با مجسمه های اصل کار دست استاد ساندور کریستیزین، هنوز هم مردم را تحت تاثیر قرار می دهد. حتما سعی کنید تا در تالار اصلی نمایشی ببینید. تالاری که سقف آن به رنگ طلایی و با صدها چراغ انگوری شکل چراغانی شده و ستون هایی مرمری در جلوی سالن قرار دارد. جذابیت دنیای قدیم در برنامه اجرای مراسم های این مکان بازتاب داده می شود که شامل نمایش خیمه شب بازی سنتی برای کودکان است.
۱۰. کولسِئوم کینو (Colosseum Kino)، اُسلو، نروژ
تماشاخانه کولسِئوم در اُسلوی نروژ، بزرگترین سینما در اروپای شرقی و بزرگترین سینمای تی اچ ایکس (THX) در جهان است. گنبد کروی شکل بزرگ روی سقف این بنا بسیار معروف و قطر ۴۰ متری آن رقیب گنبد کروی سنت پاول باسیلیکاست. این سینما اولین بار در سال ۱۹۲۱ بازگشایی شد و پا به پای زمان به جلو پیش رفت. کولسِئوم اولین سینمای نروژ می باشد که فناوری لنز سینمااِسکوپ را در سال ۱۹۵۴ و سیستم صدای آلکونز اُدیو سینمااَرِی را در سال ۲۰۰۹ نصب و راه اندازی کرده است. سقف مسی متفاوتی در سال ۱۹۸۸ به این بنا اضافه گردید که جنس مس آن از هامین لینای فنلاند است.
۱۱. تماشاخانه گورامان چینی (Grauman’s Chinese Theatre)، لس آنجلس
مسلما یکی از معروف ترین سینماها در جهان، تماشاخانه گورامان چینی است که اولین بار در سال ۱۹۲۷ افتتاح شد. این سینما تابحال از مکان های پرطرفدار برای اولین اکران بسیاری از فیلم های پرخرج سینما بوده است. بعد از پیروزی تماشاخانه گورامان مصری که در نزدیکی این تماشاخانه قرار داشت و پنج سال قبل از اینجا بنا شده بود، تماشاخانه گورامان چینی هم با سبک متفاوت پاگودای چینی احداث شد. گورامان چینی با اکران فیلم سیسیل بی.دیمیلز به نام پادشاه پادشاهان کار خود را شروع کرد و پس از آن میزبان اکران اولین سری از فیلم های جنگ ستارگان و سه جشن جایزه آکادمی بود. امروزه، این سینما بخاطر مجموعه بلوک ها در محوطه جلویی سینما بسیار معروف است. روی این بلوک های سیمانی، امضا، جای پا و جای دست هنرمندان سینمایی بسیار مشهور از سال ۱۹۲۰ تا به امروز به جای مانده.
منبع: wanderlust