فرهنگ غنی روستانشینان الهام بخش داستان ها است

بوشهر- نویسنده و پژوهشگر دشتستانی گفت: ادبیات داستانی روستا نشینان پیشینه بسیار قوی، سهل، آسان و روانی دارد که سرشار از اسطوره‌، افسانه‌ و داستان‌های الهام بخش است.

حیدر رضانیا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر پیرامون انگیزه چاپ و نشر کتاب «دزدان ِقلعه ی تَوَّجْ» اظهار داشت: ادبیات داستانی روستا نشینان پیشینه بسیار قوی، سهل و آسان و روان، سرشار از اسطوره‌ها و افسانه‌ها و داستان‌هایی دارد که سینه به سینه در شب نشینی هایی که با چراغِ فانوس نور افشانی می‌شد، شفاهی نقل می‌شدند، که امروزه ماندگار و به یک «میراث معنوی» تبدیل شده است. این فرهنگ غنی، گنجینه‌ای است که منبع الهام این داستان‌ها است.

نویسنده و پژوهشگر دشتستانی در خصوص پیشینه پژوهشگری خود ابراز داشت: از سال‌هایی که دانش آموز بودم تا الان که پیشه معلمی دارم روزی را به خاطر نمی آورم که مطالعه نکرده باشم و ننوشته باشم.

این فرهنگی بازنشسته به چاپ اولین کتاب خود اشاره کرد و گفت: برایم بسیار اهمیت داشت که فرهنگ جبهه و جنگ با ریشه‌ای قهرمانی که در آن حماسه خود نیز حضور داشته‌ام، آنچه از دانشگاه ایثارگران در صحنه نبرد آموخته‌ام را به تصویر بکشم و این دغدغه را که بر دوش من سنگینی می‌کرد در قالب جمع آوری خاطرات رزمندگان انجام و مکتوب کنم.

وی گفت: بعد از چاپ کتاب «حماسه حضور، میراث‌های معنوی، گنجینه جنگ، شهید فرهنگی اسماعیل رزمجو، ادبیات داستانی و ادبیات عامه را سعی کردم از یافته‌های پژوهشی‌ام نیز در این مسیر بهره و به کار ببرم.

وی با اشاره به رونمایی اخیر کتاب «دزدان قلعه توج» گفت: این آغازی است برای تشویق و هدایت ذهن نویسندگان به بومی گرایی و استفاده از نمادهای است که در آن زندگی می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا این نام اثر را این‌گونه برگزیده است خاطر نشان کرد: این نام و داستان از چندین سال با من بود و در ذهن من پرورش میافت، از همان زمانی که در کنار نویسندگی یاد گرفتم خوب ببینم و خوب بشنوم. در بین فهرست قصه‌های قدیمی این کتاب چون نام «توج یا توز» یک شهر تاریخی و باستانی آمده است و یکی از این قصه‌ها است خواستم آن شهر باستانی را بیشتر معرفی کنم.

نویسنده و پژوهشگر دشتستانی بیان کرد: آنچه در محل زیست من و آنچه در درون من_ جنسِ من_ رخ می‌داد تشویقم کرد که نام این اثر دزدان قلعه توج» شود.

نویسنده به این پرسش که آیا اثر دیگری در دست نگارش دارید پاسخ داد: در حال نوشتن یک اثر بنام شعرای «محلّی سرا» و مبارز بر علیه فئودال‌ها «غُلوسوزو» هستم که امیدوارم پیش از پایان سال ۱۴۰۲ منتشر شود.

نویسنده داستان‌های افسانه‌ای در پایان سخنانش یادآور شد: مسیر چاپ و نشر مسیر آسانی نیست، اما با انگیزه و علاقه نویسندگی، با کمک و مساعدت و همکاری «راویان» و راهنمایی نویسنده شهیر هم استانی «مسعود عرب زاده» مدیر انتشاراتی قلم داران جنوب هموار شد.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=10317

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان