سال ۲۰۲۳ و بدبیاری‌های دنیای فناوری/ چه نام‌هایی که بدنام شدند

سال ۲۰۲۳ میلادی در حالی پایان یافت که رویدادهای مختلفی در صنعت فناوری بارها توجهات را به خود اختصاص دادند. برخی از این رویدادها جالب و برخی دیگر داستان شکست ها و بدنامی بود.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین شکست‌های این حوزه فروش توییتر به ایلان ماسک و تخریب وجهه این شبکه اجتماعی بود که با اخبار جعلی، از بین رفتن درآمدهای مرتبط با آگهی، خروج کارمندان و البته کاربران از پلتفرم همراه بود. اما توییتر تنها شکست خورده ۲۰۲۳ میلادی نبود. محصولات هالو آمازون و تبلت سرفیس مایکروسافت نیز با وجود تبلیغات فراوان و سرمایه گذاری انبوه با هیاهو و جنجال‌های زیاد برای عرضه در مارپیچ سقوط و فراموشی سقوط کردند.

از سوی دیگر اقدام ردیت نیز سروصدای بسیاری از کاربران را بلند کرد و سبب شد پلتفرمی محبوب اندک اندک روبه زوال برود. در کنار این موارد، رسوایی‌های پی در پی در بازار رمزارزها و سقوط این دارایی دیجیتال از خبرسازترین رویدادهای فناوری در سال گذشته بودند.

آنچه در زیر می‌خوانید بخشی از پروژه‌ها و نام‌هایی است که در ۲۰۲۳ میلادی هیاهوی زیادی ایجاد کردند اما در نهایت به سوی نابودی و بدنامی پیش رفتند.

ایکس، توییتر و شکست ایلان ماسک

فهرست بازندگان ۲۰۲۳ میلادی بدون شکست مفتضحانه پلتفرم توییتر یا همان ایکس به رهبری ایلان ماسک کامل نمی‌شود. سال گذشته اندکی پس از آنکه ماسک توییتر را خرید، بحران‌های این شرکت آغاز شد. برخی پیش بینی کردند توییتر به پر هرج و مرج ترین شبکه اجتماعی تبدیل خواهد شد که این امر تقریباً اتفاق افتاد. در این میان، کسی پیش بینی نمی‌کرد ماسک توجهی به کسب و کاری مانند توییتر داشته باشد و این شرکت را مانند یک اسباب بازی گرانقیمت به بازی گرفت تا توجهات را به معایب شبکه‌های اجتماعی جلب کند. وی در کمتر از یک سال قبل سیستم احراز هویت توییتر را از بین برد و در نتیجه آن انبوهی از حساب‌های کاربری جعلی که واقعی به نظر می‌رسیدند وارد میدان شدند. در ژوئن ۲۰۲۳ میلادی نیز ماسک از مسدود کردن کاربرانی که برای تماشای توییت ها وارد حساب کاربری نمی‌شدند، جلوگیری کرد و همین امر سبب شد گوگل و دیگر شرکت‌ها محتوای توییتر را از نتایج جستجوی خود پاک کنند.

سال ۲۰۲۳ و بدبیاری‌های دنیای فناوری/ چه نام‌هایی که بدنام شدند

اما یکی از مهمترین خرابکاری‌های ماسک تغییر نام توییتر به ایکس در ماه جولای بود. این اقدام چنان احمقانه به نظر رسید که بیشتر مردم چنان وانمود می‌کردند که چنین اتفاقی نیفتاده است. علاوه بر آن اخراج عظیم نیروهای این شرکت وجهه آن را تا حد زیادی تغییر داد.

مایکروسافت سرفیس تبلت

هرچند لپتاپ سرویس استودی و۲ قدرتمند است اما نقطه ضعفی در تبلت‌های مشهور مایکروسافت به حساب می‌آید. همچنین سرفیس پرو ۹ هیچ تغییری نسبت به نسخه پیشین نکرده است و همچنان با تراشه‌های نسل دوازدهم اینتل کار می‌کند. یک مدل مجهز به فناوری ۵G آن با تراشه مخصوص SQ۳ ساخته شده اما کاربران علاقه‌ای به آن ندارند. علاوه بر لپ تاپ استودی و۲، فقط لپ تاپ سرفیس Go۳ برای مشتریان عرضه شده که قبلاً کاربران تجاری را هدف گرفته بود اما مشخصات آن حتی در صفحه رسمی سرفیس نیز وجود ندارد.

به نظر می‌رسد رؤیای مایکروسافت برای ساخت یک تبلت، لپ تاپ هیبریدی از بین رفته یا حداقل تا زمانی که شرکت روی به کار گیری AI Copilot در تمام محصولاتش کار می‌کند، به تعویق می‌افتد. هرچند کسب وکار سرفیس برای مایکروسافت سودآوری داشت، درآمد آن در مقایسه با ابر رایانشی آزور بسیار اندک است.

محصولات هالو آمازون

شرکت آمازون در جولای ۲۰۲۳ میلادی پشتیبانی از محصولات سری هالو مرتبط با سلامت را قطع کرد. بخش آمازون هالو از زمان عرصه نمایشگرهای پوشیدنی هالو در ۲۰۲۰ میلادی با جنجال روبرو شد. این دستگاه یک ردیاب فعالیت بود اما دارای ویژگی‌های گزینشی بود که از میکروفون‌های موجود روی گجت برای شنیدن صحبت‌های فرد و تشخیص استرس، خوشحالی یا احساسی بودن شما استفاده می‌کرد. این قابلیت توجهات زیادی را به خود جلب کرد و افراد ادعا کردند آمازون سعی دارد بر شیوه حرف زدن آنها نظارت کند. بسیاری از کاربران از این امر انتقاد داشتند که ویژگی مذکور زمانی که صدای فرد خوشحال یا ناراحت به نظر می‌رسید را ثبت می‌کرد و اطلاعات کافی برای مفید بودن آن داده‌ها فراهم نمی‌کرد.

اپلیکیشن هالو نیز راهی برای استفاده از دوربین موبایل فرد برای اسکن ترکیب بدنی یافت. فرد باید قد و وزن خود را در اپ وارد می‌کرد و سپس چهار عکس از خود ثبت می‌کرد. این اپ در مرحله بعد به فرد نشان می‌داد چه میزان چربی و عضله در بدن وی وجود دارد.

این اپ کمی مشکوک به نظر می‌رسید اما آمازون ادعا کرد شیوه سنجش چربی بدن هالو به اندازه روش پزشکان و حتی دو برابر دقیق‌تر از ترازوهای خانگی است این در حالی است که در واقع این اپ به این میزان هم دقیق نبود.

از سوی دیگر آمازون محصولی را برای ردیابی خواب هالورایز عرضه کرد که به طور دقیق به خواب رفتن فرد را ردیابی می‌کرد و مراحل خواب را محاسبه می‌کرد که با توجه به ردیابی اطلاعات خواب برای کاربران چندان جالب نبود. در نهایت و پس از شکستهای آمازون در ارائه محصولات فناوری در ۲۰۲۳ میلادی تصمیم گرفت کسب و کار هالو را رها کند که از این موضوع استقبال نیز شد چراکه دیگر دسترسی اش به داده‌های مربوط به خواب، ضربان قلب و لحن صحبت کاربران قطع شد.

ردیت و تصمیم جنجالی

بسیاری از کاربران از سال‌ها قبل از پلتفرم ردیت برای ردیابی اخبار و موضوعات روز استفاده می‌کردند. اما هنگامیکه جنجال درباره تصمیم شرکت برای تغییر جهت دسترسی به API ها در آوریل ۲۰۲۳ میلادی آشکار شد، بسیاری توجهشان به مشتریان طرف ثالث ردیت جلب شد.

از آنجا که دسترسی به API ها رایگان نبود بسیاری از اپ ها مانند آپولو، بانکوریدر و ناروال مجبور بودند قیمت گذاری خود را تغییر دهند یا به طور کلی سرویس‌هایشان را تعطیل کنند. تغییر سیاست ردیت نه تنها این اپلیکیشن‌ها را به چالش کشید بلکه تجربه جستجوی ارتقا یافته برای خود شرکت را نیز فراهم کرد. علاوه بر آن این تغییر مشکلاتی برای کاربرانی ایجاد کرد و ویژگی‌هایی که قبلاً قابل دسترسی بود، اکنون قابل استفاده نبود مگر آنکه توسعه دهندگان هزینه‌ای دریافت کنند.

هرچند ردیت در نهایت به این نتیجه رسید که هزینه‌های API اجازه فعالیت به برخی از کاربران را نمی‌دهد و در نهایت با برخی توسعه دهندگان بدون نام همکاری کرد تا به آنها دسترسی رایگان بدهد، این شرکت با خشم کاربران روبرو شد. در نیمه دوم سال بسیاری از کاربران ردیت پست کردن محتوا در پلتفرم را متوقف کردند یا تنظیمات خود را به وضعیت خصوصی یا NSFW تبدیل کردند.

رمزارزها و سرمایه گذاری در فناوری

به نوشته سی ان ان، چهاردهمین سال به وجود آمدن رمزارز با رسوایی، ورشکستگی و قوانین سختگیرانه روبرو بود. با این وجود بهترین سال برای صنعت مذکور هم به حساب می‌آید.

بیت کوین به عنوان پرفروش‌ترین رمزارز در ۲۰۲۳ میلادی با ۱۶۰ درصد رشد روبرو شد. دو پرونده رده بالا نیز به نفع این صنعت تمام شدند. دارایی‌های دیجیتال نیز مانند بقیه صنعت مالی از فرایند بهبود نشانگرهای اقتصاد کلان یعنی پایین آمدن تورم، رشد اقتصادی و غیره نیز بهره بردند.

با این وجود این صنعت با رسوایی‌های بزرگی نیز روبرو شد. سام بنکمن فراید کارآفرین این حوزه در ماه نوامبر به کلاهبرداری چند میلیارد دلاری از طریق پلتفرم FTXمتهم شد. محاکمه وی نیز توجهات زیادی را به خود جلب کرد تا جایی که اوج گیری و سقوط سریع سم بنکمن فراید به نمادی برای مخالفت با سرمایه گذاری در این حوزه تبدیل شده است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=14148

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان