زیباترین عبادتگاه های جهان را بشناسید (قسمت اول)

به نقل از توریستگاه:

برخی از زیباترین ساختمان های جهان برای مذهب ساخته شده اند. این بناها که برای ادای احترام به خدایان یا حاکمان الهی طراحی شده اند، دارای جزئیاتی پیچیده و در برخی موارد ظواهر رنگارنگ خیره کننده هستند. از باشکوه ترین مساجد با گنبدهای طلایی گرفته تا معابد، کلیساها و کنیسه های زیبا، اینها برخی از جذاب ترین مکان های عبادت در سراسر جهان هستند.
کنیسه نئو (Neue Synagogue)، برلین، آلمان
قدمت کنیسه نئو به اواسط قرن نوزدهم باز می‌ گردد و هنوز آثار تنش های تاریخی اخیر را می توان در آن مشاهده کرد. این کنیسه که به سبک مور ساخته شده در میان کنیسه‌ هایی بود که در ۹ نوامبر ۱۹۳۸ در سراسر آلمان به آتش کشیده شدند و تنها به این دلیل نجات یافت که رئیس پلیس محلی آن زمان استدلال می‌ کرد که این یک ساختمان تاریخی است. این کنیسه با بمباران در جنگ جهانی دوم به طور کلی ویران شد و گنبدهای طلایی و نمای پیچیده آن در سال ۱۹۹۵ بازسازی شد. امروزه این ساختمان دارای یک نمازخانه است و در حالی که به طور رسمی به عنوان کنیسه وقف نشده است، یک مرکز مهم برای گردهمایی یهودیان در برلین می باشد.
کنیسه نئو (Neue Synagogue)، برلین، آلمان
ایاصوفیه، استانبول، ترکیه
این بنای باشکوه بیزانسی در قرن ششم به عنوان یک کلیسای جامع مسیحی ساخته شد و در طول قرن ها به عنوان عبادتگاه ادیان مختلف نقش داشته است. پس از فتح استانبول توسط عثمانی ها در قرن پانزدهم، این کلیسا تبدیل به مسجد شد و تا سال ۱۹۳۴ که به عنوان موزه تغییر کاربری داد، یک مسجد باقی ماند. اما از تابستان سال ۲۰۲۰، ایاصوفیه دوباره به طور رسمی به عنوان یک مسجد بازگشایی شده است. گنبدها، دیوارها و مناره های آن به همراه کتیبه های اسلامی و موزاییک های مسیحی، گواه تاریخ پیچیده آن هستند.
ایاصوفیه، استانبول، ترکیه
عبادتگاه بهائی، ویلمت، ایلینویز، ایالات متحده آمریکا
این عبادتگاه در خارج شیکاگو رو به سواحل دریاچه میشیگان است و با باغ‌ های زیبا و آراسته‌ احاطه شده است. این تنها عبادتگاهی است که در ایالات متحده به آیین بهایی اختصاص دارد و یکی از هفت عبادتگاه در سراسر جهان است. این سازه با رنگ مرمر سفید که با کوارتز و سیمان ساخته شده است، در دهه ۱۹۲۰ با گنبدی که به شکل توری حکاکی شده بود ساخته شد.
عبادتگاه بهائی، ویلمت، ایلینویز، ایالات متحده آمریکا
کنیسه اسپانیایی، پراگ، چک
پراگ دارای چندین کنیسه خیره کننده از جمله این کنیسه زیبا در قلب محله یهودیان است. کنیسه اسپانیایی که در سال ۱۸۶۸ ساخته شده، به دلیل فضای داخلی موری – اندلسی اش به این نام خوانده می شود و دارای ظاهر خیره کننده ای از تزئینات طلایی، نرده ها، موزاییک های پیچیده، کنده کاری ها و شیشه های رنگی است. این ساختمان زرد رنگ که در محل مدرسه قدیمی (Old School) قرار گرفته، قدیمی ترین مکان عبادت یهودیان شهر است و تحت حکومت نازی ها و کمونیست ها مورد بی توجهی قرار گرفت تا اینکه در نیمه دوم قرن نوزدهم توسط موزه یهودیان دوباره احیا، بازسازی و در نهایت بازگشایی شد.
کنیسه اسپانیایی، پراگ، چک
کینکاکو جی، کیوتو، ژاپن
این معبد بودایی ذن به طور رسمی رکونجی نامگذاری شده است و نام محبوب آن به معنی “معبد طلایی” می باشد. درخشش طلایی رنگ و موقعیت مکانی آن که در لبه یک حوض زیبا قرار دارد، به زیبایی ماورایی آن می افزاید و به این سازه چند طبقه ظاهری شناور روی آب می دهد. این ویلای نسبتا مجلل برای دوران بازنشستگی شوگان (دیکتاتور نظامی) آشیکاگا یوشیمیتسو در سال ۱۳۹۷ ساخته و پس از مرگ او در سال ۱۴۰۸ به یک معبد تبدیل شد.
کینکاکو جی، کیوتو، ژاپن
بت جیورجیس (Bete Giyorgis)، لالیبلا، اتیوپی
هر یک از ۱۱ کلیسای صخره‌ ای قرمز رنگ لالیبلا به‌ عنوان یک شگفتی غیرممکن به نظر می‌ رسد که به عنوان بخشی از تلاش پادشاه لالیبلا برای ایجاد یک اورشلیم جدید در قرن دوازدهم، در دل صخره ها تراشیده شده است.  بت جیورجیس، یا کلیسای سنت جورج، چشمگیرترین کلیسای این کشور است، یک سازه یکپارچه و صلیبی شکل که مستقیما در صخره تراشیده شده و از طریق چند تونل و راه پله قابل دسترسی است. پادشاه ادعا کرد که این کلیسا را تنها با کمک فرشتگان تراشیده است، اگرچه به احتمال زیاد از هزاران برده استفاده کرده است.
بت جیورجیس (Bete Giyorgis)، لالیبلا، اتیوپی
کلیسای یادبود پرسبیتریان (Presbyterian)، سنت آگوستین، فلوریدا، ایالات متحده آمریکا
این کلیسای زیبا که به سبک ونیزی – رنسانسی ساخته شده دارای پیشینه تأثیرگذاری است. هنری فلاگلر، بنیانگذار شرکت نفت استاندارد و راه‌ آهن ساحل شرقی فلوریدا، کلیسای یادبود پرسبیتریان را در سال ۱۸۸۹ به عنوان یادبود دخترش جنی لوئیز بندیکت ساخت، که به دلیل عوارض هنگام زایمان درگذشت. این بنا با دیوارهای کنده کاری شده چوبی، شیشه های رنگی و سقف گنبدی آبی رنگ گل ذرت، یادبودی متفکرانه است. فلاگلر و خانواده اش از جمله جنی لوئیز، در این کلیسا دفن شده اند.
کلیسای یادبود پرسبیتریان (Presbyterian)، ایالات متحده آمریکا
کلیسای سن مارکو، ونیز، ایتالیا
کلیسای سن مارکو یا کلیسای سنت مارک، شناخته‌ شده‌ ترین بنا در ونیز و یکی از معروف‌ ترین و مجلل‌ ترین کلیساهای جامع جهان است. این کلیسا در قرن نهم تاسیس شد و در سال ۹۳۲ پس از تخریب در آتش بازسازی شد. معماری بیزانسی آن با وجود گنبدهای حیرت انگیز، طاقچه‌ ها، تزئینات گل و نقش برجسته‌ های فوق‌ العاده دقیق که صحنه‌ های کتاب مقدس را به تصویر می‌ کشند، بر پیازا سن مارکو تسلط دارد. فضای داخلی کلیسا نیز با داشتن موزاییک های طلایی، مجسمه ها و نمونه های مختلف از سنگ مرمر کمیاب، واقعا خیره کننده است.
کلیسای سن مارکو، ونیز، ایتالیا
کلیسای جامع نوتردام، اتاوا، کانادا
قدیمی‌ ترین و بزرگ‌ ترین کلیسای اتاوا شروعی ساده داشت. اولین بنای اینجا یک کلیسای چوبی کوچک بود که در سال ۱۸۳۲ ساخته شد. ساختمان فعلی نسبتا بزرگتر در سال ۱۸۸۵ به پایان رسید و اگرچه بسیار چشمگیر است، اما داخل آن واقعا شگفت‌ انگیز می باشد. جزئیات طلاکاری شده و سایه های به رنگ یاقوت کبود و آبی، به آن حس یک جعبه جواهرات زیبا را می دهد، در حالی که نقش برجسته های حکاکی شده، مجسمه ها و پنجره های شیشه ای درخشان به این زیبایی می افزایند.
کلیسای جامع نوتردام، اتاوا، کانادا
مسجد بزرگ دجین (Djenné)، دجین، مالی
به نظر می رسد این مسجد منحصر به فرد، با تمام پیچیدگی های خود در دل صحرای ساحارا مانند یک معجزه باشکوه نمایان شده است. حقیقت این است که بزرگترین سازه گلی ساخته شده جهان یک دستاورد معماری پیچیده است که از اولین باری که در قرن سیزدهم ساخته شد، توسعه یافته، تزئین شده، ویران شده و دوباره بازسازی شده است. بالای مناره‌ های آن تخم‌ های شترمرغ قرار دارد که نمادی از باروری و پاکی هستند و ساختمان پر از تیرهای چوبی متمایز است که به عنوان داربست در مدت «گچ‌کاری مسجد بزرگ» عمل می‌کنند.
مسجد بزرگ دجین (Djenné)، دجین، مالی
عبادتگاه نیلوفر آبی، دهلی، هند
عبادتگاه نیلوفر آبی به دلیل طراحی آن نامگذاری شده است. ساختار مرمرین، شیشه ای و فولادی آن شبیه گلبرگ های نیلوفر است که با ظرافت باز شده اند، در حالی که از بالا به نظر می رسد زیباترین شکوفه در شرف باز شدن است. این عبادتگاه بهائی توسط معمار ایرانی فریبرز صبا طراحی شده و از زمان افتتاح آن در سال ۱۹۸۶ مورد تحسین جهانی قرار گرفته است. ساخت ۹ ضلعی آن، با ۹ حوض متناسب، نشان دهنده اعتقاد بهائیان است که این عدد دارای ویژگی های افسانه ای می باشد.
عبادتگاه نیلوفر آبی، دهلی، هند
کلیسای جامع سنت ماری، سیدنی، استرالیا
این کلیسای جامع کاتولیک رومی مقر اسقف اعظم سیدنی است و در داخل و خارج بسیار بزرگ است. ساخت و ساز کلیسای زیبا و نئوگوتیک که با ماسه سنگ محلی ساخته شده در سال ۱۸۶۸ آغاز شد و در نهایت چندین دهه طول کشید تا ساخت آن در سال ۱۹۲۸ تکمیل شد. قسمت داخلی با پنجره های بلند رنگی، سقف های هشتی و سردابه ای با  کف موزاییک زیبای سیمانی مرمری نیز واقعا زیباست.
کلیسای جامع سنت ماری، سیدنی، استرالیا
عبادتگاه سالت لیک، سالت لیک سیتی، یوتا، ایالات متحده آمریکا
این عبادتگاه به رنگ خاکستری روشن که مناره‌ های نئوگوتیک آن بر فراز یک حوض آب خودنمایی می‌ کنند، یک مکان دیدنی شهر سالت لیک است که از زمان وقف آن در سال ۱۸۹۳ بخشی آشنا از این منطقه بوده است. با این حال به غیر از پیروان مذهب مورمون که اجازه ورود به این عبادتگاه را دارند، تعداد کمی از افراد می توانند وارد این عبادتگاه شوند. در حیاط عبادتگاه، کلیسای عیسی مسیح مقدسین آخرالزمان، به‌ علاوه بناها، باغ‌ها و نمایشگاه‌ های تاریخی مرتبط با این مذهب را می توان مشاهده کرد.
عبادتگاه سالت لیک، سالت لیک سیتی، یوتا، ایالات متحده آمریکا
کلیسای جامع سنت لوئیس، نیواورلئان، لوئیزیانا، ایالات متحده آمریکا
در شهری که تاریخ در هر ساختمان و سنگفرش آن جریان دارد، کلیسای جامع سنت لوئیس شاید نمادین‌ ترین مکان دیدنی آن باشد. این کلیسا از سال ۱۷۲۷ در محل مشرف به میدان جکسون قرار داشته است و در دهه ۱۸۵۰ به طور گسترده بازسازی شد و آن را به قدیمی ترین کلیسای جامع کاتولیک رومی تبدیل کرد که در حال فعالیت مداوم در ایالات متحده بوده است. با نمای سفید درخشان و مناره‌ های بی‌ نقصی که شبیه قلعه دیزنی است، این کلیسا یکی از شناخته‌ شده‌ ترین ساختمان‌ های شهر است.
کلیسای جامع سنت لوئیس، نیواورلئان، لوئیزیانا، ایالات متحده آمریکا
کلیسای سیستین، شهر واتیکان
وقتی صحبت از معروف ترین کلیساهای دنیا به میان می آید، نمی توان به این کلیسا فکر نکرد. نمای بیرونی کلیسای قرن سیزدهمی سیستین، بخشی از اقامتگاه رسمی پاپ، چندان دیدنی نیست. اما فضای داخلی، دارای گچ بری و نقاشی های دیواری با جزئیات پیچیده از جمله سقف نقاشی شده توسط میکل آنژ است که به طرز گیج کننده ای زیبا است. این هنرمند با زحمت زیاد آثاری از عهد عتیق را بین سال‌ های ۱۵۰۸ تا ۱۵۱۲ به تصویر کشید و در چند دهه بعد مامور ساخت چندین نقاشی دیواری دیگر شد و کلیسا را به یک گالری با شکوه تبدیل کرد.
کلیسای سیستین، شهر واتیکان
منبع: loveexploring
در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://rahnamanews.com//?p=13633

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

سر تیتر اخبار

تبلیغات

تبلیغات

اخبار ایران و جهان